Laidiens: 11.07.2012., Nr. 108

Dažādi sludinājumi

OP 2012/108.DA1

Paziņojums

Biedrības "Biržu mednieki", reģistrācijas numurs LV40008093259, juridiskā adrese: Jēkabpils rajons, Salas pagasts, Birži "Atvari", LV-5214, organizē jauno mednieku un medību vadītāju mācību programmas apguvi. Nodarbības notiks Jēkabpils rajona Salas pagasta Biržu kultūras namā. Apmācība sāksies 2012.gada 5.augustā. Tālrunis uzziņām 29710044.


OP 2012/108.DA2

Lūgums atsaukties

Sakarā ar pilsoņa AIVARA KUPRŪNA, dzim. 05.09.1958., miris 17.05.2012., nāvi, Rīgas pilsētas pašvaldība lūdz viņa piederīgos pieteikties pa tel. 67367062.

10 dienas pēc publikācijas nelaiķi nodos kremācijai.


OP 2012/108.DA3

Paziņojums

Salacgrīvas novada domes paziņo, ka 20.06.2012. (protokols Nr.8; 39.§) pieņemts lēmums Nr.331 "Par transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumu noteikšanu".

Pamatojoties uz SIA "POSITIVUS GRUPA" 2012.gada 19.jūnija iesniegumu (reģ. Nr.3-16.2/444), 15.12.1998. MK noteikumu Nr.456 "Noteikumi par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešanai transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi" 9.punkta nosacījumiem, Salacgrīvas novada dome NOLEMJ:

1. Noteikt Salacgrīvā, Sporta ielā, transportlīdzekļu kustības ierobežojumu, nosakot caurlaižu režīmu no 2012.gada 19.jūlija līdz 22.jūlijam (ieskaitot) un izvietot ceļa zīmi Nr.301 "Iebraukt aizliegts" ar papildzīmi Nr.842 "Pārējā papildinformācija" (Izņemot ar caurlaidēm). Ceļa zīmi izvietot uz Sporta ielas Salacgrīvas krustojumā ar A! Autoceļu saskaņā ar pielikumu.

2. Ceļa zīmju uzstādīšanu veic Salacgrīvas novada dome.

Caurlaižu režīma kārtība tiek noteikta ar Salacgrīvas novada domes izpilddirektora rīkojumu.


OP 2012/108.DA4

Paziņojums par SIA ''TLA Dārzeņi'' sistēmas pakalpojuma tipveida līgumu

Sistēmas pakalpojuma tipveida līgums izstrādāts pamatojoties uz Ministru kabineta 2011.gada 29.novembra noteikumu Nr.914 "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumu" 16.punktu, un apstiprināts ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2012.gada 20.jūnija lēmumu Nr.164 "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "TLA Dārzeņi" sistēmas pakalpojumu tipveida līgumu".

Apstiprinātais SIA "TLA Dārzeņi" sistēmas pakalpojumu tipveida līgums stājas spēkā 2012.gada 1.jūlijā.

Pielikums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas

2012.gada 20.jūnija lēmums Nr.164

 

SISTĒMAS PAKALPOJUMU LĪGUMS

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "TLA Dārzeņi" _____________________________________ (turpmāk - SSO) un

______________________________________________________ (turpmāk - LIETOTĀJS)

noslēdz līgumu par elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu un palīgpakalpojumu sniegšanu, saņemšanu un apmaksu:

OBJEKTS: __________________________________________

Tarifs − S‑____________

Spriegums - ___ kV; fāžu skaits − ___

Atļautās ievadaizsardzības aparāta strāvas lielums − _________ A

ELEKTROIETAIŠU PIEDERĪBAS ROBEŽA NOTEIKTA: līguma pielikumā Nr. __ pievienotajā aktā

Par elektroietaisēm līdz piederības robežai atbild SSO. Par kontaktu stāvokli uz elektroietaises piederības robežas atbild SSO.

Skatītāja rādījumus nolasa _______________________

LĪGUMA TERMIŅŠ: Līgums stājas spēkā ar 20__ .gada __ . ______ un ir beztermiņa.

 

Vispārējie noteikumi

1. Pušu pienākumi un tiesības

1.1. SSO pienākumi:

1.1.1. nodrošināt nepārtrauktu elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu un papildpakalpojumu (turpmāk tekstā - Sistēmas pakalpojumi) sniegšanu LIETOTĀJAM, izņemot bojājumu un remontu vai rekonstrukciju gadījumos;

1.1.2. sniegt Sistēmas pakalpojumus LIETOTĀJAM saskaņā ar tiesību aktos noteiktajā kārtībā apstiprinātajiem tarifiem;

1.1.3. nodrošināt spēkā esošajiem normatīviem atbilstošu elektroenerģijas kvalitāti uz elektroietaišu piederības robežas;

1.1.4. elektrotīklu bojājumu gadījumos organizēt to iespējami ātru novēršanu (nepārsniedzot 24 stundas no brīža, kad LIETOTĀJS par bojājumu ir paziņojis SSO);

1.1.5. nodrošināt komercuzskaites skaitītāju un savā īpašumā esošo komercuzskaites mērmaiņu savlaicīgu verifikāciju;

1.1.6. vismaz piecas dienas iepriekš brīdināt LIETOTĀJU par Sistēmas pakalpojumu sniegšanas plānoto pārtraukšanu sakarā ar sprieguma atslēgšanu uz laiku, lai veiktu plānotus darbus SSO elektrotīklā. Ja sprieguma atslēgšana nepieciešama skaitītāja vai mērmaiņu pārbaudes vai nomaiņas veikšanai un atslēgšanas laiks nepārsniedz 30 minūtes, SSO brīdina LIETOTĀJU tieši pirms atslēgšanas.

1.2. LIETOTĀJA pienākumi:

1.2.1. laikus un pilnā apmērā samaksāt par saņemtajiem Sistēmas pakalpojumiem;

1.2.2. nodrošināt SSO darbinieku netraucētu piekļūšanu komercuzskaites un pirmsuzskaites tīklam, ja SSO darbinieki uzrāda dienesta apliecību. Ja SSO rīcībā ir informācija, kas norāda uz elektroenerģijas noplūdi LIETOTĀJA elektroietaisē, LIETOTĀJS nevar liegt SSO darbiniekiem veikt LIETOTĀJA teritorijā komercuzskaites un pirmsuzskaites tīkla pārbaudi, kura nav iepriekš saskaņota ar LIETOTĀJU;

1.2.3. nekavējoši ziņot SSO par elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu bojājumiem, norautām plombām un iespējamām skaitītāju rādījumu kļūdām;

1.2.4. desmit dienu laikā informēt SSO par LIETOTĀJA juridiskā statusa, nosaukuma, adreses u.c. rekvizītu maiņu;

1.2.5. ar savu darbību neradīt elektroenerģijas kvalitātes pazemināšanos, kas traucē citu lietotāju vai SSO elektroietaišu normālu darbu.

1.3. SSO tiesības:

1.3.1. elektroapgādes pārtraukuma novēršanas laiks var pārsniegt 24 stundas šādos gadījumos:

1.3.1.1. bojājumi ir radušies stihiskas nelaimes vai nepārvaramas varas dēļ;

1.3.1.2. bojājumus nevar novērst LIETOTĀJA personāla vai trešo personu apzinātas vai neapzinātas darbības dēļ;

1.3.1.3. elektroenerģijas piegāde ir ierobežota vai pārtraukta atbilstoši ierobežojumu vai atslēgumu grafikam Enerģētikas likumā noteiktajā kārtībā izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā.

1.4. LIETOTĀJA tiesības:

1.4.1. pieprasīt un sistēmas operatoram ir pienākums sniegt nepieciešamo informāciju, kas saistīta ar piekļuvi sistēmai, Sistēmas pakalpojumu un balansēšanas pakalpojuma izmantošanu, norēķiniem, kā arī ar neparedzētiem elektroenerģijas piegādes pārtraukumiem un to novēršanas gaitu;

1.4.2. vienu reizi gadā izvēlēties citu tam pieļaujamo tarifu vai tarifa plānu, par to iepriekš informējot SSO.

 

2. Pušu atbildība

2.1. SSO atbildība:

2.1.1. normatīvajos aktos noteiktā kārtībā un apmērā piemērot pazeminātu elektroenerģijas Sistēmas pakalpojumu tarifu, ja lietotājam netiek nodrošināta normatīvajos aktos un standartos, kas nosaka sprieguma kvalitātes raksturlielumus, noteiktajām kvalitātes prasībām atbilstoša elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu kvalitāte;

2.1.2. normatīvajos aktos noteiktā kārtībā atlīdzināt LIETOTĀJAM zaudējumus, kas tieši saistīti ar citu SSO līgumā noteikto pienākumu neizpildi vai to nepienācīgu izpildi.

2.2. LIETOTĀJA atbildība:

2.2.1. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atlīdzināt SSO radītos zaudējumus, ja noteiktā elektroenerģijas patēriņa režīma neievērošana vai LIETOTĀJA iekšējās elektroietaises bojājumi izraisījuši SSO vai citu lietotāju elektroietaises bojājumus vai darbības traucējumus;

2.2.2. LIETOTĀJS ir civiltiesiskā kārtībā mantiski atbildīgs par iejaukšanos elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu darbībā, plombu tīšu bojāšanu vai viltošanu, savās telpās un teritorijā uzstādīto elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu vai sistēmu pirmsuzskaites ķēžu, plombu, kā arī automatizētās uzskaites sistēmu un sakaru līniju saglabāšanu un to tehnisko stāvokli.

 

3. Maksa par Sistēmas pakalpojumiem, skaitītāju rādījumu iesniegšanas un norēķinu kārtība saistītajam LIETOTĀJAM

3.1. Maksa par Sistēmas pakalpojumiem (sistēmas pakalpojumu tarifs) un obligātā iepirkuma komponentes iekļautas elektroenerģijas tirdzniecības diferencētajos tarifos saistītajiem lietotājiem, kas noteikti Elektroenerģijas tirgus likumā noteiktajā kārtībā un tiek piemēroti saskaņa ar šajā līgumā LIETOTĀJA objektam noteiktajiem pieslēguma parametriem.

3.2. LIETOTĀJS - mājsaimniecības LIETOTĀJS (fiziskā persona) norēķinās atbilstoši paša nolasītiem elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāta rādījumiem (pašdeklarēšanas metode). Mājsaimniecības LIETOTĀJS katra mēneša pirmajā datumā pareizi nolasa komercuzskaites elektroskaitītāja radījumus un līdz mēneša beigām pilnā apmērā norēķinās par saņemto elektroenerģiju, saskaņā ar 3.1.punktā minētiem tarifiem.

3.3. LIETOTĀJS - juridiskā persona norēķinās, apmaksājot saņemtos rēķinus, saskaņā ar 3.1.punktā minētiem tarifiem. SSO izraksta un nosūta LIETOTĀJAM rēķinu par iepriekšējā mēnesī saņemto elektroenerģiju 5 darba dienu laikā pēc komercuzskaites mēraparātu rādījumu saņemšanas.

3.3.1. ja skaitītāju rādījumus nolasa LIETOTĀJS, tad LIETOTĀJS ne vēlāk kā līdz katra mēneša 3.datumam paziņo SSO skaitītāju rādījumus vienā no sekojošiem veidiem:

tālrunis: ________________

E-pasts: _________________

3.3.2. LIETOTĀJS pilnā apmērā apmaksā SSO izrakstītos rēķinus pa iepriekšējā mēnesī saņemto elektroenerģiju līdz nākamā mēneša 14.datumam.

3.4. Apmaksas kavējuma gadījumā LIETOTĀJS maksa līgumsodu 0,15% apmērā no parāda summas par katru nokavēto kalendāro dienu.

 

4. Maksa par Sistēmas pakalpojumiem, skaitītāju rādījumu iesniegšanas un norēķinu kārtība LIETOTĀJAM kļūstot par elektroenerģijas tirgus dalībnieku

4.1. SSO pienākumi:

4.1.1. izrakstīt un nosūtīt LIETOTĀJAM rēķinu par iepriekšējā mēnesī sniegtajiem Sistēmas pakalpojumiem 5 darba dienu laikā pēc komercuzskaites mēraparātu rādījumu saņemšanas;

4.1.2. ja LIETOTĀJS norēķinus par SSO sniegtajiem Sistēmas pakalpojumiem deleģējis elektroenerģijas tirgotājam, informēt LIETOTĀJU par tirgotāja maksājumu kavēšanos.

4.2. LIETOTĀJA pienākumi:

4.2.1. ja skaitītāju rādījumus nolasa LIETOTĀJS, ne vēlāk kā līdz katra mēneša 3.datumam nolasīt elektroenerģijas komercuzskaites mēraparātu rādījumus un paziņot SSO vienā no sekojošiem veidiem:

tālrunis: ________________

E-pasts: _________________

4.2.2. pilnā apjomā apmaksāt SSO izrakstītos rēķinus par iepriekšējā mēnesī saņemtajiem Sistēmas pakalpojumiem līdz nākamā mēneša 14.datumam. Rēķina apmaksas datums ir naudas ieskaitīšanas diena SSO bankas kontā. Ja 14.datums ir brīvdiena, tad pēdējā samaksas diena ir nākamā darba diena.

4.2.3. informēt SSO, ja līdz nākamā mēneša 10.datumam nav saņemts rēķins par iepriekšējā mēnesī saņemtajiem Sistēmas pakalpojumiem.

4.2.4. samaksāt SSO par Sistēmas pakalpojumiem saskaņā ar tarifiem, kas noteikti normatīvajos aktos noteiktā kārtībā. Norēķinoties par Sistēmas pakalpojumiem, tarifus nosaka pēc elektroietaišu piederības robežas (LIETOTĀJA elektroietaises pievienojuma vietas SSO elektroietaisei).

4.2.5. proporcionāli elektroenerģijas patēriņam, samaksāt SSO par katru obligātā iepirkuma komponenti.

4.2.6. rēķina apmaksas kavējuma gadījumā par katru nokavēto kalendāro dienu samaksāt SSO līgumsodu 0,15% apmērā no parāda summas.

4.3. LIETOTĀJS norēķinus par SSO sniegtajiem Sistēmas pakalpojumiem var deleģēt elektroenerģijas tirgotājam. Ja LIETOTĀJS un tirgotājs ir vienojušies par šādu norēķinu kārtību un par to informējuši SSO, tad SSO rēķinus par LIETOTĀJAM sniegtajiem Sistēmas pakalpojumiem izraksta tirgotājam, un LIETOTĀJS par SSO sniegtajiem Sistēmas pakalpojumiem norēķinās ar tirgotāju.

 

5. Papildu nosacījumi

5.1. Elektroenerģijas piegāde Lietotājam var tikt pārtraukta un atjaunota normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā.

5.2.Ja konstatē elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāta nepareizu darbību vai kļūdu aprēķinos, piegādātās elektroenerģijas un pakalpojumu apjomu precizē par visu laiku no brīža, kad elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāts sācis darboties nepareizi, vai, ja šis brīdis nav nosakāms, - par pēdējo norēķinu periodu. Pārrēķinu izdara, ņemot vērā vidējo elektroenerģijas un pakalpojumu apjomu iepriekšējā norēķinu periodā vai vidējo elektroenerģijas un pakalpojumu apjomu pēc uzskaites atjaunošanas.

5.3. Ja LIETOTĀJA darbības rezultātā ir samazināts uzskaitītā elektroenerģijas patēriņa lielums vai radīta iespēja lietot elektroenerģiju bez maksas, SSO veic pārrēķinu par nelikumīgi saņemtajiem pakalpojumiem. LIETOTĀJS, šajā gadījumā, sedz arī ar komercuzskaites atjaunošanu saistītos izdevumus.

5.4. Visos gadījumos, kuri nav atrunāti šajā līgumā, puses vadās pēc Latvijas Republikas tiesību normām.

 

6. Līguma izbeigšana

6.1. Līguma darbība var tikt izbeigta Pusēm vienojoties.

6.2. Ja LIETOTĀJS grib izbeigt Sistēmas pakalpojumu līgumu pilnībā vai attiecībā uz kādu konkrētu LIETOTĀJA objektu, tad par to 5 darba dienas iepriekš rakstiski jāpaziņo SSO un pilnīgi jānorēķinās par saņemtajiem pakalpojumiem atbilstoši šī līguma nosacījumiem.

6.3. SSO ir tiesības, iepriekš brīdinot, vienpusēji izbeigt līgumu, ja:

6.3.1. elektroenerģijas piegāde LIETOTĀJAM tiek pārtraukta sakarā ar to, ka LIETOTĀJS līgumā noteiktajā termiņā nav samaksājis par izlietoto elektroenerģiju vai saņemtajiem Sistēmas pakalpojumiem un obligātā iepirkuma komponentēm vai nav veicis priekšapmaksu, ja tāda tikusi pieprasīta;

6.3.2. SSO ir saņēmis citas personas pieprasījumu par elektroenerģijas piegādi atbilstošajā objektā un SSO par to informējis LIETOTĀJU 15 dienas iepriekš, un LIETOTĀJS nav apliecinājis vēlmi turpināt līgumattiecības;

6.4. Līguma darbības izbeigšanās neatbrīvo LIETOTĀJU no pienākuma samaksāt par saņemtajiem Sistēmas pakalpojumiem.

6.5. Līgums zaudē spēku, ja elektroenerģijas piegāde un lietošana lietotāja objektā nav notikusi vairāk nekā gadu.

6.6. ja LIETOTĀJS, izbeidzot elektroenerģijas lietošanu objektā, nav par to rakstiski informējis SSO, lūdzot pārtraukt līgumattiecības, tas ir atbildīgs par objektā saņemto Sistēmas pakalpojumu apmaksu līdz brīdim, kad par Sistēmas pakalpojumiem attiecīgajam objektam līgumu ar SSO noslēdz cits LIETOTĀJS.

 

7. Pretenziju iesniegšana un strīdu izšķiršana

7.1. Iesnieguma vai sūdzības SSO izskata 15 dienu laikā. Ja iesnieguma vai sūdzības izskatīšanai ir nepieciešama papildu pārbaude vai būtiska papildu informācija, SSO nodrošina atbildes sniegšanu 30 dienu laikā pēc iesnieguma vai sūdzības saņemšanas;

7.2. Strīdi, kuri radušies līguma darbības gaitā, ja pusēm nav izdevies tos izšķirt, savstarpēji vienojoties, tiek izšķirti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

 

Sistēmas operators Lietotājs


OP 2012/108.DA5

Paziņojums par zvērināta tiesu izpildītāja eksāmenu

Tieslietu ministrs paziņo, ka zvērināta tiesu izpildītāja eksāmens notiks 2012.gada 31.augustā. Pieteikuma dokumentus (iesniegumu par atļauju kārtot eksāmenu, pievienojot pierādījumus par atbilstību Tiesu izpildītāju likuma 12.panta pirmās daļas 1.-5.punkta prasībām un eksāmena maksas iemaksu) iesniegt Tieslietu ministrijas Personālvadības nodaļā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV-1536) līdz 2012.gada 21.augustam. Tālrunis uzziņām 67036722.

Maksa par zvērināta tiesu izpildītāja eksāmena kārtošanu Ls 150 apmērā iemaksājama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes kontā AS PrivatBank, kods PRTTLV22, konts LV74PRTT0256014396400.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)