Laidiens: 03.01.2018., Nr. 2

Tiesu nolēmumi

OP 2018/2.TS1

Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017.gada 6.decembra spriedumu civillietā Nr. C-3889-17/2 nosprieda: ierobežot OLGAI JAKOVĻEVAI, pers. kods 070352-10633, rīcībspēju un nodibināt viņai aizgādnību, nosakot rīcībspējas ierobežojuma apjomu: maksājumu izdarīšana un saņemšana; darījumu slēgšana; rīcība ar mantu un tās pārvaldība; nekustamo īpašumu atsavināšana, ieķīlāšana un apgrūtināšana ar lietu tiesībām; komercdarbība un saimnieciskā darbība; pārstāvība valsts, pašvaldības un citās iestādēs, izņemot pārstāvību tiesību un likumisko interešu aizstāvēšanai iestādēs un tiesā saistībā ar Olgas Jakovļevas rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām un strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Noteikt, ka visā noteiktajā rīcībspējas ierobežojuma apjomā aizgādnis rīkojas patstāvīgi.

Spriedums likumīgā spēkā stājies 2017.gada 28.decembrī.


OP 2018/2.TS2

Daugavpils tiesa taisīja spriedumu, ar kuru ierobežoja personas Vladislava Ļeļāna rīcībspēju un nosprieda: ierobežot VLADISLAVAM ĻEĻĀNAM, pers. kods 090399-10257, rīcībspēju šādās jomās: maksājumu izdarīšana un saņemšana, tai skaitā pensijas un pabalstu saņemšana; darījumu slēgšana; rīcība ar mantu; pārstāvība valsts un pašvaldības iestādēs, medicīnas un ārstniecības iestādēs, tai skaitā, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā.

Vladislavs Ļeļāns nav ierobežojams personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses iestādēs un tiesā saistībā ar viņas rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Nodibināt Vladislavam Ļeļānam aizgādnību spriedumā noteiktajā apjomā.

Noteikt, ka Vladislava Ļeļāna aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās Vladislavam Ļeļānam ierobežota rīcībspēja.

Tiesas spriedums civillietā Nr.C12191117 1911/17 stājies likumīgā spēkā 2017.gada 21.decembrī.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)