Laidiens: 30.08.2012., Nr. 137

Piegādes un darbu izpildes pasūtījumi

OP 2012/137.PD1

.


OP 2012/137.PD2

.


OP 2012/137.PD3

.


OP 2012/137.PD4

.


OP 2012/137.PD5

Paziņojums

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina iesniegt projekta iesniegumus Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātajā konkursā "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai".

Konkursa īstenošanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2012.gada 14.augusta noteikumi Nr.559 "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" nolikums".

Konkursa mērķis ir siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana, nodrošinot pāreju no tehnoloģijām, kurās izmanto fosilos energoresursus, uz tehnoloģijām, kurās izmanto atjaunojamos energoresursus, uzlabojot komersantu ražošanas tehnoloģiskās iekārtas vai nomainot tās ar jaunām ražošanas tehnoloģiskām iekārtām un uzlabojot ražošanas ēku energoefektivitāti.

Projekta iesniedzējs ir Latvijas Republikā reģistrēts komersants.

Konkursu īsteno vairākās kārtās. Konkursa kārtas izsludina ik mēnesi, ja to īstenošanai ir pieejams pietiekams finansējums. Konkursa pirmās kārtas pieejamais finanšu instrumenta finansējums ir 3 164 617,04 latu.

Konkursa ietvaros viena projekta īstenošanai pieejamais maksimālais finanšu instrumenta finansējums ir 350 000 latu.

Konkursa ietvaros finanšu instrumenta maksimāli pieļaujamā atbalsta intensitāte no projekta iesniegumā norādītajām kopējām attiecināmajām izmaksām nepārsniedz:

65% - sīkiem (mikro) un maziem komersantiem;

55% - vidējiem komersantiem;

45% - lielajiem komersantiem;

35% - komersantiem, ja līdz projekta iesnieguma iesniegšanai atbildīgajā iestādē Ekonomikas ministrija ir pieņēmusi lēmumu par tiesību piešķiršanu tiem pārdot saražoto elektroenerģiju obligāti iepērkamā elektroenerģijas apjoma veidā vai par tiesību piešķiršanu tam saņemt garantētu maksu par elektrostacijā uzstādīto elektrisko jaudu, un šis lēmums nav atcelts vai zaudējis spēku.

Lai saņemtu finansiālu atbalstu projektu īstenošanai, pretendentiem plānoto pasākumu izpildei jāiesniedz būvvaldē akceptēts tehniskais projekts un sagatavots energoaudita pārskats. Ar pārējiem iesniedzamajiem dokumentiem aicinām iepazīties konkursa nolikumā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā no šī sludinājuma publicēšanas dienas līdz 2012.gada 1.oktobrim (ieskaitot) darba dienās no plkst. 8.30 līdz plkst. 17.00 Peldu ielā 25, Rīgā, vai nosūtot ierakstītā vēstulē pa pastu: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Peldu iela 25, LV-1494, vai noformētu elektroniskā dokumenta veidā, sūtot uz elektroniskā pasta adresi: razosana_kpfi@varam.gov.lv.

Jautājumus par projekta iesnieguma sagatavošanu un iesniegšanu var sūtīt pa pastu: Investīciju departaments, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, vai elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: razosana_kpfi@varam.gov.lv.

Projektu iesniedzējus aicinām skatīt vadlīnijas projektu iesniedzējiem, kas publicētas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā http://www.varam.gov.lv/lat/darbibas_veidi/KPFI/projekti/?doc=15090, sadaļā Vadlīnijas.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)