Laidiens: 21.11.2017., Nr. 230

Dažādi sludinājumi

OP 2017/230.DA1

Paziņojums

Nodrošinājuma valsts aģentūra informē EKATERINU GENIA par nekustamā īpašuma "Klusumiņš" (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 6896 007 0149) daļas - zemes vienības (zemes vienības kadastra apzīmējums 6896 006 0109) daļas 0,0825 ha platībā Zaļesjes pagastā, Zilupes novadā (turpmāk - atsavināmais nekustamais īpašums) - atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzību nodrošināšanai. Projektētas zemes vienības kadastra apzīmējums 6896 006 0146.

Saskaņā ar Valsts robežsardzes likuma 13. panta ceturto daļu valstij ir ekskluzīvas īpašuma tiesības uz zemi valsts robežas joslā. Privātpersonu īpašumā esošā zeme valsts robežas joslā ir atsavināma uz vienošanās pamata, bet, ja tādas nav, - atbilstoši Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumam.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2012. gada 14. augusta noteikumu Nr. 550 "Noteikumi par Latvijas Republikas valsts robežas joslu, pierobežas joslu un pierobežu, kā arī pierobežas, pierobežas joslas un valsts robežas joslas norādījuma zīmju un informatīvo norāžu paraugiem un to uzstādīšanas kārtību" 2.2. apakšpunktā noteikto Latvijas Republikas valsts robežas joslas platums robežai ar Krievijas Federāciju (turpmāk - valsts robežas josla) ir 12 metri. Atsavināmais nekustamais īpašums ir nepieciešams valsts robežas joslas izveidošanai.

Ņemot vērā iepriekš minēto un saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā noteikto, uzaicinām jūs piedalīties atsavināmā nekustamā īpašuma atlīdzības noteikšanā un 30 kalendāro dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas sniegt Nodrošinājuma valsts aģentūrai šādus dokumentus un informāciju:

1) par atsavināmo nekustamo īpašumu un dokumentus, kas raksturo atsavināmo nekustamo īpašumu, tajā skaitā dokumentus, kas raksturo tā sastāvu, stāvokli, uz tā gulstošās nastas un apgrūtinājumus, ienesīgumu, un citus dokumentus par atsavināmo nekustamo īpašumu, kas varētu ietekmēt atsavināmā nekustamā īpašuma vērtības noteikšanu;

2) par zaudējumiem, kādi nekustamā īpašuma īpašniekam varētu rasties, ja nekustamais īpašums tiktu atsavināts, un iespējamo zaudējumu apmēru, kā arī šo zaudējumu un to iespējamo apmēru pamatojošos dokumentus;

3) par inženierbūvēm un inženierkomunikācijām, kuras saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma 24. panta pirmo daļu atsavināmā nekustamā īpašuma īpašnieks pieprasa institūcijai izbūvēt.

Papildus informējam, ka Nodrošinājuma valsts aģentūrai ir tiesības atlīdzināt tikai tos zaudējumus, kas atsavināma nekustama īpašuma īpašniekam radušies attiecīgā īpašuma atsavināšanas procesā un kuru apliecinošus dokumentus īpašnieks Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma noteiktajā kārtībā un termiņos iesniegs Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma 19. panta pirmo daļu, ja nekustamā īpašuma īpašnieks paziņojumā minēto informāciju norādītajā termiņā nesniedz vai paziņo, ka atlīdzības noteikšanā nepiedalīsies, nekustamo īpašumu novērtē, ņemot vērā to informāciju, kuru institūcija var iegūt bez nekustamā īpašuma īpašnieka piedalīšanās un kura raksturo šo īpašumu tā apsekošanas dienā (pielikumā).

Uzaicinājums piedalīties atsavināmā Īpašuma apsekošanā novērtēšanas darbu veikšanai jums tiks nosūtīts vēlāk.

Paziņojumā minētos dokumentus lūdzam nosūtīt pa pastu Nodrošinājuma valsts aģentūrai Čiekurkalna 1. līnijā 1, k-2, Rīgā, LV-1026 (ar atzīmi "projekta vadītājam G. Liepiņam"), vai uz e-pasta adresi gunars.liepins@agentura.iem.gov.lv 30 kalendāro dienu laikā no paziņojuma saņemšanas.


OP 2017/230.DA2

Apstiprināti ar 2017. gada 16. novembra Rīgas brīvostas valdes lēmumu Nr. 112

Izdoti saskaņā ar Likumu par ostām 13.  panta trešo daļu un 15. panta pirmo un otro daļu

GROZĪJUMI RĪGAS OSTAS MAKSĀS

Izdarīt Rīgas ostas maksās šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.7. kuģošanas grafiks - kuģu satiksmes saraksts, kurā norādītas plānotās līnijkuģu ostas apmeklējumu nedēļas dienas un plānotais apmeklējumu skaits kalendārā gada ietvaros."

2. Izteikt 2.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.8. kuģošanas līnija - noteikumos noteiktā kārtībā Brīvostas pārvaldes apstiprināts regulārs maršruts konteinerkravu, ro-ro kravu vai pasažieru pārvadājumiem."

3. Izteikt 2.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.10. līnijkuģis- kuģis, kurš veic kravas vai pasažieru pārvadājumus šajos noteikumos noteiktajā kārtībā Brīvostas pārvaldes apstiprinātas kuģošanas līnijas ietvaros"

4. Izteikt 2.13. apakšpunku šādā redakcijā:

"2.13. ostas flotes kuģis - ledlauzis, velkonis, peldošais celtnis, bunkerētājs, notekūdeņu, sateču ūdeņu un atkritumu savācējs, grunts smēlējs, ūdenslīdēju kuģis un citi kuģi, kuri uz tiesiska pamata nodrošina noteiktu pakalpojumu sniegšanu ostā."

5. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Ostas maksas saņem Brīvostas pārvalde. Piestātnes maksu un pasažieru maksu Brīvostas pārvalde novirza piestātnes īpašniekam vai valdītājam, ieturot no iekasētās piestātnes maksas un pasažieru maksas administrēšanas izmaksas, kuru apmēru nosaka savstarpējā līgumā. Administrēšanas izmaksas ir izmaksas, kas attiecināmas uz minēto piestātņu tehniskā stāvokļa kontroles pasākumu veikšanu, pieejas kuģu ceļu uzturēšanas un Brīvostas pārvaldes administrācijas izmaksām."

6. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Pieteikumu kuģošanas līnijas apstiprināšanai operators iesniedz vismaz vienu mēnesi pirms paredzētās kuģošanas līnijas darbības uzsākšanas, norādot līnijas nosaukumu, kuģošanas grafiku vismaz trim mēnešiem, pārvadājamās kravas veidu un līniju apkalpojošo kuģu sarakstu."

7. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Kuģošanas līnijas operators ne retāk kā reizi 3 mēnešos aktualizē un iesniedz līnijas kuģošanas grafiku Rīgas brīvostas pārvaldē publicēšanai Rīgas brīvostas mājaslapā."

8. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Maksu par ostā saņemtajiem pakalpojumiem un ostas maksas no kuģa iekasē kuģu aģents atbilstoši ar Brīvostas pārvaldi noslēgtā līguma noteikumiem.

Ja kuģim nav aģenta, tad maksu par ostā saņemtajiem pakalpojumiem un ostas maksas maksā par kuģi atbildīgā persona (kuģa īpašnieks, fraktētājs, kuģa operators, kapteinis vai cita) saskaņā ar Brīvostas pārvaldes izrakstītu rēķinu."

9. Papildināt ar noteikumus ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"171. Ja kuģis atrodas ostā pie piestātnes ilgāk nekā vienu mēnesi, tad ostas maksas saistībā ar kuģa ienācienu un uzturēšanos ostā kuģis maksā saskaņā ar Brīvostas pārvaldes izrakstītu rēķinu par attiecīgajā mēnesī aprēķinātajām ostas maksām."

10. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Ostas maksas un maksu par ostas pakalpojumiem maksā kuģis."

11. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Kuģim ienākot ostā vai izejot no ostas balastā, kravas maksu aprēķina pēc šādām likmēm:

21.1. tankkuģim 0,534 EUR/GT;

21.2. specializētajam kuģim 0,214 EUR/GT;

21.3. pārējiem kuģiem 0,427 EUR/GT."

12. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Piestātnes maksu nosaka ikvienam kuģim, kurš atrodas pie piestātnes, par katru piestātnes izmantošanas gadījumu vai piemērojot piestātnes izmantošanas stundas likmi šo noteikumu 36. punktā noteiktajos gadījumos. Par vienu piestātnes izmantošanas gadījumu uzskatāma arī kuģa attauvošana no piestātnes un pietauvošana atpakaļ pie tās pašas piestātnes, lai nodrošinātu kuģa piekraušanu, kā arī kuģa pietauvošana pie cita kuģa borta kravas operāciju veikšanai."

13. Izteikt 44.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"44.5. ostas flotes kuģis gadījumos, kas saistīti ar pakalpojumu nodrošināšanu ostā, izņemot 44.2 punktā noteiktos gadījumus."

14. Papildināt noteikumus ar 44.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"44.2 Tankkuģi, kas tiek izmantoti bunkurēšanas pakalpojumu sniegšanai, ir atbrīvoti no kanāla maksas par kuģa pārtauvošanu ostas pakalpojumu sniegšanas laikā un piestātnes maksas, ja pie piestātnes netiek veiktas kravas operācijas."

*Grozījumi stājas spēkā 45 dienas pēc to publikācijas.


OP 2017/230.DA3

Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņu ELIZABETES IVANOVSKAS, dzim. 26.03.1938., mirusi 21.10.2017., SERGEJA BĒRZES, dzim. 06.04.1978., miris 03.11.2017., nāvi Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz viņu piederīgos pieteikties pa tālruni 67367062. 10 dienas pēc publikācijas nelaiķus nodos kremācijai.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)