Laidiens: 19.03.2013., Nr. 55

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2013/55.AKK1

Direktors

Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skola

Rīga, Latvija

RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) ir izveidota 1991. gadā sadarbībā ar Ņujorkas štata Bufalo universitāti ASV un Otavas universitāti Kanādā.

RBS šobrīd ir viena no vadošajām biznesa skolām Baltijā un piedāvā vadības programmas bakalaura un maģistra līmenī angļu valodā. RBS ir pirmā augstākās izglītības iestāde reģionā, kas piedāvā Ziemeļamerikas vadības stila MBA programmu. Maģistrantūras līmenī skola piedāvā Executive MBA, Professional MBA un pilna laika MBA programmu. Bakalaura līmenī - programmu "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos". RBS Angļu valodas centrs nodrošina augstākās kvalitātes angļu valodas apmācību RBS akadēmisko programmu atbalstam, kā arī individuālo un korporatīvo klientu profesionālām un sociālām vajadzībām.

RBS ir vairāk nekā tūkstotis MBA programmas absolventu, no kuriem liela daļa ieņem vadošus amatus gan Latvijā, gan ārvalstīs. RBS ir piedalījusies arī vairāku nozīmīgu vadības izglītības iestāžu veidošanas projektos Austrumeiropā, ko finansējusi Amerikas Savienoto Valstu Starptautiskās attīstības aģentūra (USAID) un Latvijas valdība.

Direktoram jābūt novatoriskam līderim ar stratēģisku redzējumu un RBS vīziju - piedāvāt augstas kvalitātes starptautiski atzītu biznesa izglītību augošam studentu skaitam. Tam nepieciešama dziļa izpratne par mūsdienu augstāko izglītību un vadītāja pieredze. Direktoram jāuzņemas arī inovatīva vadība, lai turpinātu attīstīt un uzlabot skolas starptautisko pozīciju un reputāciju, kā arī jāstiprina sadarbība ar RBS atbalstītājiem, uzņēmumiem, sabiedriskajām organizācijām un valsts iestādēm. Lai sasniegtu šos mērķus, direktoram jābūt izpratnei par politiskajiem procesiem un izcilām komunikācijas prasmēm.

Direktors ir tieši pakļauts Rīgas Tehniskās universitātes rektoram un tiek iecelts amatā uz piecu (5) gadu termiņu. Amatam ir vēlams doktora grāds, bet tas nav obligāts.

Kandidatūras un pieteikumus (ieskaitot pavadvēstuli, dzīves un darba gājuma aprakstu un trīs personu vārdus un kontaktinformāciju atsauksmēm) jāiesniedz elektroniski līdz 2013. gada 17.aprīlim, nosūtot Artai Praznicānei, e-pasts: arta.praznicane@rbs.lv, telefons +371 67089800.


OP 2013/55.AKK2

Valsts reģionālās attīstības aģentūra aicina darbā Valsts un pašvaldību informācijas sistēmu departamenta direktoru/-i

Galvenie pienākumi:

Koordinēt un vadīt informācijas sistēmu uzturēšanu (Vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls - www.latvija.lv, Valsts informāciju sistēmas savietotājs, Elektronisko iepirkumu sistēma, Pašvaldību vienotā informācijas sistēma, Aģentūras iekšējās sistēmas u.c.), nodrošināt atbalstu valsts iestādēm un pašvaldībām e-pārvaldes infrastruktūru un procesu attīstībā.

Prasības:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- augstākā izglītība, kas atbilst piektajam profesionālās kvalifikācijas līmenim, kas papildināta ar amatam nepieciešamām speciālām zināšanām

- vismaz 3 gadu profesionālā darba pieredze atbilstoši departamenta darbības jomai un pieredze vadošā amatā

- darba pieredze informācijas sistēmu uzturēšanas vadībā

- zināšanas un izpratne par Publisko iepirkumu likumu

- zināšanas un izpratne par Latvijas valsts pārvaldi, par Eiropas Savienības uzbūvi, funkcijām un institucionālo sistēmu

- labas angļu valodas zināšanas

- labas datora lietošanas prasmes

Piedāvājam:

- iespēju veikt atbildīgu, interesantu un perspektīvu darbu valsts pārvaldē

- kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas.

Pieteikuma vēstuli, Curriculum Vitae, izglītību un kvalifikāciju apliecinošas dokumentu kopijas lūdzam sūtīt 30 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī" Valsts reģionālās attīstības aģentūras Administratīvā departamenta Personāla un administratīvā atbalsta nodaļai Rīgā, Elizabetes ielā 19, LV-1010, e-pasts: darbs@vraa.gov.lv. Tālrunis uzziņām 67079000.


OP 2013/55.AKK3

Satiksmes ministrija izsludina konkursu uz vakantu ierēdņa amatu - Satiksmes ministrijas valsts sekretārs

Prasības pretendentam:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām un likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība (augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība vadības zinātnēs, jurisprudencē, ekonomikā vai inženierzinātnēs tiks uzskatīta par priekšrocību)

- vismaz 3 gadu pieredze vadītāja amatā un kolektīva vadīšanā virs 50 darbiniekiem (minētā pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā, valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā tiks uzskatīta par priekšrocību)

- zināšanas par Ministru kabineta darbības principiem un lēmumu pieņemšanas procesu

- izpratne par Satiksmes ministrijas darbību un attīstību

- zināšanas un pieredze administratīvajās tiesībās un procesā

- zināšanas budžeta un finanšu vadībā

- sadarbības un komunikācijas prasmes

- analītiskās spējas un stratēģiskās plānošanas prasmes

- vismaz divu svešvalodu (angļu, krievu) zināšanas

- nevainojama reputācija

Pretendentiem jāiesniedz savs redzējums par Satiksmes ministrijas darbības prioritātēm un attīstības vīziju (lapas formāts A4, ne vairāk par 3 lp.), motivēta pieteikuma vēstule, CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas Satiksmes ministrijas Administratīvā departamenta Cilvēkresursu un darbības nodrošināšanas nodaļā 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī". Adrese: Rīgā, Gogoļa ielā 3, 378.kabinetā. Tālr. uzziņām 67028218, 67028250.


OP 2013/55.AKK4

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izsludina atklātu konkursu uz Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā referenta amatu (starptautiskās sadarbības jomā)

Prasības:

- akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, kas papildināta ar zināšanām starptautiskās sadarbības jautājumos

- zināšanas valsts pārvaldes jautājumos un profesionālās iemaņas ar amata pienākumiem saistītā darbā

- pieredze starptautiskās sadarbības organizēšanā ilgāka par 3 gadiem

- labas angļu un krievu valodas zināšanas

- prasmes darbā ar datoru (MS Office, Internet Explorer u.c. programmām)

Pieteikuma dokumenti (konkursa pretendenta pieteikums un aptaujas lapa, CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopija) 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas "Latvijas Vēstnesī" jānosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Personāla nodaļai Rīgā, Peldu ielā 25, LV-1494, fakss 67820442, e-pasts: personals@varam.gov.lv. Konkursa pretendenta pieteikuma un aptaujas lapas veidlapas, kā arī amata apraksts ir pieejami ministrijas tīmekļa vietnē www.varam.gov.lv sadaļā "Aktualitātes" - "Darba piedāvājumi". Tālrunis uzziņām 67026902.


OP 2013/55.AKK5

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izsludina atklātu konkursu uz Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā referenta amatu (ES fondu komunikācijas jomā)

Prasības:

- akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība sociālo vai humanitāro zinātņu specialitātē

- pieredze attiecīgā profesijā vai specialitātē ilgāka par diviem gadiem

- darba pieredze komunikācijas un sabiedrisko attiecību jomā

- izpratne par Eiropas Savienības struktūrfondu administrēšanu

- labas angļu un krievu valodas zināšanas

- prasmes darbā ar datoru (MS Office, Internet Explorer u.c. programmām)

- darba pieredze valsts pārvaldē tiks uzskatīta par priekšrocību

Pieteikuma dokumenti (konkursa pretendenta pieteikums un aptaujas lapa, CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopija) 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas "Latvijas Vēstnesī" jānosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Personāla nodaļai Rīgā, Peldu ielā 25, LV-1494, fakss 67820442, e-pasts: personals@varam.gov.lv. Konkursa pretendenta pieteikuma un aptaujas lapas veidlapas, kā arī amata apraksts ir pieejami ministrijas tīmekļa vietnē www.varam.gov.lv sadaļā "Aktualitātes" - "Darba piedāvājumi". Tālrunis uzziņām 67026902.


OP 2013/55.AKK6

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izsludina atklātu konkursu uz Investīciju uzraudzības departamenta Finanšu vadības nodaļas vadītāja valsts civildienesta ierēdņa amatu

Prasības:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadības zinātnēs, jurisprudencē, finanšu, uzņēmējdarbības vai ekonomikas specialitātē vai citā sociālo zinātņu jomā

- vismaz divu gadu pieredze vadošā amatā uzņēmumā vai valsts pārvaldē

- trīs gadu profesionālā pieredze ES fondu uzraudzībā un finanšu vadībā nozarei atbilstošā jomā

- pieredze ES fondu normatīvo aktu izstrādē

- zināšanas par ministrijas pārziņā esošajām politikas jomām

- zināšanas par Latvijas un Eiropas Savienības normatīvo aktu hierarhiju

- zināšanas par Eiropas Savienības fondu programmēšanu, projektu atlasi, programmu un projektu īstenošanu, uzraudzību un kontroli

- zināšanas projektu vadībā

- organizatoriskās spējas, analītiskā domāšana, prasme kontaktēties ar cilvēkiem un vadīt kolektīvu

- labas angļu valodas zināšanas

- labas iemaņas darbā ar datoru (MS Office, Internet Explorer u.c. programmām) un biroja tehniku

Pieteikuma dokumenti (konkursa pretendenta pieteikums un aptaujas lapa, CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopija) 20 dienu laikā pēc paziņojuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī" jānosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Personāla nodaļai Rīgā, Peldu ielā 25, LV-1494, fakss 67820442, e-pasts: personals@varam.gov.lv. Konkursa pretendenta pieteikuma un aptaujas lapas veidlapas, kā arī amata apraksts ir pieejami ministrijas tīmekļa vietnē www.varam.gov.lv sadaļā "Aktualitātes" - "Darba piedāvājumi". Tālrunis uzziņām 67026902.


OP 2013/55.AKK7

Latvijas Republikas Pārtikas un veterinārais dienests izsludina konkursu uz vakanto ierēdņa amatu (viena amata vieta uz nenoteiktu laiku) - Robežkontroles departamenta kontroles punkta "Lidosta "Rīga"" inspektors/-re fitosanitārajā jomā

Prasības pretendentiem/-ēm:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- augstākā izglītība augu aizsardzības jomā

- labas datorlietotāja prasmes (MS Office)

- vismaz divu svešvalodu (no kurām viena ir Eiropas Savienības oficiālā valoda) zināšanas līmenī, kas ļauj izmantot dokumentus un literatūru darbības jomā

- B kategorijas autovadītāja apliecība

Piedāvājam:

- interesantu un atbildīgu darbu

-iespēju iegūt neatsveramu profesionālu pieredzi

- mācību iespējas profesionālajai pilnveidei

Motivētu pieteikumu, CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju, kā arī pretendenta iesniegumu un aptaujas lapu (atrodami PVD mājas lapā www.pvd.gov.lv sadaļā "Karjeras iespējas") 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" sūtīt vai iesniegt Pārtikas un veterinārā dienesta Personāla vadības daļai, e-pasta adrese: personals@pvd.gov.lv, adrese: Peldu iela 30, Rīga, LV-1050. Tālrunis informācijai 67084611.


OP 2013/55.AKK8

Ja esi gatavs jauniem izaicinājumiem, tev ir augstākā tehniskā izglītība, labas angļu valodas zināšanas un tu vēlies veidot karjeru valsts pārvaldē - nāc strādāt uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru!

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir atbildīgs par lielāko daļu nepārtikas preču uzraudzību Latvijā, lai nodrošinātu, ka tikai drošas un prasībām atbilstošas preces nonāk patērētāju un profesionāļu rokās. PTAC kompetencē ir arī bīstamo iekārtu uzraudzība ražošanas, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos.

Lai īstenotu šīs funkcijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs atkārtoti izsludina konkursu uz Tehniskās un metroloģiskās uzraudzības daļas vecākā inspektora ierēdņa amatu preču (tajā skaitā, elektropreču, mašīniekārtu, spiedieniekārtu un spiedieniekārtu kompleksu) uzraudzības jomā (1 vakance uz nenoteiktu laiku) un bīstamo iekārtu uzraudzības jomā (1 vakance uz nenoteiktu laiku) centrālajā iestādē Rīgā

Prasības kandidātiem:

- akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā tehniskā izglītība

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- vēlamas priekšzināšanas bīstamo iekārtu jomā (1 vakancei)

- vēlama praktiskā darba pieredze specialitātē

- angļu valodas pārzināšana līmenī, kas ļauj izmantot dokumentus PTAC darbības jomā

- labas komunikācijas prasmes (mutiski un rakstiski)

- laba datora lietošanas prasme

Vecākā inspektora amata pamatpienākumi:

- pārbaužu veikšana preču tirgus un bīstamo iekārtu uzraudzības jomā

- komersantu izglītošana

- patērētāju sūdzību/nelaimes gadījumu, kuros iesaistītas nedrošas preces vai bīstamās iekārtas, izskatīšana

PTAC piedāvā:

- interesantu un atbildīgu darbu aizraujošā, sabiedrībai ļoti svarīgā jomā

- iespēju paplašināt savas zināšanas un profesionālās iemaņas

- iespēju piedalīties Eiropas Savienības profesionāļu darba grupās un starptautiskos uzraudzības projektos

- valsts pārvaldē noteikto atalgojumu un sociālās garantijas.

Pieteikumu konkursam, vispusīgu CV, augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un apliecinājumu par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām 20 dienu laikā no šī sludinājuma publicēšanas sūtīt pa e-pastu ptac@ptac.gov.lv, pa faksu 67388634, pa pastu vai iesniegt personīgi Patērētāju tiesību aizsardzības centrā Rīgā, K. Valdemāra ielā 157, LV-1013. Uzziņas pa tālruni 67388633.


OP 2013/55.AKK9

Nodarbinātības valsts aģentūra izsludina konkursu uz vakanto ierēdņa amatu - Nodarbinātības valsts aģentūras Kuldīgas filiāles vadītājs (1 amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentiem:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- otrā līmeņa profesionālā augstākā vai augstākā akadēmiskā izglītība

- divu gadu darba pieredze vadītāja amatā (vēlams valsts pārvaldes iestādē)

- Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo aktu pārzināšana amata pienākumu pildīšanai nepieciešamās kompetences ietvaros

- zināšanas un pieredze valsts nodarbinātības politikas jautājumos

- zināšanas un pieredze personāla vadības jautājumos

- sadarbības, plānošanas, organizēšanas, kontroles un komunikācijas prasmes

- prezentācijas prasmes.

Amata mērķis: plānot, vadīt, organizēt un koordinēt filiāles darbību atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, īstenot aktīvos nodarbinātības pasākumus, organizēt un nodrošināt sadarbību ar pašvaldībām un darba devējiem, kā arī nodrošināt mērķtiecīgu un aktīvu filiāles darbību bezdarbnieku integrēšanai darba tirgū.

Motivēta pieteikuma vēstule, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopija, 20 dienu laikā, skaitot no sludinājuma publicēšanas dienas "Latvijas Vēstnesī", Pretendentam jāiesniedz Nodarbinātības valsts aģentūras Juridiskā departamenta Personāla nodaļā Rīgā, K.Valdemāra ielā 38k-1, LV-1010, 605.kabinetā, vai jānosūta uz e-pastu monika.kevisa@nva.gov.lv. Informācija pa tālruni 67021771 vai 67021770, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā www.nva.gov.lv.

Atlases konkurss notiks trijās kārtās. Pirmā kārta - Pretendentu izglītības un darba pieredzes izvērtēšana pēc iesniegtajiem dokumentiem. Otrā kārta - tests, pēc kura rezultātiem tiks novērtētas Pretendenta profesionālās zināšanas. Trešā kārta - intervija, kuras laikā tiks novērtētas Pretendenta zināšanas, kompetences un prezentācijas prasmes atbilstoši noteiktajām prasībām. Uz interviju tiks uzaicināti tie pretendenti, kuriem testā būs iegūts noteiktu punktu skaits.

Lūdzam ievērot, ka sazināsimies un informēsim par konkursa rezultātiem tikai uz interviju uzaicinātos Pretendentus. Intervija notiks Nodarbinātības valsts aģentūrā K.Valdemāra ielā 38, k-1, Rīgā.

Amatu konkursu rezultāti

OP 2013/55.AKR1

Valsts reģionālās attīstības aģentūra paziņo, ka konkursa kārtībā Programmu ieviešanas nodaļas projektu vadītājas amatā no 2013.gada 18.marta uz nenoteiktu laiku iecelta SANDIJA BALODE.


OP 2013/55.AKR2

Centrālā statistikas pārvalde paziņo, ka konkursa kārtībā Makroekonomiskās statistikas departamenta Ārējās tirdzniecības statistikas metodoloģijas, analīzes un izplatīšanas daļas vecākās referentes ierēdnes amatā (uz noteiktu laiku) 13.03.2013. iecelta NATĀLIJA OBUHOVA.


OP 2013/55.AKR3

Centrālā statistikas pārvalde paziņo, ka konkursa kārtībā Lauksaimniecības un vides statistikas departamenta Vides un enerģētikas statistikas daļas vecākā referenta ierēdņa amatā (uz noteiktu laiku) 15.03.2013. iecelts ALVIS EINIKS.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)