Laidiens: 25.04.2014., Nr. 81

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2014/81.AKK1

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Rīgas pilsētas Zemgales reģionālā nodaļa izsludina konkursu uz Klientu apkalpošanas daļas inspektora/-es valsts civildienesta ierēdņa/-nes amatu (1 vakance uz noteiktu laiku ar dienesta vietu Ziemeļu Klientu apkalpošanas punktā Rīgā, Tilta ielā 11/1; 1 vakance uz nenoteiktu laiku ar dienesta vietu Rīgā, Mārupes ielā 1)

Galvenie pienākumi:

- sniegt iedzīvotājiem individuālas konsultācijas par valsts sociālās apdrošināšanas pakalpojumiem un valsts sociāliem pabalstiem

- pieņemt no klientiem iesniegumus un dokumentus, apstrādāt datus informācijas sistēmās

- izvērtēt saņemtos dokumentus un izdot administratīvos aktus

- sagatavot izziņas un informatīvas vēstules

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- iepriekšēja darba pieredze pēdējo 5 gadu laikā (priekšrocība pretendentiem, kuriem ir pieredze klientu apkalpošanas darbā valsts, pašvaldību un finanšu institūcijās)

- augstākā izglītība (priekšrocība pretendentiem ar izglītību tiesību zinību, ekonomikas un tām pielīdzināmās jomās, kuru programmās tiek apgūtas tiesību vai ekonomikas zināšanas)

- prasme lietot normatīvos aktus, zināšanas par administratīvo procesu un valsts sociālo apdrošināšanu

- valsts valodas prasme augstākajā līmenī, vismaz vienas svešvalodas zināšanas

- prasme strādāt ar datoru (MS Office, Open Office, Internets)

- spēja strādāt patstāvīgi, uzņemties iniciatīvu un atbildību

- labas komunikācijas prasmes un argumentācijas spējas

Piedāvājam:

- mēnešalgu, sākot no EUR 486,00 (bruto alga)

- atbildīgu darbu atsaucīgā un profesionālā kolektīvā

- iespēju paplašināt zināšanas un gūt praktisku pieredzi

Gaidām jūsu CV, pieteikuma vēstuli un izglītību apliecinošo dokumentu kopiju, kā arī konkursa pretendenta iesniegumu un aptaujas anketu (pieejami mājaslapā www.vsaa.lv sadaļā "Aktualitātes" -> "Darba piedāvājumi" -> Pieteikums konkursam). 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

Sazināsimies ar tiem kandidātiem, kuri pēc CV un aptauju anketas atlases būs iekļuvuši 2.kārtā.

Dokumentus pieteikumam uz konkursu sūtīt VSAA Rīgas pilsētas Zemgales reģionālajai nodaļai, adrese: Mārupes iela 1, Rīga, LV-1002 (ar norādi "Konkursam uz KAD inspektora amatu"), vai uz e-pastu: zemgale@vsaa.lv. Tālr. uzziņām 67600651 vai 67600652, fakss 67600653.


OP 2014/81.AKK2

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Rīgas pilsētas Zemgales reģionālā nodaļa izsludina konkursu uz Pensiju daļas inspektora/-es valsts civildienesta ierēdņa/-nes amatu (1 vakance uz nenoteiktu laiku ar dienesta vietu Rīgā, Mārupes ielā 1)

Galvenie pienākumi:

- konsultēt klientus sociālās likumdošanas jautājumos

- izvērtēt saņemtos dokumentus un izdot administratīvos aktus

- sagatavot izziņas un informatīvas vēstules

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- iepriekšējā darba pieredze pēdējo 5 gadu laikā (priekšrocības pretendentiem ar pieredzi klientu apkalpošanas darbā valsts, pašvaldību un finanšu institūcijās)

- augstākā izglītība (vēlams tiesību zinību, ekonomikas un tām pielīdzināmās jomās, kuru programmās tiek apgūtas tiesību vai ekonomikas zināšanas)

- valsts valodas prasme augstākajā līmenī, svešvalodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību

- prasme lietot normatīvos aktus, zināšanas par administratīvo procesu un valsts sociālo apdrošināšanu

- prasme strādāt ar datoru (MS Office, Open Office, Internets)

- spēja strādāt patstāvīgi, uzņemties iniciatīvu un atbildību

- labas komunikācijas spējas

Piedāvājam:

- mēnešalgu, sākot no EUR 486,00 (bruto alga)

- atbildīgu darbu atsaucīgā un profesionālā kolektīvā

- iespēju paplašināt zināšanas un gūt praktisku pieredzi darbam valsts pārvaldē

Gaidām jūsu CV, pieteikuma vēstuli un izglītību apliecinošo dokumentu kopiju, kā arī konkursa pretendenta iesniegumu un aptaujas anketu (pieejami mājaslapā www.vsaa.lv sadaļā "Aktualitātes" -> "Darba piedāvājumi" -> Pieteikums konkursam). 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

Sazināsimies ar tiem kandidātiem, kuri pēc CV un aptauju anketas atlases būs iekļuvuši 2.kārtā.

Dokumentus pieteikumam uz konkursu sūtīt VSAA Rīgas pilsētas Zemgales reģionālajai nodaļai, adrese: Mārupes iela 1, Rīga, LV-1002 (ar norādi "Konkursam uz Pensiju daļas inspektora amatu"), vai uz e-pastu: zemgale@vsaa.lv. Tālr. uzziņām 67600651 vai 67600652, fakss 67600653.


OP 2014/81.AKK3

Ja esi gatavs jauniem izaicinājumiem un vēlies nodarboties ar patērētāju tiesību aizsardzības jautājumiem - nāc strādāt uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru!

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs aizsargā patērētāju tiesības dažādās jomās. Lai nodrošinātu patērētāju tiesības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu un uzraudzību, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs izsludina konkursu uz Otrās patērētāju kolektīvo interešu uzraudzības daļas juriskonsulta/-es (ierēdņa) amatu centrālajā iestādē Rīgā (viena vakance uz nenoteiktu laiku)

Pretendentam izvirzītās galvenās prasības:

- akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā juridiskā izglītība

- atbilstība citām Valsts civildienesta likuma 7.pantā izvirzītajām obligātajām prasībām

- vēlama praktiskā darba pieredze jurista/juriskonsulta amatā, ne mazāka par vienu gadu

- vēlama praktiskā darba pieredze patērētāju tiesību aizsardzības jomā

- vēlama prasme sagatavot administratīvo aktu projektus

- zināšanas Eiropas Savienības tiesiskajā regulējumā patērētāju tiesību jomā

- valsts pārvaldi un administratīvo procesu regulējošo normatīvo aktu pārzināšana

- vēlamas krievu un angļu valodas zināšanas

- labas mutvārdu un rakstveida komunikācijas spējas

- datorprasme pieredzējuša lietotāja līmenī

Juriskonsulta amata pienākumi:

- patērētāju tiesības reglamentējošo normatīvo aktu uzraudzība

- administratīvo aktu sagatavošana

- iesniegumu izskatīšana

- iestādes pārstāvēšana tiesā

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs piedāvā:

- iespēju veikt atbildīgu un interesantu darbu valsts pārvaldē

- iespēju paplašināt zināšanas un profesionālās iemaņas

- mēnešalgu 9.algu grupai noteiktajās robežās un valsts pārvaldē noteiktās sociālās garantijas

- darbu ļoti draudzīgā un atsaucīgā kolektīvā

Pieteikumu konkursam, vispusīgu CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un apliecinājumu par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas sūtīt uz e-pastu ptac@ptac.gov.lv, pa faksu 67388634, pa pastu vai iesniegt personīgi Patērētāju tiesību aizsardzības centrā Rīgā, Brīvības ielā 55, LV-1010 (II ieeja, ielokā no Vecās Ģertrūdes baznīcas puses). Uzziņas pa tālruni 67388633.


OP 2014/81.AKK4

Veselības ministrija izsludina atklātu konkursu uz Veselības aprūpes departamenta Veselības aprūpes organizācijas nodaļas vecākā/-ās eksperta/-es darbinieka/-ces amatu (0,5 slodzes) uz noteiktu laiku (līdz 2015.gada 31.jūlijam - Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sagatavošanai un nodrošināšanai)

Prasības pretendentiem:

- nozarei atbilstoša augstākā akadēmiskā izglītība (medicīnā, sabiedrības veselībā, tiesību zinātnē), pieļaujama cita augstākā izglītība, ja darbinieks apgūst vai ir apguvis papildu zināšanas iepriekš minētajās jomās

- zināšanas par veselības aprūpes sistēmu regulējošiem normatīvajiem aktiem

- zināšanas Eiropas Savienības pamatnostādnēs un izpratne par Eiropas Savienības tiesību normām veselības aprūpē un to realizācijas mehānismiem

- labas angļu valodas zināšanas un krievu valodas zināšanas

- labas iemaņas darbā ar datoru (Word, Excel, PowerPoint)

- vēlama darba pieredze darbā valsts pārvaldē un specialitātē

Galvenie darba pienākumi:

- piedalīties veselības aprūpes jomas politikas izstrādē un tās īstenošanā, gatavojoties un nodrošinot Latvijas prezidentūru ES Padomē

- sagatavot nepieciešamo informāciju, piedalīties un pārstāvēt departamentu darba grupās, semināros un sanāksmēs saistībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē darba sagatavošanu un nodrošināšanu

- koordinēt saraksti ar ES institūcijām veselības aprūpes jomā, apkopot informāciju, kas saņemta no citām ES valstīm par veselības aprūpes un ar nozari saistītajiem jautājumiem saistībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē darba sagatavošanu un nodrošināšanu

- sagatavot atbildes uz citu iestāžu un iedzīvotāju vēstulēm, iesniegumiem vai sūdzībām, kā arī starptautisku organizāciju informācijas pieprasījumiem

- piedalīties atzinumu sagatavošanā par citu departamentu un citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projektiem

Mēs piedāvājam:

- atalgojumu un sociālās garantijas atbilstoši valsts pārvaldē noteiktajam

- iespēju iegūt neatsveramu profesionālo pieredzi valsts pārvaldē

- draudzīgus, atsaucīgus un profesionālus kolēģus

Dokumentus aicinām iesniegt 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas Veselības ministrijas Administratīvā departamenta Personāla nodaļā Rīgā, Brīvības ielā 72, 221.kabinetā vai nosūtīt uz e-pastu: vm@vm.gov.lv. Kopā ar CV un pieteikuma vēstuli lūdzam iesniegt izglītību apliecinošu dokumentu kopijas. Uzziņas pa tālr. 67876017.


OP 2014/81.AKK5

VALSTS REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA aicina darbā VALSTS UN PAŠVALDĪBU INFORMĀCIJAS SISTĒMU DEPARTAMENTA INFORMĀCIJAS SISTĒMU FUNKCIONĀLĀS DARBĪBAS NODROŠINĀJUMA LIETOTĀJU ATBALSTA SPECIĀLISTU/-I (divas darbinieka amata vietas)

Saistībā ar jaunu informācijas sistēmu un e-pakalpojumu ekspluatācijas uzsākšanu un esošo informācijas sistēmu un e-pakalpojumu valsts un pašvaldību iestāžu lietotāju skaita pieaugumu, līdz ar to arī IT pakalpojumu lietotāju pieteikumu skaita pieaugumu, darbā tiek aicināti IT pakalpojumu lietotāju palīdzības dienesta darbinieki.

Galvenie pienākumi:

Nodrošināt Valsts informācijas sistēmas darbam ar Eiropas Savienības dokumentiem (turpmāk - ESVIS) lietotāju atbalstu, tai skaitā:

- saņemt un apstrādāt lietotāju pieteikumus, veicot to klasifikāciju un diagnosticēšanu

- konsultēt ESVIS lietotājus par sistēmu un tās lietošanu

- koordinēt atbildes par ESVIS darbību sagatavošanu un sniegšanu lietotājiem, ja atbildes sagatavošanā iesaistītas vairākas iestādes

- uzturēt (papildināt, atjaunot) lietotāju biežāk uzdoto jautājumu datu bāzi

- ierosināt izmaiņas ESVIS saistībā ar to lietojamību

Nodrošināt Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošo informācijas sistēmu un e-pakalpojumu lietotāju pieteikumu apstrādi, kompetences robežās kļūdu novēršanu un lietotāju konsultēšanu

Prasības kandidātiem:

- labas prasmes darbā ar lietojumprogrammām

- teicamas komunikācijas prasmes, vēlme mācīties un pilnveidoties

- precizitāte, atbildība par uzticētajiem pienākumiem

- analītiska domāšana, spēja strādāt patstāvīgi un komandā

- labas latviešu valodas zināšanas, krievu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī, vēlamas angļu valodas zināšanas

Iestāde piedāvā:

- interesantu, daudzveidīgu un atbildīgu darbu valsts iestādē

- lieliskus darba kolēģus un iespēju pilnveidot savas profesionālās zināšanas

- labu un stabilu atalgojumu, sociālās garantijas atbilstoši valsts pārvaldē noteiktajam un veselības apdrošināšanu

Pieteikuma vēstuli, Curriculum Vitae, izglītību un kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt līdz 2014.gada 12.maijam Valsts reģionālās attīstības aģentūras Administratīvajam departamentam Elizabetes ielā 19, Rīgā, LV-1010, vai uz e-pastu: darbs@vraa.gov.lv. Tālrunis uzziņām 28628152.


OP 2014/81.AKK6

Latvijas Republikas ĀRLIETU MINISTRIJA izsludina atklātu konkursu uz loģistikas speciālista/-es (darbinieka) amata vietu Nodrošinājuma un loģistikas nodaļā

Pretendentiem/-ēm tiek izvirzītas šādas prasības:

Galvenās prasības:

- atbilstība Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 3.panta sestās daļas prasībām

- vidējā vai vidējā speciālā izglītība

- autovadītāja apliecība (B kategorija)

- teicamas latviešu valodas zināšanas

- angļu un krievu valodas zināšanas

- zināšanas automašīnas tehniskajā uzbūvē

- vismaz 5 gadu ilga pieredze automašīnas vadīšanā

- iepriekšēja darba pieredze autovadītāja amatā

- atbildība, precizitāte, saskarsmes prasmes

Vēlamās prasības:

- rekomendācija no iepriekšējiem darba devējiem

Galvenie amata pienākumi:

- vadīt un apkalpot automašīnas un mikroautobusus

- pārvadāt amatpersonas dienesta vajadzībās

- veikt diplomātisko kravu nogādāšanu Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs

- nepieciešamības gadījumos veikt pārvadājamo mantu iekraušanu vai izkraušanu

Karjeras izaugsme:

- mājas pārvaldnieka vai saimniecības pārziņa amats kādā no Latvijas Republikas diplomātiskajām vai konsulārajām pārstāvniecībām

Pretendentus lūdzam CV, motivācijas vēstuli, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un aizpildītu pieteikuma anketu (pieteikuma anketu iespējams atrast vietnē http://www.mfa.gov.lv/lv/Ministrija/darbs/) iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pasta adresi: konkurss@mfa.gov.lv, desmit dienu laikā no paziņojuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī". Tālrunis informācijai 67016132.


OP 2014/81.AKK7

Ventspils Augstskola izsludina atklātu konkursu uz vakantajām akadēmisko amatu vietām

Lietišķās valodniecības centrā un Tulkošanas studiju fakultātē:

1) vadošais pētnieks - amata darba joma: veikt pētījumus par starpkultūru komunikācijas tematu tulkošanas pētnieciskā virziena ietvaros - viena amata vieta

2) vadošais pētnieks - amata darba joma: veikt pētījumus par valodu un tulkošanas tehnoloģiju tematiem valodas tehnoloģiju pētnieciskā virziena ietvaros - viena amata vieta

Prasības pretendentiem:

- doktora grāds

- vēlama pētnieciskā darba pieredze augstākās izglītības vai zinātniskajās institūcijās

3) docents - Tulkošanas studiju fakultātes Anglistikas katedrā valodniecības nozarē, salīdzināmās un sastatāmās valodniecības apakšnozarē - viena amata vieta

Prasības pretendentam:

- doktora grāds salīdzināmajā un sastatāmajā valodniecībā

- akadēmiskā un pētnieciskā darba pieredze augstākās izglītības vai zinātniskajās institūcijās

Iesniedzamie dokumenti:

- rektoram adresēts iesniegums

- izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas

- dzīves un darba gājums (CV), kurā norādīta arī pētniecības un akadēmiskā darba pieredze, pēdējo 6 gadu publikāciju saraksts.

Dokumenti iesniedzami darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 Ventspils Augstskolā Ventspilī, Inženieru ielā 101, C korpusa 202.kabinetā līdz 2014.gada 25.maijam.

Amatu konkursu rezultāti

OP 2014/81.AKR1

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs paziņo, ka konkursa kārtībā Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra Juridiskās nodaļas juriskonsulta ierēdņa amatā no 2014.gada 22.aprīļa iecelts JURĢIS LAGZDIŅŠ.


OP 2014/81.AKR2

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Starptautisko pakalpojumu nodaļas Pensiju daļas vecākās inspektores valsts civildienesta ierēdnes amatā konkursa kārtībā 2014.gada 16.aprīlī iecelta DINA BALODE.


OP 2014/81.AKR3

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Zemgales reģionālās nodaļas Klientu apkalpošanas daļas inspektores valsts civildienesta ierēdnes amatā konkursa kārtībā 2014.gada 28.aprīlī iecelta RUDĪTE JANKUNE.


OP 2014/81.AKR4

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Zemgales reģionālās nodaļas Zemgales Pabalstu daļas inspektores valsts civildienesta ierēdnes amatā konkursa kārtībā 2014.gada 28.aprīlī iecelta INESE REMBERGA.


OP 2014/81.AKR5

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija paziņo, ka konkursa kārtībā Klimata un vides politikas integrācijas departamenta Klimata finanšu un tehnoloģiju nodaļas vecākā eksperta valsts civildienesta ierēdņa amatā no 2014.gada 14.aprīļa iecelts ALVIS EINIKS.


OP 2014/81.AKR6

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija paziņo, ka konkursa kārtībā Klimata un vides politikas integrācijas departamenta Klimata pārmaiņu un adaptācijas politikas nodaļas vecākā eksperta valsts civildienesta ierēdņa amatā no 2014.gada 22.aprīļa iecelts FRICIS RŪMNIEKS.


OP 2014/81.AKR7

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija paziņo, ka konkursa kārtībā Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas direktora valsts civildienesta ierēdņa amatā no 2014.gada 22.aprīļa iecelts JĀNIS RUDZĪTIS.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)