Laidiens: 07.05.2018., Nr. 88

Dažādi sludinājumi

OP 2018/88.DA1

Paziņojums

Akciju sabiedrība "Valmieras piens" aicina uz sabiedrisko apspriešanu par A kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas pārskatīšanu un atjaunošanu.

Sabiedriskā apspriešana tiek rīkota saskaņā ar 30.11.2010. Ministru kabineta noteikumiem Nr.1082 "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai".

"Valmieras piens", AS, sagatavojusi un iesniegusi pieteikumu A kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas pārskatīšanai un atjaunošanai, kas 2018.gada 27.aprīlī pieņemts Valmieras reģionālajā vides pārvaldē.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem uzņēmums veic šādas piesārņojošās darbības:

Piesārņojošās darbības kategorija

Darbība

A kategorija (saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu", 1.pielikumu)

(6).4.c - piena ražotnes, kurās var pieņemt vairāk nekā 200 tonnas piena dienā (ja 200 tonnas dienā ir gada vidējais rādītājs)

B kategorija (saskaņā ar noteikumu Nr.294 1. pielikumu)

1.1.1. sadedzināšanas iekārtas, kuru ievadītā siltuma jauda ir no 5 līdz 50 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtā izmanto biomasu vai gāzveida kurināmo

"Valmieras piens", AS, pamatdarbība ir piena produktu ražošana, un gadā tiek pārstrādātas ap 80 tūkst. tonnas piena. Uzņēmuma papildu nodarbošanās ir siltuma ražošana pilsētas vajadzībām.

Piesārņojošās darbības un ražošanas iekārtu atrašanās vieta ir Rīgas ielā 93, Valmierā, LV-4201, kas ir uzņēmuma juridiskā un faktiskā adrese. "Valmieras piens", AS, ir norādītās piena ražotnes un sadedzināšanas iekārtas īpašnieks un operators.

Sabiedriskā apspriešana notiks 2018.gada 16.maijā plkst. 14.00 uzņēmuma telpās.

Informāciju par pieteikumu A kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas pārskatīšanai un atjaunošanai var saņemt telefoniski vai uz vietas "Valmieras piens", AS, iepriekš saskaņojot tikšanos ar uzņēmuma vides pārvaldības, darba aizsardzības un ugunsdrošības speciālistu Rūdolfu Veinbergu, tālr. 29126512.

Priekšlikumus un ieteikumus rakstveidā var iesniegt iepriekš minētajā adresē, nosūtīt elektroniski uz e-pasta adresi valmieras.piens@vpiens.lv vai Valmieras reģionālajā vides pārvaldē līdz 2018.gada 18.jūnijam.

Par atļaujas izsniegšanu atbildīga Valmieras reģionālā vides pārvalde, L.Paegles iela 13, Valmiera, LV-4201.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)