Laidiens: 01.03.2017., Nr. 45

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

OP 2017/45.AD1

Paziņojums par akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu

Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" valde sasauc un paziņo, ka AS "Latvijas Gāze" ārkārtas akcionāru sapulce notiks 2017. gada 31. martā AS "Latvijas Gāze" telpās Rīgā, Vagonu ielā 20. Akcionāru sapulces sākums plkst. 10:00. Reģistrācija uz sapulci sāksies plkst. 9.00.

Visi ar AS "Latvijas Gāze" akcionāru sapulci saistītie dokumenti tiek publicēti sekojošajos interneta resursos: AS "Latvijas Gāze" interneta mājas lapā www.lg.lv, Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas interneta mājas lapā www.oricgs.lv un akciju sabiedrības "Nasdaq Riga" interneta mājas lapā www.nasdaqbaltic.com.

Sapulces darba kārtība:

1. Par reorganizāciju.

2. Revīzijas komitejas ievēlēšana un atlīdzības noteikšana revīzijas komitejai.

AS "Latvijas Gāze" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000.

Ieraksta datums akcionāru dalībai akcionāru sapulcē ir 2017. gada 23. marts. Tikai personas, kas ir akcionāri ieraksta datumā, ir tiesīgas ar tām piederošo akciju skaitu ieraksta datumā piedalīties AS "Latvijas Gāze" ārkārtas akcionāru sapulcē 2017. gada 31. martā.

Akcionāri var piedalīties sapulcē personiski vai ar savu likumisko pārstāvju vai pilnvarnieku starpniecību. Akcionāriem reģistrējoties jāuzrāda pase vai cits personu apliecinošs dokuments. Savukārt akcionāru pārstāvjiem un pilnvarniekiem reģistrējoties jāuzrāda pase vai cits personu apliecinošs dokuments, kā arī jāiesniedz pārstāvētā akcionāra rakstiska pilnvara (pilnvarojuma veidlapa pieejama interneta resursos), bet juridisko personu likumiskajiem pārstāvjiem papildus jāuzrāda pārstāvību apliecinošs dokuments (izraksts no komercreģistra vai tml.).

Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz 1/20 no dibināmās akciju sabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības 7 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas vai 5 dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas pieprasīt institūcijai, kas sasauc akcionāru sapulci, papildu jautājumu iekļaušanu sapulces darba kārtībā. Papildus jautājumi kopā ar lēmumu projektiem vai paskaidrojumi par tiem jautājumiem, kuros nav paredzēts pieņemt lēmumus, jāiesniedz institūcijai, kas sasaukusi sapulci.

Akcionāriem 7 dienu laikā no dienas, kad izplatīts paziņojums par akcionāru sapulces sasaukšanu, ir tiesības iesniegt lēmumu projektus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Akcionāriem ir tiesības iesniegt lēmumu projektus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem sapulces laikā, ja visi akcionāru sapulcei iesniegtie lēmumu projekti ir izskatīti un noraidīti.

Ja akcionārs vismaz 7 dienas pirms akcionāru sapulces iesniedz valdei rakstveida pieprasījumu, valde ne vēlāk kā 3 dienas pirms akcionāru sapulces sniedz viņam pieprasītās ziņas par darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Valdes pienākums ir pēc akcionāru pieprasījuma sniegt sapulcei ziņas par akciju sabiedrības saimniecisko stāvokli tādā apjomā, kādā tas nepieciešams attiecīgā darba kārtības jautājuma izskatīšanai un objektīvai izlemšanai.

Akcionāram vai akcionāru grupai, kurai ir ne mazāk par pieciem procentiem no balsstiesīgā kapitāla, ir tiesības izvirzīt vienu Revīzijas komitejas locekļa amata kandidātu. Atbilstoši normatīvajam regulējumam, kandidātam ir jāatbilst Finanšu instrumentu tirgus likuma 55.6 panta prasībām. Izvirzot kandidātu, papildus ir jāiesniedz kandidāta rakstveidā apliecināta piekrišana kļūt par Revīzijas komitejas locekli un novērtējums par kandidāta atbilstību saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 55.7 panta 2. punkta prasībām. Papildus jāpievieno kandidāta CV.

Akcionāri interneta resursos var iepazīties ar akcionāru sapulcē izskatāmo jautājumu lēmumu projektiem, kas tiek publicēti nekavējoties pēc to iekļaušanas darba kārtībā vai saņemšanas. Savukārt klātienē iepazīties ar materiāliem, kā arī iesniegt priekšlikumus un ierosinājumus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļaujamajiem jautājumiem var:

1) no 2017.gada 17. marta līdz 30. martam darba dienās no plkst.10.00 līdz 16.00 Rīgā, Vagonu ielā 20, AS "Latvijas Gāze" telpās, iepriekšējā darba dienā piesakoties pa tālruni 67369144 vai rakstot uz e-pastu IR@lg.lv;

2) akcionāru sapulces dienā - akcionāru reģistrācijas vietā.

Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" valde

Akciju sabiedrība "Latvijas Gāze"

Vienotais reģ. nr. 40003000642

Juridiskā adrese: Vagonu iela 20, Rīga, LV-1009

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)