Laidiens: 18.10.2016., Nr. 202

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2016/202.AKK1

Labklājības ministrija izsludina konkursu uz 1 vakanto ierēdņa amatu - Juridiskā departamenta iepirkumu speciālists/-e (uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentam:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnēs

- angļu valodas zināšanas

- spēja patstāvīgi izstrādāt un analizēt dokumentus, organizēt savu darbu un pieņemt lēmumus

- zināšanas līgumu, tiesību aktu projektu, administratīvo aktu izstrādē un virzībā, kā arī zināšanas par valsts pārvaldes darbības principiem un kārtību

- komunikācijas un saskarsmes prasmes

- vēlama darba pieredze iepirkumu administrēšanas jautājumos valsts pārvaldē pēdējo trīs gadu laikā ne mazāk par gadu

- labas datorprasmes, kas nepieciešamas amata pienākumu izpildei

Amata pienākumi:

- izstrādāt iepirkumu nolikumus un citu nepieciešamo iepirkumu dokumentāciju

- izvērtēt pretendentu (kandidātu) iesniegtos piedāvājumus (pieteikumus) atbilstoši iepirkumu nolikumu prasībām

- piedalīties vai vadīt iepirkumu komisijas darbu

- sniegt juridisku atbalstu un konsultēt ministrijas un tās padotībā esošās iestādes iepirkumu jautājumos

- izstrādāt dažāda veida līgumu projektus publiskā iepirkuma ietvaros, veikt ministrijas struktūrvienību izstrādāto līgumu, vienošanās juridisku izvērtēšanu, kā arī sniegt juridisku atbalstu līgumu izpildes administrēšanā

Vakantajam amatam noteikta 2. saime IV līmenis un 11. mēnešalgu grupa.

Motivēta pieteikuma vēstule un CV ar izglītību apliecinošu dokumentu kopijām jāiesniedz 10 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis", nosūtot pa pastu Labklājības ministrijas Personāla un dokumentu pārvaldības departamentam Rīgā, Skolas ielā 28, vai elektroniski uz e-pasta adresi Anda.Turlute@lm.gov.lv, tālr. uzziņām 67021505.


OP 2016/202.AKK2

Nodarbinātības valsts aģentūra izsludina konkursu uz vakanto Finanšu un attīstības departamenta Finanšu vadības nodaļas vecākā/-ās ekonomista/-es amatu (1 amata vieta uz noteiktu laiku)

Prasības pretendentiem/-ēm:

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (vēlams ekonomikā vai kādā no finanšu vadības jomām), vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, kas papildināta ar studijām ekonomikā

- darba pieredze valsts pārvaldē finanšu vai ekonomikas, vai grāmatvedības jomā ne mazāka par 1 gadu

- Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu pārzināšana amata kompetences ietvaros

- zināšanas finanšu plānošanā, uzskaites organizēšanā un analīzē

- prasmes vērtēt faktus, analizēt datus un situācijas paredzēt un novērtēt riskus

- sadarbības un komunikācijas prasmes

- analītiķa prasmes

- prasme darbā ar MS Word, MS Excel un dažādām ar finanšu plānošanu un uzraudzību saistītām datubāzēm

Amata mērķis: piedalīties no Aģentūras valsts speciālā budžeta finansēto aktīvo nodarbinātības pasākumu valsts budžeta finanšu aprēķinu sagatavošanu un līdzekļu administrēšana, kā arī piedalīties aktīvo nodarbinātības un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu rezultatīvo rādītāju un finanšu līdzekļu sadales komisijas materiālu sagatavošanā.

Atalgojuma apmērs: mēnešalgu 1. kategorija: 681,00 EUR, 2. kategorija: 783,00 EUR, 3. kategorija: 895,00 EUR (bruto alga).

Motivēta pieteikuma vēstule, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopija 15 dienu laikā, skaitot no paziņojuma publicēšanas dienas izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Pretendentam jānosūta pa pastu Nodarbinātības valsts aģentūrai, adrese: K. Valdemāra iela 38, k-1, Rīga, LV-1010, vai uz e-pasta adresi konkursi@nva.gov.lv ar norādi "FVN_vecākais_ekonomists, vai jāiesniedz personīgi 117. kabinetā. Informācija pa tālr. 67021794 un Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā www.nva.gov.lv.

Atlases konkurss notiks trijās kārtās. Pirmā kārta - Pretendentu izglītības un darba pieredzes izvērtēšana pēc iesniegtajiem dokumentiem. Otrā kārta - tests, pēc kura rezultātiem tiks novērtētas Pretendenta profesionālās zināšanas. Trešā kārta - intervija, kuras laikā tiks novērtētas Pretendenta zināšanas un kompetences atbilstoši amatam noteiktajām prasībām. Uz interviju tiks uzaicināti tie pretendenti, kuriem testā būs iegūts noteiktu punktu skaits.

Lūdzam ievērot, ka sazināsimies un informēsim par konkursa rezultātiem tikai uz interviju uzaicinātos Pretendentus.


OP 2016/202.AKK3

Nodarbinātības valsts aģentūra izsludina konkursu uz vakanto ierēdņa amatu - Finanšu un attīstības departamenta Attīstības nodaļas vecākais/-ā eksperts/-e (1 amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams, ekonomikā, vadības zinātnēs vai Eiropas studijās

- darba pieredze valsts pārvaldē vai pašvaldību institūcijās organizācijas darbības plānošanas dokumentu, normatīvo aktu izstrādes, projektu vadīšanas vai pētījumu veikšanas jomā ne mazāka par vienu gadu

- Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu pārzināšana amata kompetences ietvaros

- izpratne par valsts politiku nodarbinātības jomā un Eiropas Savienības nodarbinātības politikas jautājumiem

- spēja patstāvīgi sekot likumdošanas un ekonomiskajiem jaunumiem nodarbinātības veicināšanas un bezdarba samazināšanas jautājumos, prasme pielietot tās darbā

- izpratne par Aģentūras pakalpojumu mērķiem, mērķgrupām un sadarbības partneriem pasākumu organizēšanā

- vadības, mērķu noteikšanas un darbības plānošanas prasmes

- prasme vērtēt faktus, analizēt informāciju, paredzēt un novērtēt riskus, prezentēt viedokli

- lietišķās etiķetes un komunikācijas prasmes

- svešvalodu zināšanas: angļu - ļoti labi mutvārdos un rakstos (vismaz B2 līmenī)

- pieredze darbā ar datoru (lietotāja līmenī) un biroja tehniku

Amata mērķis: izstrādāt Aģentūras darbības stratēģiju un ikgadējo darba plānu un citus plānošanas dokumentus, piedalīties politikas plānošanas dokumentu izstrādē un īstenošanā nodarbinātības jomā, piedalīties Aģentūras darba efektivitātes vērtēšanā.

Galvenie amata pienākumi: piedalīties bezdarba un nodarbinātības tendenču analīzē un prognožu sagatavošanā. Piedalīties projektu izstrādē, kas orientēti uz jaunas pieredzes apguvi un Aģentūras darbības uzlabošanu. Gatavot aģentūras iekšējos normatīvos aktus, metodiskos materiālus, atzinumus par valsts iestāžu, un pašvaldību institūciju izstrādāto politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu projektiem. Analizēt ES valstu un citu valstu pieredzi bezdarba samazināšanas, nodarbinātības veicināšanas, darba tirgus izpētes jomā.

Atalgojuma apmērs: mēnešalgu 1. kategorija: 805,00 EUR, 2. kategorija: 926,00 EUR, 3. kategorija: 1057,00 EUR (bruto alga).

Motivēta pieteikuma vēstule, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopija 15 dienu laikā, skaitot no paziņojuma publicēšanas dienas izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Pretendentam jānosūta pa pastu Nodarbinātības valsts aģentūrai, adrese: K. Valdemāra ielā 38, k-1, Rīgā, LV-1010, vai uz e-pasta adresi konkursi@nva.gov.lv ar norādi "ATT_vecākais_eksperts" vai jāiesniedz personīgi 117. kabinetā. Informācija pa tālr. 67021794 un Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā www.nva.gov.lv.

Atlases konkurss notiks divās kārtās. Pirmā kārta - Pretendentu izglītības un darba pieredzes izvērtēšana pēc iesniegtajiem dokumentiem. Otrā kārta - intervija, kuras laikā tiks novērtētas Pretendenta zināšanas un kompetences atbilstoši amatam noteiktajām prasībām.

Lūdzam ievērot, ka sazināsimies un informēsim par konkursa rezultātiem tikai uz interviju uzaicinātos Pretendentus.


OP 2016/202.AKK4

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, reģistrācijas Nr. 90000076669, izsludina konkursu Ekonomikas un vadības fakultātē:

- uz sešām vadošā pētnieka amata vietām - ekonomikā

- uz sešām pētnieka amata vietām - ekonomikā

- uz vienu pētnieka amata vietu - juridiskajā zinātnē

- uz deviņām pētnieka amata vietām - vadībzinātnē

- uz desmit zinātniskā asistenta amata vietām - ekonomikā

- uz divām zinātniskā asistenta amata vietām - vadībzinātnē

Ar akadēmiskā amata darba uzdevumiem un konkursa pieteikumu noformēšanu atbilstoši "Nolikuma par akadēmiskajiem un administratīvajiem amatiem Latvijas Universitātē" prasībām pretendenti/-es var iepazīties mājaslapā publicētajā sludinājumā http://www.lu.lv/par/vakances/.

Pieteikšanās termiņš ir līdz 2016. gada 18. novembrim.

Konkursam iesniedzamo dokumentu reģistrācija Latvijas Universitātes Personāla departamentā Raiņa bulvārī 19, 128. telpā, Rīgā, LV-1586. Papildu informācija pa tālr. 67034657.


OP 2016/202.AKK5

Valsts probācijas dienests, reģistrācijas Nr.90001625082, ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku kriminālsoda - piespiedu darbs - un audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa - sabiedriskais darbs - izpildē, kā arī probācijas klientu uzraudzībā un sociālās uzvedības korekcijā.

Valsts probācijas dienests izsludina konkursu uz šādu vakanto ierēdņa amatu - Rīgas teritoriālās struktūrvienības Zemgales priekšpilsētas filiāles vecākais/-ā referents/-e (1 vakance uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (sociālā darbinieka, psihologa, pedagoga, sociālā pedagoga vai juridiskā augstākā izglītība tiks uzskatīta par priekšrocību)

- izpratne par probācijas jautājumiem

- spēja plānot un organizēt darbu, patstāvīgi pieņemt lēmumus

- prasme motivēt probācijas klientu uz sadarbību

- spēja noteikt probācijas klienta problēmas, analizēt tās, rast risinājumu (lai novērstu atkārtotu likumpārkāpumu)

- laba latviešu valodas rakstu kultūra

- labas krievu valodas zināšanas

- vēlama B kategorijas autovadītāja apliecība

- iemaņas darbā ar datoru (MS Office)

- vēlamas zināšanas dokumentu pārvaldības jautājumos

Darba pienākumi:

- uzraudzīt personas, pret kurām izbeigts kriminālprocess tās nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības, nosacīti notiesātas personas, personas, kuras nosacīti pirms termiņa atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm, kā arī organizēt papildsoda - probācijas uzraudzība - īstenošanu (ietver personas kontroli un sociālā atbalsta organizēšanu, lai novērstu atkārtotu likumpārkāpumu, tai skaitā apmeklēt probācijas klientu viņa dzīvesvietā nakts laikā)

- organizēt kriminālsoda - piespiedu darbs - un papildsodu - piespiedu darbs - izpildi

- sagatavot izvērtēšanas ziņojumus pēc tiesas, prokurora vai brīvības atņemšanas iestādes administrācijas pieprasījuma

- sagatavot iesniegumus tiesai un pārstāvēt Valsts probācijas dienestu tiesā

Piedāvājam:

- mēnešalgu no 630 € līdz 690 € pirms nodokļu nomaksas un sociālās garantijas

- piemaksu pie mēnešalgas par darbu (dienestu), kas saistīts ar īpašu risku

- mācību un kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas

- iespēju iegūt profesionālo pieredzi valsts pārvaldē

Motivēta pieteikuma vēstule, dzīves apraksts (Curriculum Vitae) ar norādi "Rīgas TSV Zemgales priekšpilsētas filiāle - KONKURSS" un augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas jāiesniedz Valsts probācijas dienesta Administratīvās vadības departamenta Personālvadības nodaļā 10 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", nosūtot uz elektroniskā pasta adresi darbs@vpd.gov.lv vai pa pastu, adrese: Dzirnavu iela 91, Rīga, LV-1011, vai iesniedzot klātienē Dzirnavu ielā 91, Rīgā. Informācija pa tālr. 67021178 vai Valsts probācijas dienesta mājaslapā www.probacija.lv.

Piesakot savu kandidatūru vakantajam valsts civildienesta ierēdņa amatam, pretendents apliecina, ka atbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām.

Tiks izskatīti to pretendentu pieteikumi, kuri ir iesnieguši visus norādītos dokumentus. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai.

Pārrunas ar pretendentiem notiks Valsts probācijas dienesta Rīgas teritoriālajā struktūrvienībā - Lomonosova ielā 9, Rīgā.


OP 2016/202.AKK6

Pārtikas un veterinārais dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas organizē un veic pārtikas aprites un veterinārās valsts uzraudzības un kontroles funkcijas atbilstoši šo nozaru valsts politikai.

Pārtikas un veterinārais dienests (reģistrācijas Nr. LV90000064301) izsludina konkursu uz vakanto ierēdņa amatu (3 amata vietas uz nenoteiktu laiku) - Pārtikas un veterinārā dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes inspektors/-e pārtikas uzraudzības jomā (darbavieta Lubānas ielā 49, Rīgā)

Nepieciešamās profesionālās un personības kompetences:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- 2. līmeņa profesionālā augstākā vai augstākā akadēmiskā izglītība pārtikas nozarē (pārtikas tehnoloģijā, pārtikas ķīmijā, pārtikas mikrobioloģijā, pārtikas higiēnā); veterinārmedicīnā, medicīnā un veselības aprūpē (sabiedrības veselībā, uzturzinātnē), ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā un lauksaimniecībā (agronomijā, zootehnoloģijā) vai bioloģijā iegūta kvalifikācija, kas papildināta ar nozarei atbilstošām mācībām

- pieredze profesionālajā jomā/nozarē

- zināšanas administratīvajā procesā

- labas datorlietotāja prasmes (MS Office)

- svešvalodu (krievu, angļu valodas) pamatzināšanas

- B kategorijas autovadītāja apliecība

- vēlme darboties komandā un prasme sadarboties

- vēlme izrādīt iniciatīvu un orientācija uz rezultātu sasniegšanu

Pārtikas un veterinārais dienests nodrošinās šādus pamatpienākumus:

- kontrolēt pārtikas nozarē iesaistītu fizisku un juridisku personu darbību saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto

- sastādīt administratīvos aktus, dokumentus administratīvo pārkāpumu lietās atbilstoši normatīvo aktu prasībām

- organizēt un veikt paraugu ņemšanu laboratoriskiem izmeklējumiem

Kļūstot par vienu no mūsu komandas, iegūsi:

- interesantu un atbildīgu darbu valsts pārvaldē

- iespēju iegūt neatsveramu profesionālu pieredzi

- mācību iespējas profesionālajai pilnveidei

- darbu atsaucīgu kolēģu kolektīvā

- normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas un veselības apdrošināšanas polisi

Motivētu pieteikuma vēstuli, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopiju 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lūdzam nosūtīt vai iesniegt Pārtikas un veterinārā dienesta Personāla vadības daļai Peldu ielā 30, Rīgā, LV-1050, vai elektroniski nosūtīt uz e-pasta adresi personals@pvd.gov.lv ar norādi "Rīgas pilsētas pārvaldes inspektors pārtikas uzraudzības jomā". Tālr. uzziņām 67027529.


OP 2016/202.AKK7

Veselības inspekcija, reģistrācijas Nr. 90002448818, ir Veselības ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic uzraudzību un kontroli veselības nozarē visā Latvijas teritorijā, lai nodrošinātu regulējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu un izpildi.

Veselības inspekcija izsludina konkursu uz vakanto ierēdņa amatu - Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja vietnieks/-e - galvenais/-ā grāmatvedis/-e (viena amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- grāmatvedības darbības sfērai atbilstoša augstākā profesionālā izglītība

- darba pieredze galvenā grāmatveža amatā ne mazāk kā 3 gadi

- vēlama darba pieredze valsts pārvaldē

- prasme strādāt ar elektronisko dokumentu pārvaldības sistēmām

- pieredze normatīvo aktu izstrādāšanā

- valsts pārvaldes, budžeta grāmatvedības principu, finanšu un veselības aprūpes nozares regulējošo normatīvo aktu pārzināšana

- prasme izprast un darbā izmantot normatīvos aktus

- augstākā līmeņa (C1) valsts valodas zināšanas

- vēlamas svešvalodu (krievu, angļu) zināšanas sarunvalodas līmenī

- teicamas datorprasmes (WORD, EXCEL, POWER POINT)

- prasme strādāt ar resursu vadības sistēmu "Horizon"

- prasme strādāt ar biroja tehniku

- lietvedības zināšanas

Galvenie pienākumi:

- nodrošināt savlaicīgu, kvalitatīvu un pārskatāmu Veselības inspekcijas (turpmāk - Inspekcijas) grāmatvedības uzskaiti, dokumentu apriti, glabāšanu un pārskatu sastādīšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām un termiņiem

- nodrošināt grāmatvedības procedūru un iekšējo normatīvo aktu, kas ir saistīti ar Inspekcijas grāmatvedības politiku, uzskaiti, izstrādi un savlaicīgu aktualizēšanu

- veikt budžeta ieņēmumu un izdevumu uzskaiti, t. sk. sagatavojot "Virsgrāmatu", grāmatvedības uzskaites datorprogrammā

- veikt debitoru un kreditoru atlikumu inventarizācijas

- nodrošināt Inspekcijas īpašumā, valdījumā, turējumā vai glabājumā esošo ķermenisko un bezķermenisko lietu uzskaiti

- nodrošināt Inspekcijas saimnieciskās darbības naudas plūsmu un izpildi pēc uzkrāšanas principa uzskaiti ekonomiskās klasifikācijas kodu griezumā

- sagatavot un noteiktos termiņos iesniegt gada grāmatvedības pārskatus saskaņā ar pastāvošajiem normatīvajiem aktiem

- piedalīties statistikas atskaišu sastādīšanā un iesniegšanai Latvijas Republikas Statistikas pārvaldei tās noteiktajos termiņos

- piedalīties nepieciešamo atskaišu sagatavošanā, pēc speciālajiem Veselības ministrijas vai Finanšu ministrijas pieprasījumiem

- nodrošināt starptautisko projektu grāmatvedību

- kontrolēt pārskatu un ziņojumus iesniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam

- regulāri sekot izmaiņām ārējos normatīvajos aktos par grāmatvedības uzskaites jautājumiem u. c.

Mēs piedāvājam:

- darbu dinamiskā iestādē un profesionālā kolektīvā

- atalgojumu atbildoši 11.mēnešalgu grupai un sociālās garantijas atbilstoši valsts pārvaldē noteiktajam

- labus darba apstākļus, veselības apdrošināšanu

Pieteikuma dokumentus (motivētu pieteikumu ar norādi nodaļas vadītāja vietnieks - galvenais grāmatvedis Finanšu un grāmatvedības nodaļā, CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas) iesniegt Veselības inspekcijas Personālvadības un darba aizsardzības nodaļā Klijānu ielā 7, Rīgā, LV-1012, vai sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi personal@vi.gov.lv 15 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Tālr. uzziņām 67819675, e-pasta adrese: personal@vi.gov.lv, mājaslapa www.vi.gov.lv.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)