Laidiens: 13.11.2013., Nr. 222

Dažādi sludinājumi

OP 2013/222.DA1

Paziņojums par informatīvajām sanāksmēm

Ir uzsākta dabas aizsardzības plānu izstrāde dabas liegumam "Užava" un dabas liegumam "Ovīši". Tos izstrādā vides konsultāciju uzņēmums SIA "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" (Skolas iela 10-8, Rīga, LV - 1010, tālr. 67242411, www.environment.lv).

Dabas liegums "Užava" (atrodas Ventspils novada Užavas pagastā) dibināts 1999. gadā, lai aizsargātu daudzveidīgus jūrmalas biotopus, kā arī retas augu sugas. Dabas liegums ir iekļauts Latvijas Natura 2000 - Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā kā "C" tipa teritorija, kas noteikta īpaši aizsargājamo sugu un īpaši aizsargājamo biotopu aizsardzībai. Teritorijai 2004. gadā izstrādāts dabas aizsardzības plāns, kas ir spēkā līdz 2014. gada beigām.

Dabas liegums "Ovīši" (atrodas Ventspils novada Tārgales un Ances pagastā) dibināts 1999. gadā, lai aizsargātu jūrmalas biotopus un retas sugas. Dabas liegums ir iekļauts Latvijas Natura 2000 - Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā kā "C" tipa teritorija, kas noteikta īpaši aizsargājamo sugu un īpaši aizsargājamo biotopu aizsardzībai. Teritorijai 2005. gadā apstiprināts funkcionālais zonējums un individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi.

Uzsākot dabas aizsardzības plānu izstrādi tiek organizētas informatīvās sanāksmes:

1) dabas lieguma "Užava" dabas aizsardzības plāna izstrādes informatīvā sanāksme notiks š.g. 29. novembrī plkst. 11.00 Užavas Tautas namā ("Atpūtas", Užava, Užavas pag., Ventspils nov., LV-3627);

2) dabas lieguma "Ovīši" dabas aizsardzības plāna izstrādes informatīvā sanāksme notiks š.g. 29. novembrī plkst. 15.00 Tārgales pagasta pārvaldē ("Dzintarkalni", Tārgales ciems, Tārgales pagasts, Ventspils novads, LV-3621).

Informatīvo sanāksmju laikā visi interesenti tiks informēti par dabas liegumu izveidošanas mērķiem un esošajām dabas vērtībām, dabas aizsardzības plāna izstrādes procedūru, termiņiem, iesaistītajiem ekspertiem, plānotajiem pētījumiem un iespēju piedalīties dabas aizsardzības plāna izstrādē.


OP 2013/222.DA2

Paziņojums

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk - Komisija) paziņo, ka saskaņā ar Komisijas 2011.gada 24.augusta lēmumu Nr.1/20 "Noteikumi par konsultāciju kārtību ar tirgus dalībniekiem", tās mājaslapā internetā www.sprk.gov.lv ir ievietoti šādi konsultāciju dokumenti:

- Konsultāciju dokuments par Elektronisko sakaru pakalpojumu izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas projektu;

- Konsultāciju dokuments par atsaistītas piekļuves abonentlīnijai, saistītām iekārtām un pakalpojumiem un piekļuvei datu plūsmai noteikumu projektiem;

- Konsultāciju dokuments par pamatpiedāvājumos iekļaujamo informāciju un publicēšanu noteikumu projektiem.

Priekšlikumus un komentārus par iepriekš minētajiem konsultāciju dokumentiem lūdzam Komisijai iesniegt rakstveidā Ūnijas ielā 45, Rīgā, LV-1039, un nosūtīt uz elektroniskā pasta adresi sprk@sprk.gov.lv 30 dienu laikā no paziņojuma publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Ierobežotas pieejamības informācijas gadījumā lūdzam to norādīt un pievienot šo informāciju atsevišķā pielikumā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)