Laidiens: 01.04.2015., Nr. 65

Dažādi sludinājumi

OP 2015/65.DA1

Paziņojums par informatīvajām sanāksmēm

Ir uzsākta dabas aizsardzības plānu izstrāde aizsargājamo ainavu apvidum "Veclaicene" un dabas liegumam "Jaunanna". Pēc Dabas aizsardzības pārvaldes pasūtījuma tos izstrādā vides konsultāciju uzņēmums SIA "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" (Skolas iela 10-8, Rīga, LV-1010, tālr. 67242411, www.environment.lv).

Aizsargājamo ainavu apvidus (AAA) "Veclaicene" (atrodas Alūksnes novada Veclaicenes, Jaunlaicenes, Ziemeru un Mārkalnes pagastā un Apes novada Apes pagastā) ir dibināts 1977. gadā, lai saglabātu un aizsargātu raksturīgo Ziemeļvidzemes kultūrainavu un dabas vērtības. AAA "Veclaicene" teritorijā ietilpst dabas liegumi "Avotu mežs", "Dēliņkalns" un "Korneti-Peļļi".

Dabas liegums (DL) "Jaunanna" (atrodas Alūksnes novada Jaunannas pagastā) dibināts 1999. gadā Pededzes upes un tās apkārtējo mežu un pļavu aizsardzībai, kā arī lai aizsargātu vairākas retas augu un dzīvnieku sugas.

Abas teritorijas ir iekļautas Natura 2000 - Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā.

Uzsākot dabas aizsardzības plānu izstrādi, tiek organizētas informatīvās sanāksmes:

1) AAA "Veclaicene" dabas aizsardzības plāna izstrādes informatīvā sanāksme notiks š.g. 22. aprīlī plkst. 11.00 Veclaicenes tautas namā ("Vaiņagi", Korneti, Veclaicenes pagasts, Alūksnes novads);

2) DL "Jaunanna" dabas aizsardzības plāna izstrādes informatīvā sanāksme notiks š.g. 22. aprīlī plkst. 15.00 Jaunannas pagasta pārvaldē ("Liepzari", Jaunannas pagasts, Alūksnes novads).

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)