Laidiens: 23.01.2013., Nr. 16

Dažādi sludinājumi

OP 2013/16.DA1

Paziņojums

Zemkopības ministrija, pamatojoties uz Zivju fonda padomes 2013.gada 17.janvāra lēmumu, izsludina projektu iesniegumu iesniegšanas pirmo kārtu šādiem Zivju fonda pasākumiem:

1) zinātniskās pētniecības programmu finansēšanai un līdzdalībai starpvalstu sadarbībā zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā, izņemot tādu iesniegto programmu un pētījumu finansēšanu, kuri pretendē uz finansējuma saņemšanu no citu valsts vai Eiropas Savienības fondu finansējuma - no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz 2013.gada 22.martam ar kopējo kārtai pieejamo atbalsta apmēru Ls 13 000 un ievērojot nosacījumu, ka viena projekta iesnieguma maksimālais atbalsta apmērs ir Ls 3000;

2) zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā - no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz 2013.gada 8.martam ar kopējo kārtai pieejamo atbalsta apmēru Ls 75 000 un ievērojot nosacījumu, ka viena projekta iesnieguma maksimālais atbalsta apmērs ir Ls 3000, izņemot ar lašveidīgo zivju sugu pavairošanu un atražošanu saistītos projektus, kur viena projekta iesnieguma maksimālais atbalsta apmērs ir Ls 5000. Pasākuma projektu īstenošana jānoslēdz līdz 2013.gada 15.oktobrim;

3) zivju resursu aizsardzības pasākumiem, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus) - no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz 2013.gada 22.martam ar kopējo kārtai pieejamo atbalsta apmēru Ls 69 500;

4) sabiedrības informēšanas pasākumiem par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, tai skaitā publicistikas izdevumiem, mācību vai uzziņu literatūrai, informatīvi izglītojošiem televīzijas raidījumiem vai radioraidījumiem - no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz 2013.gada 22.februārim ar kopējo kārtai pieejamo atbalsta apmēru Ls 40 000 un ievērojot nosacījumu, ka viena projekta iesnieguma vai viena atbalsta pretendenta vairāku iesniegto projektu kopsumma nepārsniedz maksimālo atbalsta apmēru Ls 10 000, un no pasākuma līdzekļiem atbalsts var tikt piešķirts ne vairāk kā diviem televīzijas raidījumu projektiem;

5) dalībai starptautiskos pasākumos, konferencēs un apmācībās saistībā ar zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, izņemot atbalstu profesionālajai apmācībai, partnerattiecībām, sadarbībai un pieredzes apmaiņai, kas tiek finansēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā profesionālajai apmācībai, partnerattiecību, sadarbības un pieredzes apmaiņas veicināšanai - no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz 2013.gada 8.martam ar kopējo kārtai pieejamo atbalsta apmēru Ls 5000 un ievērojot nosacījumu, ka viena projekta iesnieguma maksimālais atbalsta apmērs ir Ls 1500.

Projekta iesniegums jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā Rīgā, Republikas laukumā 2, 12.stāvā, 1216.kabinetā (tālr. 67027687). Projekta iesnieguma veidlapa un informācija par projektu iesniegšanas kārtību pieejama Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Lai Zivju fonda pasākumam "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā" pieteiktie projekti nedublētu jau plānotās no valsts budžeta finansētās zivju ielaišanas, pirms projekta iesnieguma iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā lūdzam iepazīties ar Zemkopības ministrijas mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļas "Zivsaimniecība" apakšsadaļā "Akvakultūra" ievietoto dokumentu "Plāns zivju mazuļu ielaišanai dabiskās ūdenstilpēs "Zivju resursu mākslīgās atražošanas rīcības plāna 2011. -2013. gadam" izpildei 2013. gadā no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR audzētavām".


OP 2013/16.DA2

Satiksmes ierobežojumi "Rally Liepāja-Ventspils" laikā

No 1. līdz 3.februārim Kurzemē norisināsies FIA Eiropas Rallija Čempionāta otrais posms "Rally Liepāja-Ventspils".

Sacensību norises nodrošināšanai tiks slēgti šādi koplietošanas ceļi:

Piektdiena, 2013.gada 1.februāris

Ātrumposms SS1 - Rallyofchampions.com - slēgts no plkst. 15.10 līdz 19.40. Vaiņodes novada ceļa posmā no "Gobijas" līdz "Cērpi", Aizputes novada ceļa posmā "Cērpi" - "Tiltiņi" (līdz Rīgas-Liepājas šosejai); Ātrumposms SS2 - Volkswagen 1 - slēgts no plkst. 15.45 līdz 20.15. Durbes novada ceļā posmā no "Dižilmājas dīķis" - "Stroķu Vecie kapi" - "Padambji" - "Baltiņi", Aizputes novada ceļā posmā no "Dobeļi" - "Skrēģi" (līdz Kalvenes-Aizputes šosejai); Ātrumposms SS3 - Vecpils 1 - slēgts no plkst. 16.45 līdz 21.15. Aizputes novada ceļā posmā no "Sīmaņkalni" - "Irbītes" - "Ievade" - "Stroķu acs", Durbes novada ceļā posmā no "Vairogi" - "Roņi" - "Kauķi" - "Lekši" - "Vecpils pasta nodaļa".

Sestdiena, 2013.gada 2.februāris

Ātrumposms SS4 - Vecpils 2 - slēgts no plkst. 8.20 līdz 12.50. Aizputes novada ceļā posmā no "Sīmaņkalni" - "Irbītes" - "Ievade" - "Stroķu acs", Durbes novada ceļā posmā no "Vairogi" - "Roņi" - "Kauķi" - "Lekši" - "Vecpils pasta nodaļa"; Ātrumposms SS5 - Volkswagen 2 - slēgts no plkst. 8.55 līdz 13.25. Durbes novada ceļā posmā no "Dižilmājas dīķis" - "Stroķu Vecie kapi" - "Padambji" - "Baltiņi", Aizputes novada ceļā posmā no "Dobeļi" - "Skrēģi" (līdz Kalvenes - Aizputes šosejai); Ātrumposms SS6/8 - Neste Oil 1/2 - slēgts no plkst. 9.55 līdz 18.25. Kuldīgas novada ceļa posmā no "Birži" - "Krauļi", Alsungas novada ceļā posmā no "Krauļi" - "Burtnieki" - "Kauliņi", Kuldīgas novada ceļa posmā no "Kažoki" - "Apšenieki" - "Ziedoņi" (līdz Kuldīgas - Ēdoles šosejai); Ātrumposms SS7 - Ventbunkers 1 - slēgts no plkst. 13.20 līdz 17.50. Alsungas novada ceļa posmā no "Rūķi" - Burnieki" - "Ģēģeri"; Ātrumposms SS9 - Lemberga Hūte 1 - slēgts no plkst. 15.20 līdz 19.50. Ventspils novads "Cirpstene" no "Kaugeri" - "Tomiņi" (Cirpstenes iela), Ventspils pilsēta no "Ganību" ielas - "Krustkalna" ielai, iekļaujot "Lemberga Hūte" slēpošanas trases teritoriju.

Svētdiena, 2013.gada 3.februāris

Ātrumposms SS10 - Ventbunkers 2 - slēgts no plkst. 6.30 līdz 11.00. Alsungas novada ceļa posmā no "Rūķi" - Burnieki" - "Ģēģeri"; Ātrumposms SS11/13 - Īvande 1/2 - slēgts no plkst. 7.00 līdz 14.35. Kuldīgas novada ceļa posmā no "Gaidas" - "Pilskalni" - Todaiži" - "Celmiņi" - "Mežbrūveri" - "Dreijeri" - "Lejas Saldenieki" - "Mazlauvas" (līdz Kuldīgas - Basu ceļam); Ātrumposms SS12/14 - Mežvalde 1/2 - slēgts no plkst. 8.10 līdz 15.45.

Tiek izmantoti "Latvijas Valsts Mežu" ceļi, Kuldīgas novadā pa koplietošanas ceļiem posmā no "Ķūķciema" ceļa - "Senlejas" - "Valdupes" - "Palejas" - "Brucas" līdz Rumbenieku ceļam. Ātrumposms SS15 - Lemberga Hūte 2 - slēgts no plkst. 13.00 līdz 17.30. Ventspils novads "Cirpstene" no "Kaugeri" - "Tomiņi" (Cirpstenes iela), Ventspils pilsēta no "Ganību" ielas - "Krustkalna" ielai, iekļaujot "Lemberga Hūte" slēpošanas trases teritoriju.

 Sacensību norises nodrošināšanai tiks slēgtas šādas ielas Liepājā

No 1. līdz 3.februārim Kurzemē norisināsies FIA Eiropas Rallija Čempionāta otrais posms "Rally Liepāja-Ventspils". Sacensību ietvaros 31.janvārī un 1.februārī rallija servisa parks tiks izvietots Liepājas centrā - pie Jelgavas un Autoru ielu krustojuma. Sakarā ar to no 2013.gada 30.janvāra plkst. 20.00 līdz 2.februārim plkst. 15.00 Liepājas pilsētā automobiļu satiksmei tiks pilnībā slēgtas šādas ielas:

· Jelgavas iela posmā no 1905.gada ielas līdz Raiņa ielai;

·  Lāčplēša iela posmā no 1905.gada ielas līdz Raiņa ielai;

· T.Brekša iela posmā no Autoru ielas līdz Raiņa ielai;

· Autoru iela visā tās garumā;

· Tirgus iela posmā no Jelgavas ielas līdz M.Gūtmaņa ielai;

· viss tirgus laukums;

· papildus tam tuvējās ielās var tikt noteikti auto apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

 Sacensību norises nodrošināšanai tiks slēgtas šādas ielas Ventspilī

No 2013.gada 1.februāra plkst. 20.00 līdz 3.februārim plkst. 24.00 Ventspils pilsētā automobiļu satiksmei tiks pilnībā slēgtas šādas ielas:

· Zvaigžņu iela posmā no Bērzu ielas līdz Lielajam prospektam;

· Sporta iela posmā no Zvaigžņu ielas līdz Strēlnieku ielai;

· Ganību iela posmā no Pāvila ielas līdz Lielajam prospektam;

· Pāvila iela posmā no Kuldīgas ielas līdz Ganību ielai;

· viss Lielais laukums;

· visa Ventspils Olimpiskā Centra stāvvieta;

· papildus tam tuvējās ielās var tikt noteikti auto apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

 Sacensību norises nodrošināšanai tiks slēgtas šādas ielas Kuldīgā

No 2013.gada 2.februāra plkst. 20.00 līdz 3.februārim plkst. 17.00 Kuldīgas pilsētā automobiļu satiksmei tiks pilnībā slēgtas šādas ielas:

· Liepājas iela posmā no Parka ielas līdz Baložu ielai;

· Piltenes iela posmā no Aploku ielas līdz Liepājas ielai;

· Smilšu iela posmā no Pilsētas laukuma līdz Mālu ielai;

· Kalpaka iela visā tās garumā;

· papildus tam tuvējās ielās var tikt noteikti auto apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi.

Papildu informācija

Noteiktie satiksmes ierobežojumi neattieksies uz attiecīgajā teritorijā dzīvojošajiem ventspilniekiem, ar kuriem rallija organizatori sazināsies individuāli un sacensību dienās iedzīvotājiem nodrošinās brīvu piekļuvi savām mājvietām.

Uz iedzīvotāju jautājumiem par satiksmes ierobežojumiem atbildes var sniegt rallija servisa parku pārvaldnieks Kaspars Ērkulis, mobilais tālrunis 22309446, e-pasts: kaspars-erkulis@inbox.lv.

"Rally Liepāja-Ventspils" organizatori pateicas iedzīvotājiem un viesiem par sapratni.

Plašāka informācija par "Rally Liepāja-Ventspils" atrodama rallija oficiālajā mājas lapā www.lvrally.com.


OP 2013/16.DA3

Paziņojums par atkārtotu sabiedrisko apspriešanu

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr.1082 (30.11.2010.) "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai" prasībām 2013.gada 31.janvārī plkst. 10.00 "Staros", Rudbāržos, Rudbāržu pagastā, Skrundas novadā, notiks SIA "Korkalns" noslēgta cikla cūku nobarošanas kompleksa (adrese: "Stari", Rudbārži, Rudbāržu pagasts, Skrundas novads) iesnieguma atļaujas saņemšanai A kategorijas piesārņojošai darbībai atkārtota sabiedriskā apspriešana.

Interesenti ar minētajiem dokumentiem var iepazīties no 2013.gada 2.janvāra:

- uzņēmuma administrācijā "Staros", Rudbāržos, Rudbāržu pagastā, Skrundas novadā, no plkst. 10.00 līdz 17.00;

- Liepājas reģionālajā vides pārvaldē (atbildīga par atļaujas izsniegšanu) Jaunajā Ostmalā 2a darba laikā, kā arī pārvaldes interneta mājas lapā www.vvd.gov.lv;

- Skrundas novada pašvaldībā Raiņa ielā 11, Skrundā, Skrundas novadā, darba laikā, kā arī pašvaldības interneta mājas lapā www.skrunda.lv.

Sabiedrība var iesniegt Liepājas reģionālajai vides pārvaldē priekšlikumus par iesniegumu atļaujas saņemšanai A kategorijas piesārņojošai darbībai līdz 2013.gada 2.martam.

SIA "KORKALNS" valde


OP 2013/16.DA4

Paziņojums par siltumenerģijas ražošanas tarifa projektu

AS "Rēzeknes siltumtīkli", vienotais reģistrācijas numurs 40003215480, Rīgas ielā 1, Rēzeknē, LV-4601, 2013.gada 14.janvārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza siltumenerģijas ražošanas tarifa projektu katlumājām Meža ielā ½ un Atbrīvošanas alejā 155A, Rēzeknē, kas ir aprēķināts saskaņā ar komisijas 2010.gada 14.aprīļa lēmumu Nr.1/7 "Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika" un tarifu veidojošo izmaksu pamatojumu.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā no 2013.gada 15.aprīļa. Lietotājiem jāņem vērā, ka piedāvātais siltumenerģijas ražošanas tarifs nav siltumenerģijas gala tarifs.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par siltumenerģijas ražošanas tarifa projektu lietotājs var AS "Rēzeknes siltumtīkli" Rīgas ielā 1, Rēzeknē, iepriekš sazinoties ar izpilddirektoru Rihardu Melni, tālr. 64625133, e-pasts: rezeknes.siltumtikli@inbox.lv.

Dabasgāzes tirdzniecības cena līdz Ls/tūkst.nm3 pie faktiskās siltumspējas

Tarifs gāzei no 20 000 līdz 100 000, t.m3

Spēkā esošais ražošanas tarifs

Prognozējamais siltumenerģijas ražošanas tarifs katlu mājās Meža ielā ½, Atbrīvošanas alejā 155a, Ls/MWh

Tarifa palielinājums/ samazinājums

*(%)

130

164.85

31.11

27.43

-11.83

135

169.85

31.73

28.00

-11.76

140

174.85

32.36

28.56

-11.74

145

179.85

32.97

29.13

-11.65

150

184.85

33.58

29.69

-11.58

155

189.85

34.20

30.28

-11.46

160

194.85

34.81

30.83

-11.43

165

199.85

35.43

31.39

-11.40

170

204.85

36.05

31.96

-11.35

175

209.85

36.67

32.52

-11.32

180

214.85

37.28

33.09

-11.24

185

219.85

37.89

33.65

-11.19

190

224.85

38.51

34.22

-11.14

195

229.85

39.13

34.78

-11.12

200

234.85

39.74

35.35

-11.05

205

239.85

40.36

35.91

-11.03

210

244.85

40.97

36.48

-10.96

215

249.85

41.53

37.05

-10.79

220

254.85

42.08

37.61

-10.62

225

259.85

42.63

38.18

-10.44

230

264.85

43.19

38.74

-10.30

235

269.85

43.74

39.31

-10.13

240

274.85

44.29

39.87

-9.98

245

279.85

44.86

40.44

-9.85

250

284.85

45.40

41.00

-9.69

255

289.85

45.96

41.57

-9.55

260

294.85

46.52

42.14

-9.42

265

299.85

47.07

42.70

-9.28

270

304.85

47.63

43.27

-9.15

275

309.85

48.18

43.83

-9.03

280

314.85

48.73

44.40

-8.89

285

319.85

 

44.96

 

290

324.85

 

45.53

 

295

329.85

 

46.09

 

300

334.85

 

46.66

 

305

339.85

 

47.23

 

310

344.85

 

47.79

 

315

349.85

 

48.36

 

320

354.85

 

48.92

 

325

359.85

 

49.49

 

330

364.85

 

50.05

 

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt AS "Rēzeknes siltumtīkli" Rīgas ielā 1, Rēzeknē, LV-4601, e-pasts: rezeknes.siltumtikli@inbox.lv, fakss 64625146, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (Rīgā, Brīvības ielā 55, fakss 67097200, vai tās reģionālās struktūrvienības adresē), e-pasta adrese: sprk@sprk.gov.lv, 20 dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

22.01.2013.

Persona, kas tiesīga pārstāvēt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju A.Mežals


OP 2013/16.DA5

Paziņojums

ABLV Bank, AS paziņo, ka š.g. 17.janvārī ABLV Bank, AS valde apstiprināja ABLV Bank, AS Vispārējos darījumu noteikumus jaunā redakcijā (Noteikumu 23.versija), kas stājas spēkā š.g. 1.martā. Ar Vispārējo darījumu noteikumu jauno redakciju klienti var iepazīties ABLV Bank, AS interneta mājas lapā www.ablv.com, kā arī ABLV Bank, AS klientu apkalpošanas telpās.

ABLV Bank, AS valde


OP 2013/16.DA6

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2013.gada 22.februārī plkst. 10.00 LU Vadībzinātnes un Demogrāfijas promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, 322.auditorijā, promocijas darbu doktora zinātniskā grāda iegūšanai vadībzinātnē aizstāvēs RITA GESKE. Vadītājs: profesors Andris Kangro. Temats - "Sākumskolas skolēnu dabaszinātņu sasniegumus ietekmējošie valsts līmeņa faktori starptautiskajos salīdzinošajos pētījumos izglītības vadības skatījumā". Nozare - vadībzinātne, apakšnozare - izglītības vadība.

Recenzenti:

1) prof. Juris Krūmiņš, LU,

2) asoc. prof. Līga Peiseniece, BA,

3) pētniece Ieva Johansone, Boston College.

Ar promocijas darbu var iepazīties LU bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4 (remonta laikā Raiņa bulvārī 19).


OP 2013/16.DA7

Paziņojums sakarā ar Administratīvās apgabaltiesas 2012.gada 17.oktobra spriedumu lietā Nr. A42475606

Publiski atvainojos Mārim Jaunozolam par Ministru prezidenta A.Kalvīša 2006.gada 13.jūlija rīkojumā Nr.353 "Par disciplinārsoda piemērošanu M.Jaunozolam" prettiesiski piemēroto disciplinārsodu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)