Laidiens: 28.11.2014., Nr. 237

Dažādi sludinājumi

OP 2014/237.DA1

Latvijas Krājbanka nodod glabājumā bijušo klientu naudas līdzekļus Meridian Trade Bank

Latvijas Krājbanka atbilstoši Kredītiestāžu likuma 172.1 pantam ir noslēgusi līgumu ar Meridian Trade Bank (MTB) par Latvijas Krājbankas turējumā esošo trešo personu naudas līdzekļu nodošanu glabājumā MTB. Kopumā MTB tika nodoti trešo personu naudas līdzekļi aptuveni 597 270 euro apmērā. Naudas līdzekļi tika iegūti, pārdodot izsolē Latvijas Krājbankas turējumā esošos bijušo klientu vērtspapīrus, par kuriem, neskatoties uz vairākkārtīgiem aicinājumiem, klienti nebija izrādījuši interesi, kā arī saņemot par pārdotajiem vērtspapīriem dividendes. Kopumā tās ir 4600 personas, kas līdz šim nav izrādījušas interesi par saviem naudas līdzekļiem, kas iepriekš glabājās Latvijas Krājbankā.

Visi tie bijušie Latvijas Krājbankas klienti, kuriem bankā glabājās vērtspapīri un vēlāk arī naudas līdzekļi un kuri līdz šim nebija vērsušies bankā, lai saņemtu sev pienākošos naudas līdzekļus, turpmāk ar naudas izmaksas pieprasījumu varēs vērsties MTB desmit gadu laikā kopš glabājuma līguma noslēgšanas (20.11.2014.).

Dodoties uz kādu no MTB filiālēm, līdzi jāņem pase vai kāds cits personas identifikācijas dokuments. Ja naudu dodas saņemt trešā persona, tad līdzi jābūt pilnvarai vai citam dokumentam, kas apliecina tiesības rīkoties klienta vārdā.

Vērtspapīru izsole, kuras rezultātā tika saņemti bijušajiem Latvijas Krājbankas klientiem pienākošies līdzekļi, tika rīkota 2012.gada 18.decembrī atbilstoši Kredītiestāžu likuma 172.panta piektajai daļai.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)