Laidiens: 28.03.2014., Nr. 63

Dažādi sludinājumi

OP 2014/63.DA1

Par pirmpirkuma tiesību izmantošanu

SIA "PIRAJA", vienotais reģ. Nr. 42103027251, paziņojums ULDIM JUSUPOVAM, pers. kods 160474-10848, deklarētā dzīvesvietas adrese: "Maltuves", Grobiņas pag., Grobiņas novads

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Piraja" saskaņā ar Latvijas Republikas Civillikuma 1073.pantu piedāvā jums kā kopīpašniekam izmantot pirmpirkuma tiesības un iegādāties domājamās divas trešdaļas (2/3) no nekustamā īpašuma - zemesgabala ALINAS, kas atrodas Grobiņas novadā, Grobiņas pagastā, "ALINAS", kadastra Nr.6460 003 0114. Savu lēmumu lūdzam paziņot rakstveidā, apliecinot parakstu bāriņtiesā. Ar pirkuma līguma projektu var iepazīties zvērinātas notāres Ilonas Ķibildes prakses telpās Blaumaņa ielā 16/18-1, Rīgā, LV-1011.

Izsludina zvērināta notāre Ilona Ķibilde


OP 2014/63.DA2

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2014.gada 15.aprīlī plkst. 14.30 notiks LU Psiholoģijas zinātņu nozares promocijas padomes atklātā sēde (Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē Jūrmalas gatvē 74/76), kurā disertāciju psiholoģijas doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs JEĻENA HARLAMOVA. Temats: "Negatīvo pārliecību saistība ar posttraumatisko stresa traucējumu un panikas lēkmju izpausmēm".

Darba vadītāja: PhD, profesore Sandra Sebre.

Recenzenti: PhD, profesors Ivars Austers, Latvijas Universitāte; Dr. psych., docente Natālija Ivanova, SPPA; Ph.D, prof. Juris G.Draguns, Pensilvānijas Valsts Universitāte.

Ar promocijas darbu var iepazīties LU bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4.


OP 2014/63.DA3

Informatīvs ziņojums par plānošanas dokumentu "Darbības programma "Izaugsme un nodarbinātība" 2014.-2020.gada plānošanas periodam"

Informatīvais ziņojums sagatavots, pamatojoties uz Vides pārraudzības valsts biroja 2014.gada 20.janvāra atzinumā Nr.1 "Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" Vide pārskatu" iekļautajām rekomendācijām un atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.157 "Kārtība, kādā veicams ietekmes uz vidi stratēģiskais novērtējums" 27.punktam.

Vides apsvērumu integrēšana plānošanas dokumentā

Lai identificētu, aprakstītu un izvērtētu "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2014.-2020.gada plānošanas periodam" (turpmāk - darbības programma) iespējamo būtisko ietekmi uz vidi, ņemot vērā plānošanas dokumenta mērķus un saturu, tā vietu plānošanas dokumentu hierarhijā un izstrādes un detalizācijas pakāpi, līdz kādai ir lietderīgi vērtēt ietekmi uz vidi attiecīgajā plānošanas stadijā, veikts plānošanas dokumenta stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums. Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma laikā sagatavots Vides pārskats, kurā iekļauts esošā vides stāvokļa apraksts, ar plānošanas dokumenta īstenošanu saistītās vides problēmas un plānošanas dokumenta īstenošanas iespējamās ietekmes uz vidi novērtējums, piedāvāti risinājumi būtisko ietekmju novēršanai un samazināšanai, alternatīvu izvēles pamatojums un izvērtējums. Vides pārskatā iekļautie risinājumi būtisko ilgtermiņa ietekmju novēršanai un/vai samazināšanai ir izvērtēti darbības programmas izstrādes laikā un tiks ņemti vērā plānošanas dokumentā paredzēto investīciju īstenošanas laikā.

Izteiktie atzinumi un sabiedriskās apspriešanas rezultāti

Vides pārskata projekts no 2013.gada 23.jūlija līdz 1.septembrim tika nodots sabiedriskajai apspriešanai un nosūtīts šādām valsts pārvaldes institūcijām un ieinteresētajām pusēm:

1. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai

2. Veselības ministrijai

3. Dabas aizsardzības pārvaldei

4.  Vides konsultatīvajai padomei.

Priekšlikumi un iebildumi par Vides pārskata projektu ir saņemti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Dabas aizsardzības pārvaldes un Vides konsultatīvās padomes. Citi rakstiski priekšlikumi par darbības programmas Vides pārskata projektu nav saņemti.

Vides pārskata projekta sabiedriskās apspriešanas sanāksme notika 2013.gada 29.augustā.

Pamatojums, kāpēc no visiem iespējamiem risinājuma variantiem izraudzīts pieņemtais variants

Darbības programmā nav izstrādāti iespējamie risinājuma varianti, jo to neparedz spēkā esošo normatīvo aktu prasības, tāpēc, veicot darbības programmas stratēģisko ietekmes uz vidi novērtējumu, ir izvēlēts un novērtēts "nulles" scenārijs jeb veikts salīdzinājums, kāda būtu iespējamā ietekme uz vidi, ja netiktu veiktas ES fondu investīcijas atbilstošajos specifiskajos atbalsta mērķos.

Pasākumi plānošanas dokumenta īstenošanas monitoringa veikšanai, norādot monitoringa ziņojuma iesniegšanas termiņus

Saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja 2014.gada 20.janvāra atzinumu Nr.1 "Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" Vide pārskatu", lai konstatētu darbības programmas īstenošanas radīto tiešo vai netiešo ietekmi uz vidi, kā arī lai nepieciešamības gadījumā izdarītu grozījumus plānošanas dokumentā, izstrādātājam, izmantojot valsts vides monitoringa un citus pieejamos datus, vismaz vienu reizi plānošanas periodā (2018.gadā) jāizstrādā monitoringa ziņojums un jāiesniedz Vides pārraudzības valsts birojā.

Vides stāvokļa izmaiņu, kas radušās Darbības programmas specifisko atbalsta mērķu īstenošanas rezultātā, monitoringā plānots izmantot datus no nacionālās Vides monitoringa programmas, kā arī papildus vides u.c. datus, kas tiks uzkrāti ES fondu novērtēšanas sistēmas ietvaros.

Darbības programma, Vides pārskats un Vides pārraudzības valsts biroja atzinums ir pieejami ES fondu mājaslapā: http://www.esfondi.lv/page.php?id=1149.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)