Laidiens: 30.01.2015., Nr. 21

Piegādes un darbu izpildes pasūtījumi

OP 2015/21.PD1

Konkurss

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija saskaņā ar Latvijas vides aizsardzības fonda padomes 2015.gada 22.janvāra sēdes Nr.1 lēmumu izsludina projektu konkursu vadlīnijas "Atbildīgs dzīvesveids" aktivitātē "Vides izglītības nometņu organizēšana bērniem un jauniešiem ar invaliditāti (t.sk. ar īpašām vajadzībām)" finansējuma saņemšanai 2015.gadā.

Projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kuru ietvaros tiek veicināta sabiedrības vides izglītība un audzināšana.

Projektu konkursa ietvaros tiek atbalstīta diennakts vai dienas vides izglītības nometņu organizēšana bērniem un jauniešiem ar invaliditāti, t.sk. bērniem ar īpašām vajadzībām (vismaz 50% no dalībnieku skaita), kuru mērķis ir veicināt izpratni par vidi un dabu, tās problēmām un motivēt aktīvai darbībai vides aizsardzībā, kur vismaz 50% no kontaktnodarbībām tiek veltītas tēmām, kas saistītas ar vides un dabas aizsardzību un resursu taupīšanu.

Projekta iesniedzējs var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai pašvaldību un privātās izglītības iestādes, kas reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā.

Konkursā pieejamais finansējums no Fonda līdzekļiem ir EUR 60 000.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2015.gada 16.februāris - 2015.gada 27.februāris.

Projekta iesniegums, noformēts atbilstoši konkursa nolikuma prasībām, ir jāiesniedz Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV-1010) personīgi darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu vai elektroniska dokumenta veidā.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski ir pieejami Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas mājaslapā www.lvafa.gov.lv sadaļā "Projektu konkursi" → "Projektu konkursa nolikumi". Sīkāka informācija par konkursu: tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv.


OP 2015/21.PD2

Paziņojums

Kultūras ministrija 2015.gada 26.janvārī saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 49.panta pirmo daļu (pamatojoties uz ārējo normatīvo aktu - likumu "Par valsts budžetu 2015.gadam") noslēdza līdzdarbības līgumu "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanu kultūras jomā" ar  SIA "Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja", kurā Kultūras ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja. Līdzdarbības līguma pilns teksts pieejams Kultūras ministrijas mājaslapā www.km.gov.lv  sadaļā "Valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšana".


OP 2015/21.PD3

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informē par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana" ceturtās kārtas ietvaros apstiprināto projektu īstenošanas termiņa pagarinājumu

Konkursa īstenošanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2012.gada 14.augusta noteikumi Nr.559 "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" nolikums" ar grozījumiem Nr.250, kas stājušies spēkā 2013.gada 14.jūnijā un grozījumiem Nr.1340, kas stājušies spēkā 2014.gada 1.janvārī un grozījumiem Nr.36, kas stājušies spēkā 2015.gada 29.janvārī. Saskaņā ar minēto Ministru kabineta noteikumu 7.1 punktu konkursa ceturtās un turpmāko kārtu ietvaros apstiprināto projektu aktivitāšu īstenošanas laiku atbildīgā iestāde var pagarināt, ievietojot attiecīgu paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", atbildīgās iestādes tīmekļa vietnē (www.varam.gov.lv ) un Vides investīciju fonda tīmekļa vietnē (www.lvif.gov.lv).

2014.gada 3.februārī oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" laidienā Nr.23 tika izsludināta projektu iesniegumu iesniegšana Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana" ceturtajā kārtā ar paredzēto projektu īstenošanas termiņu līdz 2015.gada 31.janvārim.

Ar šo informējam, ka konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana" ceturtās kārtas aktivitāšu īstenošanas termiņš ir 2015.gada 30.aprīlis.

Jautājumus par projekta īstenošanu sūtīt elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: kpfi@lvif.gov.lv.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)