Laidiens: 24.08.2017., Nr. 168

Dažādi sludinājumi

OP 2017/168.DA1

Paziņojums

Dabas lieguma "Ziemeļu purvi" Dabas aizsardzības plāna sabiedriskā apspriešana 2017. gada 7. septembrī plkst. 15.00 Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā-bibliotēkā SALA Liepu ielā 3, Ungurpilī.

Dabas liegums "Ziemeļu purvi" atrodas Latvijas ziemeļaustrumos - Ziemeļvidzemē, Igaunijas pierobežā, Mazsalacas novada Ramatas pagastā un Alojas novada Staiceles pagastā. Dabas lieguma teritorijas aizsardzības un apsaimniekošanas mērķis ir Latvijā un Eiropā nozīmīgu aizsargājamo purvu, saldūdeņu, mežu un zālāju biotopu kvalitātes uzlabošana vai to atjaunošana, kā arī retu un īpaši aizsargājamu augu un dzīvnieku populāciju saglabāšana un purva biotopu hidroloģiskā režīma stabilizēšana degradētajās purvu daļās. Kopš 2004. gada dabas liegums ir iekļauts Natura 2000 teritoriju tīklā kā C tipa teritorija, kas noteiktas īpaši aizsargājamo sugu un īpaši aizsargājamo biotopu aizsardzībai

Uz sabiedriskās apspriešanas sanāksmi aicināti visi interesenti.

No š. g. 7. augusta Dabas aizsardzības plāns būs pieejams arī Ramatas pagasta pārvaldē ("Ķīši", Ramata, Ramatas pagasts) un Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldē (Lielā iela 7, Staicele).

Priekšlikumus un komentārus aicinām sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi mara.pakalne@lu.lv vai uz Latvijas Universitātes Botānisko dārzu Kandavas ielā 2, Rīgā, LV-1083, norādot, ka vēstule adresēta LIFE projektam "Mitrāji". Priekšlikumi tiks pieņemti līdz š. g. 1. septembrim.

Dabas aizsardzības plāns izstrādāts EK finansētā LIFE 13 NAT/LV/000578 "Prioritāro mitrāju biotopu aizsardzība un apsaimniekošana Latvijā" ietvaros.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Dr. biol. Māra Pakalne, mara.pakalne@lu.lv, tālr. 29511001

Sabiedrisko attiecību koordinatore: Marta Baumane, marta.baumane@lu.lv, tālr. 29156223

Projekta vadītājas asistents: Krišjānis Libauers, libauers@gmail.com, tālr. 26131797

Projekta hidrologs: Dr. geol. Oļģerts Aleksāns, olgerts.aleksans@gmail.com, tālr. 28332855

Projektu īsteno: Latvijas Universitāte

Projektu finansē: Eiropas Komisijas LIFE + programma

Līdzfinansētājs: Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija

Projekta partneri: SIA "RIDemo", Moderno tehnoloģiju attīstības fonds, SIA "E-Būvvadība", Igaunijas Dabas fonds, Dipholcas purva zemieņu savienība.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)