Laidiens: 23.04.2013., Nr. 78

Darbības pārskati

OP 2013/78.DP1

Slēgtā ieguldījumu fonda ,,RB OPPORTUNITY FUND - I" 2012.gada saīsinātais finanšu pārskats un neatkarīgu revidentu ziņojums

Neatkarīgu revidentu ziņojums par saīsinātajiem finanšu pārskatiem

SIF ,,RB Opportunity fund I" dalībniekiem

Ziņojums par saīsinātajiem finanšu pārskatiem

Pievienotie saīsinātie finanšu pārskati, kas ietver aktīvu un saistību pārskatu 2012.gada 31.decembrī, ienākumu un izdevumu pārskatu un neto aktīvu kustības pārskatu, ir sagatavoti, balstoties uz revidētajiem SIF ,,RB Opportunity fund I" finanšu pārskatiem par gadu, kas noslēdzās 2012.gada 31.decembrī. Par šiem finanšu pārskatiem mēs 2013.gada 28.martā izsniedzām revidentu atzinumu ar iebildi.

Saīsinātajos finanšu pārskatos nav uzrādīta visa informācija, ko nepieciešams uzrādīt saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem. Tāpēc saīsinātie finanšu pārskati neaizvieto SIF ,,RB Opportunitv fund I" revidētos finanšu pārskatus.

Vadības atbildība par saīsinātajiem finanšu pārskatiem

Vadība ir atbildīga par saīsināto finanšu pārskatu sagatavošanu, kas sagatavoti, balstoties uz revidētajiem finanšu pārskatiem, saskaņā ar saīsināto finanšu pārskatu 1. piezīmē minētajiem principiem.

Revidentu atbildība

Mēs esam atbildīgi par revidentu atzinuma sniegšanu par šiem saīsinātajiem finanšu pārskatiem, pamatojoties uz procedūrām, kas veiktas saskaņā ar 810. Starptautisko revīzijas standartu "Ziņojumi par saīsinātiem finanšu pārskatiem".

Atzinums

Mūsuprāt, saīsinātie finanšu pārskati, kas sagatavoti, balstoties uz revidētajiem finanšu pārskatiem par gadu, kas noslēdzās 2012.gada 31.decembrī, pamatojoties uz 1.piezīmē minētajiem principiem, visos būtiskajos aspektos atbilst revidētajiem finanšu pārskatiem. Saīsinātie finanšu pārskati iespējams ir kļūdaini tādā mērā, kā revidētie SIF ,,RB Opportunity fund I" finanšu pārskati par gadu, kas noslēdzās 2012.gada 31.decembrī.

Iespējamā kļūda revidētajos finanšu pārskatos ir aprakstīta mūsu 2013.gada 28.marta izsniegtā ziņojuma pamatojuma atzinumam ar iebildi rindkopā. Sabiedrībai 2012.gada 31.decembrī ir ieguldījumi pārdošanai pieejamos aktīvos 5122 tūkstošu LVL apmērā. Mūsuprāt, pašreizējie apstākļi norāda uz to, ka minēto ieguldījumu pārdošanai pieejamos aktīvos LVL 5122 tūkstošu LVL apmērā uzskaites vērtība uz 2012.gada 31.decembri pārsniedz to patieso vērtību. Atbilstoši Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, Sabiedrības vadībai ir jāveic ieguldījumu pārdošanai pieejamos aktīvos pārvērtēšana atbilstoši to patiesajai vērtībai uz 2012. gada 31. decembri. Pēc mūsu domām, atzītie zaudējumi no ieguldījumu pārdošanai pieejamos aktīvos pārvērtēšanas nav pietiekoši. Mēs nevarējām noteikt finanšu efektu labojumam attiecībā uz ieguldījumu pārdošanai pieejamos aktīvos vērtību 2012.gada 31.decembrī, kā arī ieguldījumu rezultātā gūto neto aktīvu samazinājumu par gadu, kas noslēdzās 2012.gada 31.decembrī. Mūsu izsniegtais atzinums ar iebildi saka, ka, mūsuprāt, izņemot atzinuma ar iebildi pamatojuma rindkopā minēto apstākļu ietekmi uz revidētajiem finanšu pārskatiem, ja tādi pastāv, revidētie finanšu pārskati sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par Sabiedrības finansiālo stāvokli 2012.gada 31.decembrī un par tās darbības finanšu rezultātiem un naudas plūsmu pārskata gadā saskaņā ar Eiropas Savienībā apstiprinātajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.

KPMG Baltics SIA

Licence Nr.55

Ondrej Fikrle, partneris pp KPMG Baltics SIA

Rīga, Latvija

2013.gada 28.martā

Valda Užāne, zvērināta revidente

Sertifikāta Nr.4

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)