Laidiens: 10.12.2015., Nr. 242

Tiesu nolēmumi

OP 2015/242.TS1

Ar Balvu rajona tiesas 2015. gada 12. oktobra spriedumu civillietā nospriests - Maijas Buliņas pieteikums par personas rīcībspējas ierobežojuma garīga rakstura vai citu veselības traucējumu dēļ pārskatīšanu apmierināts.

Ierobežot MAIJAS BULIŅAS, pers. kods 220970-11950, rīcībspēju, nosakot, ka rīcībspēja ierobežota: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Noteikt, ka aizgādnis rīkosies kopā ar Maiju Buliņu šādās jomās: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Noteikt, ka Maija Buliņa var rīkoties patstāvīgi ar nelieliem naudas līdzekļiem (paredzētajai 10% daļai no invaliditātes pensijas, atrodoties VSAC "Litene").

Nodibināt Maijai Buliņai, pers. kods 220970-11950, aizgādnību spriedumā noteiktajā apjomā.

Spriedums stājies spēkā 2015. gada 3. novembrī.


OP 2015/242.TS2

Ar Balvu rajona tiesas 2015. gada 26. oktobra spriedumu civillietā Balvu rajona prokuratūras pieteikumā par personas rīcībspējas ierobežošanu garīga vai citu veselības traucējumu dēļ ar ieinteresētajām personām Viļakas novada bāriņtiesu un Sarmīti Bukovsku apmierināts pieteikums un nospriests.

Ierobežot SARMĪTEI BUKOVSKAI, pers. kods 221170-11959, rīcībspēju, nosakot, ka rīcībspēja ierobežota: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Noteikt, ka aizgādnis rīkosies patstāvīgi šādas jomās: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Nodibināt Sarmītei Bukovskai, pers. kods 221170-11959, aizgādnību spriedumā noteiktajā apjomā.

Nosūtīt tiesas spriedumu Viļakas novada bāriņtiesai aizgādņa iecelšanai.

Spriedums stājies spēkā 2015. gada 1. decembrī.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)