• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 9. jūlija noteikumi Nr. 294 "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2002., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.302

Medus aprites noteikumi. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

26.07.2002., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 294

Pieņemts: 09.07.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.294

Rīgā 2002.gada 9.jūlijā (prot. Nr.28 4.§)

Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai

Izdoti saskaņā ar likuma “Par piesārņojumu” 20.panta piekto daļu,

22.panta otro un trešo daļu, 23.panta otro daļu, 29.panta pirmo, otro, trešo un

piekto daļu, 30.panta pirmo daļu, 32.panta otro daļu un pārejas noteikumu 1.punktu

 

 I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. A kategorijas piesārņojošas darbības pieteikšanas nosacījumus, kā arī nosacījumus, uz kuriem pamatojoties izsniedzama atļauja A kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai (turpmāk — A kategorijas atļauja), un nosacījumus labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanai, tai skaitā:

1.1.1. grafiku, ar kuru saskaņā tiek izsniegtas A kategorijas atļaujas iekārtām, kurām tās nepieciešamas;

1.1.2. maksimālo pārejas periodu, kurā jānodrošina ar labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanu saistīto A kategorijas atļaujas nosacījumu ievērošana;

1.1.3. pieteikuma un atļaujas veidlapu paraugus;

1.1.4. kārtību, kādā pieprasāma un izsniedzama atļauja;

1.1.5. kārtību, kādā sabiedrība var iepazīties ar pieteikumu un iesniegt savus priekšlikumus, iepazīties ar atļaujas nosacījumiem, kā arī monitoringa un pārbaudes rezultātiem;

1.1.6. kārtību, kādā informējamas citas valstis, ja iespējama piesārņojuma pārrobežu ietekme, un šāda piesārņojuma monitoringu;

1.2. B kategorijas piesārņojošas darbības un B kategorijas piesārņojošas darbības pieteikšanas nosacījumus, kā arī nosacījumus, uz kuriem pamatojoties izsniedzama atļauja B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai (turpmāk — B kategorijas atļauja), tai skaitā:

1.2.1. pieteikuma un atļaujas veidlapu paraugus;

1.2.2. kārtību, kādā pieprasāma un izsniedzama atļauja;

1.2.3. kārtību, kādā sabiedrība var iepazīties ar atļaujas nosacījumiem, kā arī monitoringa un pārbaudes rezultātiem;

1.2.4. gadījumus, kad atļaujas pieteikums ir pieejams sabiedrībai komentāru iesniegšanai;

1.2.5. grafiku, kādā stājas spēkā likuma “Par piesārņojumu” nosacījumi attiecībā uz esošām B kategorijas piesārņojošām darbībām;

1.3. C kategorijas piesārņojošas darbības, kā arī C kategorijas piesārņojošas darbības pieteikuma saturu un iesniegšanas kārtību;

1.4. termiņu, pēc kura nedrīkst uzsākt A kategorijas vai B kategorijas piesārņojošu darbību bez A kategorijas vai B kategorijas atļaujas;

1.5. termiņu, līdz kuram operatoram jāiesniedz pieteikums atļaujas saņemšanai esošai A kategorijas vai B kategorijas piesārņojošajai darbībai;

1.6. termiņu, pēc kura nedrīkst turpināt esošu A kategorijas vai B kategorijas piesārņojušu darbību, ja nav saņemta A kategorijas vai B kategorijas atļauja;

1.7. termiņu, kādā operators paziņo par darbības maiņu;

1.8. kārtību, kādā reģionālā vides pārvalde (turpmāk — pārvalde) pārskata nosacījumus, kas noteikti A kategorijas vai B kategorijas atļaujā (turpmāk — atļauja), un, ja nepieciešams, atjauno vai papildina šos nosacījumus.

2. B kategorijas piesārņojošas darbības noteiktas šo noteikumu 1.pielikumā.

3. C kategorijas piesārņojošas darbības noteiktas šo noteikumu 2.pielikumā.

 

II. Pieteikuma iesniegšanas kārtība

4. Lai saņemtu atļauju, operators iesniedz pārvaldē pieteikumu:

4.1. vismaz 180 dienas pirms A kategorijas piesārņojošas darbības paredzētās uzsākšanas vai būtiskām izmaiņām esošā piesārņojošā darbībā;

4.2. vismaz 90 dienas pirms B kategorijas piesārņojošas darbības paredzētās uzsākšanas vai būtiskām izmaiņām esošā piesārņojošā darbībā;

4.3. vismaz 90 dienas pirms A kategorijas atļaujas termiņa beigām;

4.4. vismaz 60 dienas pirms B kategorijas atļaujas termiņa beigām;

4.5. vismaz 180 dienas pirms šo noteikumu 3.pielikumā noteiktā termiņa beigām esošai A kategorijas piesārņojošai darbībai, izņemot gadījumu, kad pirms attiecīgā termiņa beigām piesārņojošajā darbībā paredzētas būtiskas izmaiņas;

4.6. 90 dienas pirms šo noteikumu 1.pielikumā noteiktā termiņa beigām esošai B kategorijas piesārņojošai darbībai, izņemot gadījumu, kad pirms attiecīgā termiņa beigām piesārņojošajā darbībā paredzētas būtiskas izmaiņas.

5. Operators iesniedz pārvaldē pieteikumu par C kategorijas piesārņojošu darbību vismaz 30 dienas pirms C kategorijas piesārņojošas darbības paredzētās uzsākšanas vai būtiskām izmaiņām C kategorijas piesārņojošā darbībā.

6. Ja operators nevar noteikt, vai piesārņojošā darbība atbilst A, B vai C kategorijai, viņš to precizē pārvaldē, iesniedzot informāciju par iekārtas ražošanas jaudu, saražotās produkcijas apjomu vai citiem likumā “Par piesārņojumu” vai šo noteikumu 1. vai 2.pielikumā noteiktajiem rādītājiem. Pārvalde ne vēlāk kā 14 dienas pēc informācijas saņemšanas sniedz atzinumu par piesārņojošās darbības kategoriju (A, B vai C kategorija).

7. Ja iekārtā veic vairākas piesārņojošas darbības, kuras atbilst dažādām piesārņojošo darbību kategorijām, operators iesniedz pārvaldē tikai vienu pieteikumu tās kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai, kurai ir noteiktas stingrākas vides aizsardzības prasības. Šo noteikumu izpratnē visstingrākās vides aizsardzības prasības ir izvirzītas A kategorijas piesārņojošām darbībām, tad B kategorijas un C kategorijas piesārņojošām darbībām.

8. Iesniedzot pieteikumu saskaņā ar šo noteikumu 7.punktu, operators pieteikumā norāda, kādas kategorijas piesārņojošas darbības tajā ir ietvertas.

9. Operators sagatavo un iesniedz pieteikumu A kategorijas vai B kategorijas piesārņojošai darbībai atbilstoši šo noteikumu 4.pielikumam rakstiski un elektroniski. Pieteikuma tabulas numurē atbilstoši šo noteikumu 4.pielikumam.

10. Ja uz A kategorijas vai B kategorijas piesārņojošo darbību neattiecas kāda no pieteikuma daļām, operators to neaizpilda. Ja operators nevar noteikt, kuras pieteikuma daļas neattiecas uz attiecīgo piesārņojošo darbību, viņš to precizē pārvaldē. Pārvalde 14 dienu laikā sniedz atzinumu par to, kuras pieteikuma daļas neattiecas uz attiecīgo piesārņojošo darbību.

11. Dokumentus, kas pamato pieteikumā minēto informāciju, operators pievieno pieteikuma pielikumā, norādot atsauces uz tiem pieteikumā.

12. Iesniedzot pieteikumu atļaujas saņemšanai piesārņojošas darbības uzsākšanai vai būtiskām izmaiņām esošā piesārņojošā darbībā, operators pieteikumam pievieno ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu (kopiju) un Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja (turpmāk — birojs) atzinumu par šo ziņojumu (kopiju) vai pārvaldes izsniegto tehnisko noteikumu kopiju.

13. Iesniedzot pieteikumu atļaujas saņemšanai piesārņojošas darbības uzsākšanai vai būtiskām izmaiņām esošā piesārņojošā darbībā, operators sniedz informāciju par būvprojekta sagatavošanu, pievienojot plānošanas un arhitektūras uzdevuma vai būvatļaujas kopiju.

14. Iesniedzot pieteikumu esošai piesārņojošai darbībai, operators pieteikuma pielikumā pievieno pēdējo izsniegto atļauju kopijas (ūdens lietošanas atļauja, atļauja piesārņojošo vielu emisijai gaisā, atļauja atkritumu apsaimniekošanai).

15. Operators pieteikuma pielikumā pievieno rūpniecisko avāriju novēršanas programmu (kopiju) vai drošības pārskatu (kopiju) un objekta avārijgatavības plānu (kopiju), ja šādi dokumenti iekārtai ir nepieciešami saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

16. Operators pieteikumam pievieno iekārtā izmantoto šķīdinātāju apsaimniekošanas bilanci, ja to paredz normatīvie akti, kas regulē emisijas no stacionārajiem piesārņojuma avotiem.

17. Operators pieteikumā iekļauj pieteikumā minēto pasākumu kopsavilkumu, kas sniedz sabiedrībai informāciju par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) piesārņojošas darbības ietekmi uz cilvēku veselību un vidi. Lai kopsavilkums būtu saprotams sabiedrībai, tajā nelieto tehniskus aprakstus un detalizētu informāciju. Kopsavilkumā neiekļauj ierobežotas pieejamības informāciju.

18. Pirms A kategorijas piesārņojošas darbības pieteikšanas operators konsultējas ar pārvaldi un ņem vērā attiecīgās labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vadlīnijas. Pārvalde pēc operatora pieprasījuma norāda informāciju par labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vadlīnijām.

19. Ja A kategorijas piesārņojošu darbību iespējams veikt, pamatojoties uz vairākām labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vadlīnijām, priekšroku dod Eiropas Komisijas apstiprinātajām vadlīnijām, bet, ja tādu nav, — vadlīnijām, kas paredz augstākas vides aizsardzības prasības (ņem vērā to detalizācijas pakāpi, izdošanas laiku un piemērotību attiecīgajai iekārtai, kā arī izmaksu efektivitāti, ieviešot vadlīniju nosacījumus).

20. Iesniedzot pieteikumu esošām A kategorijas piesārņojošām darbībām, operators pieteikumam pievieno plānu, lai nodrošinātu, ka emisija nepārsniedz labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vadlīnijās noteiktās robežvērtības. Plānā paredz mērķus un to izpildes termiņus, nepieciešamos pārveidojumus, modernizāciju un ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu aizvietošanu (lai samazinātu risku cilvēku veselībai un videi) un to izpildes termiņus, kā arī norāda investīcijas un ieguldījumus pamatkapitālā, lai īstenotu plānotos pasākumus.

21. Aizpildot pieteikuma tabulas, operators sniedz detalizētu informāciju par šo noteikumu 5.pielikumā minēto vielu un vielu grupu emisiju. Attiecībā uz emisiju ūdenī operators sniedz detalizētu informāciju par vielām un vielu grupām, kas noteiktas Ministru kabineta 2002.gada 22.janvāra noteikumu Nr.34 “Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī” 1. un 2.pielikumā.

22. Ja pieteikumā nav norādīta vai tam nav pievienota visa normatīvajos aktos noteiktā informācija, pārvalde 14 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas dienas par to rakstiski informē operatoru un norāda, kāda papildu informācija jāiesniedz. Par pieteikuma iesniegšanas dienu uzskatāma diena, kad pārvalde saņem visu nepieciešamo informāciju pieteikuma izvērtēšanai.

23. Pārvalde septiņu dienu laikā no pieteikuma iesniegšanas dienas nosūta A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības pieteikuma kopiju:

23.1. pašvaldībai, kuras teritorijā tiek veikta vai plānota attiecīgā piesārņojošā darbība;

23.2. attiecīgajai sabiedrības veselības aģentūras filiālei;

23.3. ja nepieciešams, citām ieinteresētajām valsts un pašvaldību institūcijām.

24. Šo noteikumu 23.1. un 23.2.apakšpunktā minētās institūcijas 30 dienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas iesniedz pārvaldē savus priekšlikumus par atļaujas izsniegšanu un tās nosacījumiem. Minētajā termiņā savus priekšlikumus pārvaldē var iesniegt arī 23.3.apakšpunktā minētās institūcijas.

25. Ja, pamatojoties uz A kategorijas piesārņojošas darbības pieteikumā sniegto informāciju, var secināt, ka piesārņojošai darbībai iespējama pārrobežu ietekme vai attiecīgā valsts pieprasa informāciju par šo darbību, pārvalde par to informē operatoru un attiecīgo pašvaldību, kā arī nosūta birojam pieteikuma kopiju.

26. Šo noteikumu 25.punktā minētajā gadījumā birojs sagatavo un ne vēlāk kā divus mēnešus pirms A kategorijas atļaujas izsniegšanas nosūta informāciju par piesārņojošo darbību, kā arī priekšlikumus par kopīgiem monitoringa pasākumiem attiecīgās valsts kompetentajai institūcijai, iepriekš to saskaņojot ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un informējot Ārlietu ministriju. Informācijai, kuru sniedz attiecīgajai valstij, ir jābūt tikpat detalizētai kā informācijai, ko sniedz sabiedrībai.

27. Ja valsts, kuru var ietekmēt pārrobežu piesārņojums, organizē sabiedrisko apspriešanu, birojs nodrošina attiecīgu ekspertu piedalīšanos tajā.

28. Operators sagatavo pieteikumu C kategorijas piesārņojošai darbībai atbilstoši šo noteikumu 6.pielikumam.

 

III. Sabiedrības līdzdalība pieteikuma apspriešanā

29. Pieteikumā ietvertā informācija, tai skaitā iesniegtie papildu dokumenti, ir pieejami sabiedrībai. Ja operators uzskata, ka daļa informācijas ir ierobežotas pieejamības informācija, to iesniedz atsevišķi ar attiecīgu norādi. Operators norāda iemeslus, kāpēc informācija tiek uzskatīta par ierobežotas pieejamības informāciju.

30. Operators pēc A kategorijas piesārņojošas darbības pieteikuma vai B kategorijas piesārņojošas darbības (atkritumu sadedzināšanas iekārtā) pieteikuma iesniegšanas pārvaldē septiņu dienu laikā informē sabiedrību par piesārņojošo darbību:

30.1. publiski — novietojot paredzētās piesārņojošās darbības vietā un pie attiecīgās pilsētas domes (pagasta padomes) ēkas paziņojumu;

30.2. individuāli — nosūtot paziņojumus īpašniekiem (valdītājiem), kuru nekustamie īpašumi robežojas ar pieteiktās piesārņojošās darbības vietu vai atrodas tās tiešas ietekmes zonā;

30.3. laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī vietējā laikrakstā;

30.4. internetā — operatora vai attiecīgās pārvaldes mājas lapā;

30.5. par jaunām piesārņojošām darbībām — arī Latvijas radio pirmajā programmā vai vietējā radio.

31. Paziņojumā sabiedrībai operators sniedz šādu informāciju:

31.1. paredzētās piesārņojošās darbības nosaukums un veids;

31.2. atkritumi, kādus paredzēts sadedzināt (atkritumu sadedzināšanas iekārtām);

31.3. ziņas par iekārtas īpašnieku un operatoru;

31.4. paredzētās piesārņojošās darbības vieta (adrese);

31.5. vieta, kur sabiedrība var saņemt pieteikuma kopsavilkumu vai iepazīties ar pieteikumu;

31.6. sabiedriskās apspriešanas norises vieta un laiks;

31.7. datums, līdz kuram sabiedrība var iesniegt pārvaldē rakstiskus priekšlikumus;

31.8. pārvalde, kura atbildīga par atļaujas izsniegšanu.

32. Ja pārvalde konstatē, ka B kategorijas piesārņojošā darbība, kas nav minēta šo noteikumu 30.punktā, var būtiski negatīvi ietekmēt vidi, pārvalde 14 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas uzdod operatoram šo noteikumu 30. un 31.punktā noteiktajā kartībā informēt sabiedrību.

33. Sabiedrība 30 dienu laikā pēc sabiedriskās apspriešanas sanāksmes var iesniegt pārvaldē savus priekšlikumus par atļaujas izsniegšanu un tās nosacījumiem.

34. Pārvalde informē operatoru par saņemtajiem priekšlikumiem un norāda termiņu, līdz kuram iesniedzams operatora skaidrojums par tiem.

35. Ja informētās institūcijas vai sabiedrība izsaka priekšlikumu neizsniegt atļauju pieteiktās piesārņojošās darbības veikšanai, pārvalde izsniedz atļauju vai pieņem motivētu lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju tikai pēc tam, kad operatoram ir dotas ne mazāk kā 14 dienas, lai rakstiski izteiktu savu skaidrojumu.

 

IV. A kategorijas un B kategorijas atļaujas un C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājuma izsniegšanas kārtība

36. Pārvalde izvērtē iesniegto A kategorijas un B kategorijas piesārņojošas darbības pieteikumu un izsniedz attiecīgu atļauju piesārņojošas darbības veikšanai vai būtiskām izmaiņām piesārņojošā darbībā vai arī pieņem motivētu lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju ne vēlāk kā 90 dienu laikā A kategorijas un ne vēlāk kā 60 dienu laikā B kategorijas piesārņojošai darbībai no dienas, kad operators ir iesniedzis visu nepieciešamo informāciju pieteikuma izvērtēšanai. Lēmumu par atļaujas termiņa pagarināšanu, atļaujas nosacījumu maiņu vai atteikumu pagarināt atļaujas termiņu esošai piesārņojošai darbībai pārvalde pieņem ne vēlāk kā 60 dienu laikā A kategorijas un ne vēlāk kā 30 dienu laikā — B kategorijas piesārņojošai darbībai.

37. Izsniedzot atļauju vai pieņemot motivētu lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju, pārvalde pamatojas uz iesniegto informāciju un tās izvērtējumu, ņemot vērā attiecīgās pašvaldības, attiecīgās sabiedrības veselības aģentūras filiāles, citu valsts un pašvaldību institūciju, kā arī sabiedrības priekšlikumus un operatora skaidrojumu. Izsniedzot A kategorijas atļauju piesārņojošai darbībai, kurai iespējama piesārņojuma pārrobežu ietekme, pārvalde ņem vērā attiecīgās valsts kompetentās institūcijas atzinumu, kā arī šīs valsts sabiedrības priekšlikumus.

38. Atļauju izsniedz atbilstoši šo noteikumu 7.pielikumā norādītajam veidlapas paraugam.

39. Atļaujā izmanto tādas pašas tabulas, kādas saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumu izmantotas A kategorijas un B kategorijas piesārņojošas darbības pieteikumā.

40. Ja konkrētai iekārtai atļaujā nav iespējams noteikt emisijas limitus, tos aizvieto ar citiem nosacījumiem, kas nodrošina līdzvērtīgu aizsardzību cilvēka veselībai un videi. Nosakot atļaujas nosacījumus likuma “Par piesārņojumu” pielikuma sestās daļas 6.punktā minētajām iekārtām, ņem vērā šo iekārtu specifiku un praktiskus apsvērumus vides kvalitātes nodrošināšanai, tai skaitā prasības mēslu krātuvēm.

41. Pārvalde atļauju vai lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju (kopiju) nosūta birojam (arī elektroniski), attiecīgajai pašvaldībai, sabiedrības veselības aģentūras filiālei un, ja nepieciešams, citām valsts un pašvaldību institūcijām.

42. Pārvalde var anulēt atļauju, ja tā konstatē, ka operators sniedzis nepareizu vai maldinošu informāciju.

43. Pārvalde izvērtē iesniegto C kategorijas piesārņojošas darbības pieteikumu un nosūta operatoram C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājumu atbilstoši šo noteikumu 8.pielikumam 14 dienu laikā no dienas, kad operators iesniedzis visu pieteikumā prasīto informāciju.

44. Atļaujas izsniegšanu, atteikumu izsniegt atļauju vai atļaujā noteiktos nosacījumus var apstrīdēt vai pārsūdzēt likumā “Par piesārņojumu” noteiktajā kārtībā.

 

V. Informācija sabiedrībai un Eiropas Komisijai

45. Atļaujā noteiktie nosacījumi, kā arī piesārņojuma kontroles un monitoringa rezultāti sabiedrībai ir brīvi pieejami attiecīgajā pārvaldē.

46. Ja saskaņā ar šiem noteikumiem ir notikusi sabiedriskā apspriešana, operators astoņu dienu laikā no dienas, kad pārvalde izsniegusi vai pagarinājusi atļauju, vai mainījusi atļaujā noteiktos nosacījumus, informē sabiedrību par piesārņojošo darbību atbilstoši šo noteikumu 30.1. un 30.2.apakšpunktam. Paziņojumā sabiedrībai operators sniedz šādu informāciju:

46.1. piesārņojošās darbības nosaukums un veids;

46.2. ziņas par iekārtas īpašnieku un operatoru;

46.3. paredzētās piesārņojošās darbības vieta (adrese);

46.4. interneta adrese, kurā pieejami atļaujas nosacījumi;

46.5. pārvaldes adrese, kur iespējams saņemt atļaujas kopiju;

46.6. termiņš, kurā iespējams pārsūdzēt atļaujas izsniegšanu vai tajā noteiktos nosacījumus;

46.7. norāde par to, ka iesniegums par apstrīdēšanu ir jānosūta birojam.

47. Birojs astoņu dienu laikā no pārvaldes lēmuma pieņemšanas par atļaujas izsniegšanu, atļaujas termiņa pagarināšanu vai par atteikumu izsniegt atļauju ievieto internetā attiecīgajā atļaujā noteiktos nosacījumus vai pārvaldes lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju vai pagarināt tās termiņu.

48. Ja saņemta A kategorijas atļauja piesārņojošajai darbībai, kurai iespējama pārrobežu ietekme, birojs informē attiecīgās valsts kompetento institūciju par A kategorijas atļaujā noteiktajiem nosacījumiem, kā arī sniedz pārvaldes sagatavotu informāciju par piesārņojošās darbības monitoringa rezultātiem.

49. Latvijas Vides aģentūra ne retāk kā reizi trijos gados sagatavo un iesniedz Eiropas Komisijai informāciju par emisiju robežvērtībām un emisiju limitiem, kas noteikti A kategorijas piesārņojošām darbībām (iekārtām), norādot arī labāko pieejamo tehnisko paņēmienu vadlīnijas, kādas izmantotas emisiju limitu vai robežvērtību noteikšanai.

 

VI. Noslēguma jautājumi

50. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 17.jūlija noteikumus Nr.324 “A kategorijas atļauju un B kategorijas darbības atļauju atkritumu sadedzināšanas iekārtām pieteikšanas, izsniegšanas un pārskatīšanas kārtība un labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2001, 111.nr.).

51. Maksimālais termiņš labāko pieejamo tehnisko paņēmienu ieviešanai A kategorijas piesārņojošajai darbībai ir 2007.gada 31.oktobris, izņemot gadījumus, kad Ministru kabinets konkrētam uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) ir apstiprinājis ilgāku termiņu.

52. Pārvalde, pamatojoties uz operatora iesniegto labāko pieejamo tehnisko paņēmienu ieviešanas programmu, A kategorijas atļaujā nosaka termiņus konkrētu tehnoloģisko risinājumu ieviešanai, kuri nepārsniedz šo noteikumu 51.punktā minētos termiņus.

53. Pēc 2003.gada 1.janvāra nedrīkst uzsākt B kategorijas piesārņojošu darbību, ja operators nav saņēmis B kategorijas atļauju šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

54. Pēc 2003.gada 1.janvāra nedrīkst uzsākt C kategorijas piesārņojošu darbību, ja operators nav iesniedzis pieteikumu C kategorijas piesārņojošai darbībai šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

55. Grafiks, kādā stājas spēkā likuma “Par piesārņojumu” 22., 23. un 24.pants, kā arī V nodaļas nosacījumi attiecībā uz esošām B kategorijas piesārņojošajām darbībām, noteikts šo noteikumu 1.pielikumā.

56. Ja C kategorijas piesārņojoša darbība uzsākta līdz 2003.gada 1.janvārim, operators iesniedz pieteikumu C kategorijas piesārņojošai darbībai līdz 2004.gada 1.janvārim.

57. Ja C kategorijas piesārņojošas darbības operators saņēmis citos normatīvajos aktos noteiktās atļaujas (ūdens lietošanas atļauju, atļauju emisijai gaisā vai atkritumu apsaimniekošanai, izņemot atkritumu pārvadājumus), pārvalde C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājumā norāda, vai tās turpmāk nepieciešamas, vai arī anulē citos normatīvajos aktos noteiktās atļaujas un paziņo par to operatoram.

58. Līdz atļaujas saņemšanai šajos noteikumos noteiktajos termiņos operators, kas veic esošu piesārņojošu darbību, saņem vai pagarina atļaujas piesārņojuma emisijai gaisā, ūdens lietošanai un atkritumu apsaimniekošanai.

59. A kategorijas vai B kategorijas atļauja aizstāj citos normatīvajos aktos noteiktās atļaujas piesārņojuma emisijai gaisā, ūdens lietošanai un atkritumu apsaimniekošanai, izņemot atļauju atkritumu pārvadāšanai.

60. A kategorijas un B kategorijas atļaujas, kuras izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz to termiņa beigām, izņemot gadījumu, kad saskaņā ar likumu “Par piesārņojumu” atļaujas nosacījumi pārskatāmi agrāk.

61. Pieteikumus par A kategorijas piesārņojošām darbībām un B kategorijas piesārņojošām darbībām atkritumu sadedzināšanas iekārtā, kurus operatori pārvaldē iesnieguši līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, pārvalde izskata atbilstoši šiem noteikumiem.

62. Šo noteikumu 49.punkts stājas spēkā ar īpašiem Ministru kabineta noteikumiem.

63. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 30.jūliju.

 

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no direktīvas 75/442/EEC, direktīvas 80/681/EEC, direktīvas 91/271/EEC, direktīvas 91/689/EEC, direktīvas 96/61/EC, direktīvas 99/31/EC un direktīvas 2000/76/EC.

Ministru prezidenta vietā — kultūras ministre K.Pētersone

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 30.jūliju.

 

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2002.gada 9.jūlija noteikumiem Nr.294

B kategorijas piesārņojošās darbības

Sektors un darbības veids NACE kods Termiņš, līdz kuram operators iesniedz reģionālajā vides pārvaldē pieteikumu esošai B kategorijas piesārņojošai darbībai
1 2 3

1. Enerģētika:

1.1. sadedzināšanas iekārtas, kuru ievadītā siltuma jauda (turpmāk — jauda) ir no 0,5 līdz 50 megavatiem (MW). Sadedzināšanas iekārtas, kuru ievadītā siltuma jauda ir no 0,2 līdz 0,5 MW, ja tās atrodas aglomerācijā (zonā, kur iedzīvotāju skaits pārsniedz 250000)

40

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā

1.2. sadedzināšanas iekārtas, kurās izmanto mazutu ar sēra koncentrāciju, lielāku par 1 %, un sadedzināšanas iekārtas ar jaudu virs 0,1 MW, kurās izmanto ogles (akmeņogles) ar sēra koncentrāciju, lielāku par 2 %

40

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā

1.3. naftas bāzes un termināli ar degvielas daudzumu (lielākais kopējais degvielas daudzums, kas pārsūknēts gadā pēdējo triju gadu laikā) 5000 un vairāk tonnu gadā

50

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

1.4. degvielas uzpildes stacijas ar degvielas daudzumu (lielākais kopējais degvielas daudzums, kas pārsūknēts pēdējo triju gadu laikā) 2000 un vairāk tonnu gadā

50

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

1.5. gāzes uzglabāšanas iekārtas ar tilpumu 100 m3 un vairāk (sašķidrinātai gāzei)

40

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

1.6. akmeņogļu un brūnogļu briketēšanas iekārtas

10

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

1.7. kokogļu ražošana

23

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

1.8. vēja elektrostacijas vai elektrostaciju parki, kuru kopējā jauda ir 1 MW un vairāk

40

Līdz 2005.gada 1.janvārim

1.9. kurināmā ražošana no kūdras

10

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2. Metālu ražošana un apstrāde:

2.1. iekārtas čuguna vai tērauda ražošanai, arī nepārtrauktai liešanai, kuru jauda nepārsniedz 2,5 tonnas stundā

27

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.2. iekārtas melno metālu apstrādei:

2.2.1. karstās velmēšanas iekārtas, kurās apstrādā mazāk par 20 tonnām neattīrīta tērauda stundā

28

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.2.2. iekārtas metālu sakausējumu aizsargslāņa uzklāšanai, kurās apstrādā mazāk par divām tonnām neattīrīta tērauda stundā

28

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.3. melno metālu lietuves ar ražošanas jaudu līdz 20 tonnām dienā

27

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.4. iekārtas krāsaino metālu, tai skaitā otrreizējai pārstrādei izmantojamo metālu, kausēšanai, arī sakausēšanai, kuru kausēšanas jauda nepārsniedz četras tonnas kausēta svina vai kadmija dienā vai 20 tonnas citu metālu dienā, izņemot iekārtas, ko izmanto amatniecībā un tēlniecībā, tai skaitā zelta un sudraba apstrādei

27

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.5. iekārtas, kurās izmanto elektrolīzi vai ķīmiskus procesus metāla un plastmasas virsmu apstrādei un kuru apstrādes tvertnes tilpums nepārsniedz 30 m3

28

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.6. iekārtas virsmas apstrādei, kurās darba procesā rodas putekļi, tai skaitā dzelzs, tērauda vai citu metāla priekšmetu slīpēšana, attīrīšana ar smilšu strūklu un pulverkrāsošana, ja iekārtas kopējā izplūde ir 10000 un vairāk kubikmetru stundā

28

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.7. tērauda kuģu būvētavas peldošie doki un sausie doki

35

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.8. citas iekārtas dzelzs, tērauda vai citu metālu rūpnieciskai apstrādei ar ražošanas platību 1000 m2 un vairāk

28–35

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.9. iekārtas kabeļu ražošanai

28

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.10. iekārtas akumulatoru un bateriju ražošanai

31

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

2.11. elektrotehniskās iekārtas transformatoru vai iespiedshēmu ražošanai

31

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3. Minerālu izstrādājumu ražošana:

3.1. iekārtas cementa klinkera ražošanai rotācijas krāsnīs, kuru ražošanas jauda nepārsniedz 500 tonnu dienā, vai kaļķa ražošanai rotācijas krāsnīs ar ražošanas jaudu, kas nepārsniedz 50 tonnu dienā, vai citu veidu krāsnīs ar ražošanas jaudu, kas nepārsniedz 50 tonnu dienā

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3.2. iekārtas stikla, tai skaitā stikla šķiedru, ražošanai ar kausēšanas jaudu, kas nepārsniedz 20 tonnu dienā, izņemot daiļamatniecību

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3.3. iekārtas minerālu vielu kausēšanai, tai skaitā minerālvates ražošanai, ar kausēšanas jaudu, kas nepārsniedz 20 tonnu dienā

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3.4. iekārtas apdedzināto māla izstrādājumu ražošanai, tai skaitā jumta dakstiņu, ķieģeļu, ugunsizturīgo ķieģeļu, flīžu, krāsns podiņu, māla trauku, fajansa vai porcelāna ražošanai, kurās var saražot līdz 75 tonnām gatavās produkcijas dienā vai krāsns tilpums nepārsniedz 4 m3, izņemot daiļamatniecību

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3.5. cementa lietuves, betona lietuves un betona sajaukšanas iekārtas ar gada ražošanas jaudu 20000 un vairāk tonnu gadā

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

3.6. iekārtas ģipša izstrādājumu ražošanai

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4. Ķīmiskā rūpniecība:

4.1. iekārtas organisko un neorganisko vielu, produktu vai starpproduktu, tai skaitā enzīmu, ražošanai, kurās izmanto fizikālus ražošanas procesus (piemēram, atšķaidīšana un sajaukšana)

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.2. iekārtas organisko un neorganisko ķīmisko vielu, ķīmisko produktu vai starpproduktu uzglabāšanai, ja uzglabā vienu tonnu un vairāk, enzīmu uzglabāšanai — 20 tonnu un vairāk

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.3. iekārtas pamatfarmaceitisko produktu ražošanai, kurās izmanto fizikālus procesus (piemēram, atšķaidīšana un sajaukšana)

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.4. iekārtas sprāgstvielu ražošanai, kurās izmanto fizikālus ražošanas procesus (piemēram, sajaukšana)

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.5. iekārtas munīcijas ražošanai

29

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.6. iekārtas rūpnieciskai krāsvielu, piedevu un palīgvielu (arī pārtikas rūpniecībā izmantojamu) ražošanai, kurās izmanto fizikālus procesus (piemēram, atšķaidīšana un sajaukšana), izņemot mazumtirdzniecību

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.7. iekārtas ķīmisko vielu un ķīmisko produktu, arī augu aizsardzības līdzekļu un biocīdu ražošanai ar fizikālām metodēm (piemēram, atšķaidīšana un sajaukšana), iepakošanai un iepildīšanai

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.8. iekārtas ziepju, mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu ražošanai ar ražošanas jaudu viena tonna un vairāk tonnu gadā

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.9. iekārtas krāsu, laku vai līmes ražošanai

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.10. iekārtas preču ražošanai ar teflona termopārklājumiem, termoplastu spiedes lējumiem vai veicot šķiedru termoplastisko kompozītmateriālu atjaunošanu, ja tiek izlietots 100 un vairāk kilogramu plastmasas dienā

25

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.11. iekārtas plastmasas preču ražošanai, izmantojot spiedienliešanu no kausējuma, ekstrūzijas procesu, tai skaitā kalandrēšanu vai termoformēšanu, ja tiek izlietotas piecas un vairāk tonnas plastmasas dienā. Iekārtas plastmasas preču ražošanai no putupolistirola, ja tiek izlietotas piecas un vairāk tonnas plastmasas dienā

25

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.12. iekārtas gumijas vai kaučuka pārstrādei, tai skaitā sajaukšanai, sasmalcināšanai, kalandrēšanai, ekstrūzijai vai vulkanizēšanai, un jebkuras palīgoperācijas veikšanai preču ražošanai no gumijas un kaučuka ar ražošanas jaudu virs 1000 tonnām gadā

25

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.13. iekārtas reģenerētas celulozes ražošanai

21

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.14. iekārtas želatīna un līmes ražošanai no dzīvnieku ādas un kauliem

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.15. iekārtas organisko ķīmisko produktu ražošanai ķīmiskā, bioloģiskā vai fizikālā procesā, kuras nav iekļautas likuma “Par piesārņojumu” pielikumā vai šī pielikuma citā sektorā

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.16. iekārtas asfalta un ceļu seguma materiālu ražošanai, tai skaitā akmens materiālu aukstajai apstrādei

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.17. iekārtas jumta seguma ražošanai, izmantojot darvu un bitumenu

26

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.18. iekārtas darvas destilācijai

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.19. gāzes un koksa rūpnīcas

11+23

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.20. austuves, vērptuves un trikotāžas ražotnes, ja ražošanas jauda ir 100 un vairāk kilogramu dienā

17

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.21. ķīmiskās tīrītavas

93

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

4.22. veļas mazgātavas, kuru jauda pārsniedz 1000 kilogramu dienā

93

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

5. Atkritumu apsaimniekošana:

5.1. iekārtas bīstamo atkritumu, tai skaitā naftas produktu atkritumu, apglabāšanai vai pārstrādei, kuru jauda nepārsniedz 10 tonnu dienā

90

Bīstamo atkritumu sadedzināšanai līdz 2002.gada 28.decembrim, pārējās iekārtas — līdz 2004.gada 1.janvārim

5.2. iekārtas sadzīves atkritumu un citu atkritumu, kuri nav pielīdzināmi bīstamajiem atkritumiem, sadedzināšanai, ja iekārtas jauda nepārsniedz trīs tonnas stundā

90

Līdz 2002.gada 28.decembrim

5.3. iekārtas sadzīves atkritumu bioloģiskai vai fizikāli ķīmiskai apstrādei, kuru jauda nepārsniedz 50 tonnu dienā, izņemot kompostēšanas iekārtas, kuru uzņemšanas jauda nepārsniedz 100 tonnu gadā, un dzīvnieku mēslu kompostēšanas iekārtas

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.4. iekārtas sadzīves atkritumu apstrādei apglabāšanas nolūkos, kurās neizmanto bioloģisko vai fizikāli ķīmisko apstrādes metodi

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.5. iekārtas sadzīves atkritumu pārstrādei

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.6. poligoni, kas var uzņemt līdz 10 tonnām atkritumu dienā vai kuru kopējā ietilpība nepārsniedz 25000 tonnu, izņemot inerto atkritumu poligonus

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

Piezīme.

Sadzīves atkritumu izgāztuves līdz to slēgšanai vai pārbūvei par poligonu nesaņem B kategorijas atļauju

5.7. inerto atkritumu poligoni

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.8. to dūņu un atkritumu apglabāšanas, uzglabāšanas vai kompostēšanas vietas, kuri nav pielīdzināmi bīstamajiem atkritumiem

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.9. iekārtas nolietoto motorizēto transportlīdzekļu un kuģu vraku pārstrādei un uzglabāšanai

37+90

Līdz 2004.gada 1.janvārim

5.10. iekārtas īslaicīgai sadzīves atkritumu uzglabāšanai, tai skaitā pārkraušanas stacijas un konteineru noliktavas, kuru uzņemšanas ietilpība ir 30 un vairāk tonnu atkritumu dienā vai kurās atrodas vairāk nekā četri konteineri ar katra konteinera ietilpību vismaz 8 m3

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.11. iekārtas dzīvnieku izcelsmes atkritumu uzglabāšanai, pārstrādei vai apstrādei, arī iekārtas kompostēšanai un biogāzes iekārtas, kuru dzīvnieku vai augu izcelsmes atkritumu, tai skaitā dzīvnieku mēslu un atkritumu no lopkautuvēm, uzņemšanas jauda ir 30 vai vairāk tonnu dienā

01

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai atkritumu apsaimniekošanai

5.12. iekārtas bīstamo atkritumu uzglabāšanai to radīšanas vietās, pirms tie tiek aizvesti uz pārstrādi vai galējo izvietošanu, bet ne ilgāk par vienu gadu

90

Līdz 2004.gada 1.janvārim

6. Lauksaimniecība, mežsaimniecība un kokapstrāde:

6.1. lopkautuves ar kautķermeņu ražošanas jaudu, mazāku par 50 tonnām dienā

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.2. iekārtas kautķermeņu un dzīvnieku izcelsmes subproduktu uzglabāšanai un pārstrādei, kuru pārstrādes jauda ir no 1 līdz 10 tonnām dienā

37+90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.3. lopkautuves ar mājputnu izcelsmes produktu ražošanas jaudu 5000 un vairāk tonnu gadā

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.4. fermas intensīvai mājputnu un mājlopu audzēšanai, kurās var audzēt 150 un vairāk dzīvnieku vienību (atbilstoši zemkopības ministra apstiprinātajiem metodiskajiem norādījumiem dzīvnieku vienības aprēķināšanai), bet kuras nav iekļautas likuma “Par piesārņojumu” pielikumā

01

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.5. kokapstrādes iekārtas, kurās pārstrādā vairāk nekā 3000 m3 zāģbaļķu gadā vai saražotā produkcija pārsniedz 1000 m3 gadā; iekārtas koksnes impregnēšanai; kurināmā ražošana no koksnes, tai skaitā koka skaidām, koksnes miltiem, granulām, ja izmanto 100 m3 un vairāk izejvielu gadā

20

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.6. sērkociņu ražošana

20

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.7. saplākšņa ražošana

20

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

6.8. mēbeļu ražošana, ja ražošanas platība ir 1000 m2 un vairāk

36

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

7. Pārtikas rūpniecība:

7.1. iekārtas piena savākšanai, pirmapstrādei un pārstrādei, kurās uzņemtais piena daudzums ir no 10 līdz 200 tonnām dienā (gada vidējais rādītājs), ja iekārta vidē emitē notekūdeņus

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2. iekārtas pārtikas produktu ražošanai, kurās apstrādā un pārstrādā dzīvnieku izcelsmes produktus (izņemot pienu) un saražo no 1 līdz 75 tonnām gatavās produkcijas dienā vai kurās apstrādā un pārstrādā dārzeņus un saražo no 10 līdz 300 tonnām gatavās produkcijas dienā (ceturkšņa vidējais rādītājs), tai skaitā:

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.1. augu un dzīvnieku izcelsmes eļļas un tauku ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.2. alus un iesala ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.3. alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražošana un iepildīšana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.4. cietes un kartupeļu stērķeles rūpnieciskas ražošanas iekārtas

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.5. zivju miltu un zivju eļļas ražotnes

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.6. cukura ražotnes

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.7. kafijas, tējas un pārtikas piedevu ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.8. graudu pārstrāde

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.9. rauga ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.10. spirta un alkoholisko dzērienu ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.11. dzīvnieku un augu izcelsmes produktu konservēšana, iepildīšana un iepakošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.12. citas pārtikas produktu ražošanas iekārtas, kurās apstrādā un pārstrādā dārzeņus

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.2.13. citas iekārtas zivju un vēžveidīgo produktu ražošanai, tai skaitā konservētu un saldētu produktu ražošanai

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.3. gaļas miltu ražotnes, tai skaitā kaulu miltu, asins miltu, asins plazmas un spalvu miltu ražotnes

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.4. proteīna un pektīna ražošana

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

7.5. iekārtas maizes cepšanai un konditorejas izstrādājumu ražošanai, kuru ražošanas jauda pārsniedz 2 tonnas dienā

15

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

8. Citas nozares:

8.1. rūpniecībā:

8.1.1. iekārtas papīra un kartona ražošanai, kuru ražošanas jauda nepārsniedz 20 tonnas dienā

21

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

8.1.2. iekārtas šķiedru un audumu priekšapstrādei (mazgāšana, balināšana, merserizēšana) vai krāsošanai, kuru apstrādes jauda ir no 0,5 līdz 10 tonnām dienā

17

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

8.1.3. iekārtas ādu miecēšanai, kurās saražo mazāk par 12 tonnām gatavās produkcijas dienā

19

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

8.1.4. iekārtas, kuras emitē gaistošos organiskos savienojumus un kurām nepieciešama atļauja saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē emisijas no stacionārajiem piesārņojuma avotiem

24

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš atļaujai emisijai gaisā vai ūdens lietošanas atļaujai

8.1.5. notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ar jaudu 20 un vairāk kubikmetru dienā

90

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

8.2. krematorijas

93

Līdz 2005.gada 1.janvārim

8.3. motosporta un autosporta sacīkšu trases, mopēdu sacīkšu trases un motosporta apmācību iekārtas, izņemot slēgtas treniņu trases, kuras izmanto vienīgi praktisko autovadītāja iemaņu iegūšanai

92

Līdz 2006.gada 1.janvārim

8.4. lidostas un lidlauki

62

Līdz 2005.gada 1.janvārim

8.5. dzelzceļa preču stacijas, vagonu parki, depo un šķirotavas

63

Līdz 2006.gada 1.janvārim

8.6. ostas un piestātnes kravu iekraušanai un izkraušanai kuģos ar bruto tonnāžu, ne mazāku par 450 tonnām

61

Līdz 2006.gada 1.janvārim

8.7. slimnīcas ar gultasvietu skaitu virs 100

85

Līdz 2005.gada 1.janvārim

8.8. mazgāšanas iekārtas, kas paredzētas ķīmisko vielu uzglabāšanai un transportēšanai izmantoto trauku un tvertņu tīrīšanai

63

Vismaz 60 dienas, pirms beidzies termiņš ūdens lietošanas atļaujai

8.9. tematiskie parki (piemēram, izklaides parki, zooloģiskie dārzi)

92

Līdz 2005.gada 1.janvārim

8.10. citas piesārņojošās darbības, kuru veikšanai saskaņā ar normatīvo aktu prasībām ir nepieciešams saņemt atļauju piesārņojuma emisijai vidē

 

Attiecīgajā normatīvajā aktā noteiktajā termiņā vai, ja termiņš nav norādīts, līdz 2007.gada 1.janvārim

Piezīme.

Šajā tabulā norādītie termiņi attiecas uz gadījumiem, kad attiecīgās atļaujas termiņš beidzas pēc 2003.gada 1.jūnija, bet ne vēlāk kā līdz 2007.gada 1.janvārim.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2002.gada 9.jūlija noteikumiem Nr.294

C kategorijas piesārņojošās darbības

Sektors un darbības veids

NACE  kods

1 2

1. Enerģētika:

1.1. sadedzināšanas iekārtas, kuru ievadītā siltuma jauda ir no 0,2 līdz 0,5 megavatiem ārpus aglomerācijas

40

1.2. vēja elektrostacijas vai elektrostaciju parki ar kopējo jaudu no 125 kilovatiem (kW) līdz vienam megavatam (MW)

40

1.3. degvielas uzpildes stacijas ar degvielas apjomu (lielāko kopējo degvielas daudzumu, kas pārsūknēts pēdējo triju gadu laikā) līdz 2000 m3 gadā

50

1.4.gāzes uzpildes stacijas

50

2. Metālu ražošana un apstrāde:

2.1. iekārtas virsmas apstrādei, kurās darba procesā rodas putekļi, tai skaitā dzelzs, tērauda vai citu metāla priekšmetu slīpēšana, pūšana ar smilšu strūklu (attīrīšana ar smilšu strūklu) un pulverkrāsošana, ja iekārtas kopējā emisija ir no 300 līdz 10000 m3/stundā

28

2.2. citas iekārtas dzelzs, tērauda vai citu metālu apstrādei ar ražošanas platību no 100 m2 līdz 1000 m2

28–35

2.3. amatniecībā izmantojamas lietuves, arī zelta un sudraba liešanai

28

2.4. elektrotehnisku izstrādājumu ražošanas iekārtas, izņemot iekārtas transformatoru vai iespiedshēmu ražošanai

31

2.5. plastmasas izstrādājumu metalizācija

31

3. Minerālu izstrādājumu (minerālvielu pārstrādes) rūpniecība:

3.1. iekārtas cementa, betona izstrādājumu ražošanai un betona jaukšanai ar ražošanas jaudu no 2 līdz 20000 tonnām gadā

26

3.2. iekārtas grants vai kaļķu javas ražošanai un samaisīšanai un iekārtas akmeņu drupināšanai, kuras nav izvietotas akmeņu ieguves vietās

26

3.3. stacionāras iekārtas gāzbetona, ogļu putekļu vai kaļķsmilts ķieģeļu ražošanai

26

4. Atkritumu apsaimniekošana:

4.1. iekārtas sadzīves atkritumu īslaicīgai uzglabāšanai, tai skaitā pārkraušanas stacijas un konteineru noliktavas, ar uzņemšanas ietilpību līdz 30 tonnām atkritumu dienā vai līdz četriem konteineriem ar tilpumu vismaz 8 m3 katram

90

4.2. citas kompostēšanas iekārtas ar uzņemšanas ietilpību līdz 100 tonnām organisko atkritumu gadā, izņemot dzīvnieku mēslus

90

4.3. jebkādus naftas produktus saturošu atkritumu vākšana

90

5. Lauksaimniecība, mežsaimniecība un kokapstrāde:

5.1. fermas intensīvai mājputnu un mājlopu audzēšanai, kurās var audzēt no 10 līdz 150 dzīvnieku vienībām (DV)

01

5.2. kokapstrādes uzņēmumi, kuri pārstrādā mazāk nekā 3000 m3 apaļkoku gadā vai kuru saražotās produkcijas daudzums ir mazāks par 1000 m3 gadā

20

5.3. siltumnīcu kompleksi ar platību (dārzniecības ar segtajām platībām) 1000 m2 un vairāk

01

5.4. zivaudzētavas

05

6. Pārtikas rūpniecība:

6.1. iekārtas piena savākšanai, pirmapstrādei un pārstrādei, kurās uzņemtais piena daudzums ir no vienas līdz desmit tonnām dienā (vidējais gada rādītājs), ja iekārta nenovada notekūdeņus vidē un tai nav nepieciešama atļauja

15

6.2. iekārtas pārtikas produktu ražošanai, kurās pārstrādā dzīvnieku izcelsmes produktus (izņemot pienu) un saražo no 0,1 līdz vienai tonnai gatavās produkcijas dienā un kurās pārstrādā dārzeņus un saražo no 0,5 līdz 10 tonnām gatavās produkcijas dienā (vidējais ceturkšņa rādītājs)

15

6.3. iekārtas zivju un vēžveidīgo produktu ražošanai, tai skaitā konservētu un saldētu produktu ražošanai, kurās saražo mazāk par vienu tonnu gatavās produkcijas dienā

15

6.4. žāvētavas, gaļas, gastronomijas ražotnes (arī veikalos), kurās saražo 500 un vairāk kilogramu pārtikas produktu dienā

15

6.5. iekārtas maizes cepšanai un konditorejas izstrādājumu rūpnieciskai ražošanai, kuru ražošanas jauda nepārsniedz divas tonnas dienā

15

7. Citas nozares:

7.1. automašīnu remonta darbnīcas

7.2. kravas automašīnu termināli, autobusu parki un ugunsdzēsēju stacijas, kurās ir desmit un vairāk transportlīdzekļu

63

7.3. šautuves

75+92

7.4. apkopes stacijas, kurās nomazgā 500 un vairāk vieglo automašīnu gadā vai 100 un vairāk smago automašīnu un traktoru gadā

50

7.5. zinātniskās un mācību ķīmijas un bioloģijas laboratorijas

73+80

7.6. autostāvvietas 50 un vairāk automašīnām

63

7.7. notekūdeņu attīrīšanas iekārtas ar jaudu līdz 20 m3/diennaktī

90

7.8. iekārtas un fotolaboratorijas, kurās saražo 1000 un vairāk kvadrātmetru fotofilmu gadā

24

 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

 

3.pielikums

Ministru kabineta

2002.gada 9.jūlija noteikumiem Nr.294

Grafiks, pēc kura tiek izsniegta atļauja esošām A kategorijas piesārņojošām darbībām

Nr. p.k.

Numurs atbilstoši likuma
“Par piesārņojumu” pielikumam

Piesārņojošās darbības nozare

Termiņš, līdz kuram pieprasāma atļauja esošai A kategorijas piesārņojošai darbībai

1.

1.

Enerģētika

2005.gada 31.decembris

2.

2.

Metālu ražošana un apstrāde

2004.gada 30.jūnijs

3.

3.

Minerālu izstrādājumu ražošana

2004.gada 31.decembris

4.

4.

Ķīmiskā rūpniecība

2004.gada 30.jūnijs

5.

5.1., 5.2., 5.3., 5.5.

Atkritumu apsaimniekošana

2002.gada 28.decembris

6.

5.4.

Atkritumu apsaimniekošana

2007.gada 1.oktobris

7.

6.1.

Celulozes, koksnes, papīra un kartona izstrādājumu ražošana

2005.gada 31.decembris

8.

6.2.

Šķiedru vai audumu sākotnējā apstrāde

2003.gada 30.jūnijs

9.

6.3.

Ādu apstrāde

2003.gada 30.jūnijs

10.

6.4.a, 6.4.c, 6.5., 6.6.

Pārtikas ražošana

2003.gada 31.decembris

11.

6.4.b

Pārtikas rūpniecība (dārzeņu izejvielas)

2003.gada 30.jūnijs

12.

6.7.

Iekārtas vielu, priekšmetu vai produktu virsmas apstrādei

2005.gada 31.decembris

13.

6.8.

Iekārtas ogļu vai grafīta elektrodu ražošanai

2005.gada 31.decembris

Piezīme.

Iekārtām, kurās sadedzina vai līdzsadedzina atkritumus, atļauju izsniedz līdz 2002.gada 28.decembrim.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

 

401294 COPY.GIF (116767 bytes)

402294 COPY.GIF (187875 bytes)

403294 COPY.GIF (185504 bytes)

404294 COPY.GIF (82074 bytes)

405294 COPY.GIF (68231 bytes)

406294 COPY.GIF (39422 bytes)

407294 COPY.GIF (50280 bytes)

408294 COPY.GIF (60645 bytes)

409294 COPY.GIF (57343 bytes)

410294 COPY.GIF (66753 bytes)

411294 COPY.GIF (67951 bytes)

412294 COPY.GIF (94581 bytes)

413294 COPY.GIF (69488 bytes)

414294 COPY.GIF (93243 bytes)

415294 COPY.GIF (60456 bytes)

416294 COPY.GIF (63167 bytes)

417294 COPY.GIF (60020 bytes)

418294 COPY.GIF (71445 bytes)

419294 COPY.GIF (113163 bytes)

420294 COPY.GIF (48510 bytes)

 

 

5.pielikums

Ministru kabineta

2002.gada 9.jūlija noteikumiem Nr.294

Īpaši bīstamas piesārņojošas vielas un vielas ar īpaši nozīmīgu ietekmi uz vidi, kas jāņem vērā, nosakot atļauto emisiju

I. Emisija gaisā

1. Sēra dioksīds un citi sēra savienojumi.

2. Slāpekļa oksīdi un citi slāpekļa savienojumi.

3. Oglekļa monooksīds.

4. Gaistošie organiskie savienojumi.

5. Metāli un to savienojumi.

6. Cietās daļiņas.

7. Azbests (cietās daļiņas, šķiedras).

8. Hlors un tā savienojumi.

9. Fluors un tā savienojumi.

10. Arsēns un tā savienojumi.

11. Cianīdi.

12. Ķīmiskās vielas un ķīmiskie produkti, kuriem piemīt kancerogēnas vai mutagēnas īpašības vai kuri var ietekmēt reproduktīvo spēju vai vairošanos.

13. Polihlorētie dibenzodioksīni un polihlorētie dibenzofurāni.

II. Emisija ūdenī

14. Organiskie savienojumi, kas satur halogēnus, un vielas, kas ūdenī var veidot šādus savienojumus.

15. Organiskie savienojumi, kas satur fosforu.

16. Organiskie savienojumi, kas satur alvu.

17. Ķīmiskās vielas un ķīmiskie produkti, kuriem piemīt kancerogēnas vai mutagēnas īpašības vai kuri var ietekmēt ūdenī dzīvojošu organismu reproduktīvo spēju.

18. Ogļūdeņraži un citas stabilas organiskās vielas, kuras ir toksiskas un uzkrājas dzīvajos organismos.

19. Cianīdi.

20. Metāli un to savienojumi.

21. Arsēns un tā savienojumi.

22. Biocīdi un augu aizsardzības līdzekļi.

23. Suspendētās vielas.

24. Vielas, kuras veicina eitrofikāciju (tai skaitā nitrāti un fosfāti).

25. Vielas, kurām ir negatīva ietekme uz skābekļa saturu ūdenī (izsaka ar bioķīmisko skābekļa patēriņu un ķīmisko skābekļa patēriņu).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

 

A sadaļa

Vispārīgā informācija par atļauju

1. Normatīvie akti, uz kuriem pamatojoties izsniegta atļauja.

2. Atļaujas derīguma termiņš un jauna pieteikuma iesniegšanas termiņš.

3. Informācija par to, kam nosūtītas atļaujas kopijas.

4. Norāde par ierobežotas pieejamības informāciju.

5. Informācija par apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas iespējām.

6. Citas saņemtās atļaujas, kuras aizstāj šī atļauja.

 

 

B sadaļa

Pieteiktā darbība un pieteikuma novērtējums

7. Pieteiktās darbības īss apraksts.

8. Atrašanās vietas novērtējums.

9. Komentāri (norāda, kuri ir ņemti vērā):

9.1. valsts un pašvaldību institūciju, citu valstu atbildīgo institūciju (ja ir pārrobežu pārnese) komentāri;

9.2. sabiedrības un nevalstisko organizāciju komentāri.

10. Pieteikuma novērtējums:

10.1. labāko pieejamo tehnisko paņēmienu izmantošana A kategorijas piesārņojošām darbībām;

10.2. ieviestie (plānotie) tīrākas ražošanas pasākumi;

10.3. galvenie vides piesārņojuma veidi;

10.4. resursu izmantošana (ūdens, enerģija un ķīmiskās vielas);

10.5. emisija gaisā un tās ietekme uz vidi;

10.6. emisija ūdenī un tās ietekme uz vidi;

10.7. atkritumu veidošanās un apsaimniekošana;

10.8. troksnis un smakas;

10.9. augsnes aizsardzība;

10.10. avāriju risks un rīcības plāni ārkārtas situācijām.

 

 

C sadaļa

Atļaujas nosacījumi

11. Nosacījumi uzņēmuma darbībai:

11.1. darbība un vadība;

11.2. darba stundas;

11.3. nosacījumi uzņēmuma vides pārvaldībai.

12. Resursu izmantošana:

12.1. ūdens;

12.2. enerģija;

12.3. izejmateriāli un palīgmateriāli.

13. Gaisa aizsardzība:

13.1. emisija no punktveida avotiem, emisijas limiti;

13.2. emisija no neorganizētiem (difūziem) emisiju avotiem, emisiju limiti;

13.3. procesa un attīrīšanas iekārtu darbība;

13.4. smakas;

13.5. emisijas uzraudzība un mērīšana (mērījumu vietas, regularitāte, metodes);

13.6. to emisijas veidu pārraudzība, kas rodas no neorganizētiem (difūziem) emisiju avotiem;

13.7. gaisa monitorings;

13.8. mēraparatūras uzturēšana un kalibrācija;

13.9. ziņas, kas sniedzamas vides aizsardzības institūcijām.

14. Notekūdeņi:

14.1. izplūdes, emisijas limiti;

14.2. procesa norise un attīrīšanas iekārtu darbība;

14.3. uzraudzība un mērījumi (mērījumu vietas, regularitāte, metodes);

14.4. mērījumi saņēmējā ūdenstilpē;

14.5. mēraparatūras uzturēšana un kalibrācija;

14.6. ziņas, kas sniedzamas vides aizsardzības institūcijām.

15. Troksnis:

15.1. trokšņa avoti un nosacījumi troksni radošo iekārtu darbībai;

15.2. trokšņa emisijas limiti;

15.3. uzraudzība un mērījumi (mērījumu vietas, regularitāte, metodes);

15.4. ziņas, kas sniedzamas vides aizsardzības institūcijām.

16. Atkritumi:

16.1. atkritumu veidošanās;

16.2. atkritumu apsaimniekošanas nosacījumi;

16.3. uzraudzība un mērījumi (mērījumu vietas, regularitāte, metodes);

16.4. ziņas, kas sniedzamas vides aizsardzības institūcijām;

16.5. atkritumu sadedzināšanas vai līdzsadedzināšanas iekārtai — iekārtas jauda, iekārtā sadedzināmo atkritumu kategorijas, atkritumu daudzums;

16.6. atkritumu poligoniem — poligona kategorija, ietilpība, darbības ilgums, apglabājamo atkritumu veidi un kategorijas, prasības poligona iekārtošanai, ekspluatācijai, uzraudzības un kontroles procedūrām, prasības poligona slēgšanai un apsaimniekošanai pēc slēgšanas.

17. Prasības augsnes, grunts, kā arī pazemes ūdeņu aizsardzībai.

18. Nosacījumi iekārtas darbībai netipiskos apstākļos.

19. Nosacījumi avāriju novēršanai un darbībām ārkārtas situācijās.

20. Prasības informācijai, kas sniedzama vides aizsardzības institūcijām, ja pārkāpti atļaujas nosacījumi vai notikusi avārija.

21. Nosacījumi vides valsts inspektoru regulārajām kontrolēm.

22. Informācija, kas iekļaujama pārskata ziņojumā, pārskata ziņojuma gatavošanas biežums, institūcija, kurā pārskats jāiesniedz.

 

 

Pielikumi

23. Pievienotie dokumenti (norādes par datumiem, tai skaitā pieteikumu un tā precizējumu vai papildinājumu iesniegšanas datumi, sabiedrības, pašvaldības, citu iestāžu komentāri, protokoli par tikšanos ar operatoru un iestāžu pārstāvjiem, sabiedriskās apspriešanas protokoli) — 1.pielikums.

24. Pieteikuma kopsavilkums — 2.pielikums.

25. Ja nepieciešams, pievienojami arī citi pielikumi (shēmas, kas parāda iekārtas atrašanās vietu, ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojuma vai tehnisko noteikumu kopija, ar ārējo attīrīšanas iekārtu apsaimniekotājiem noslēgto līgumu kopijas, rūpniecisko avāriju novēršanas programmas vai drošības pārskata un objekta avārijgatavības un civilās aizsardzības plāna kopijas).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — iekšlietu ministrs M.Segliņš

61294 COPY.GIF (120899 bytes)

62294 COPY.GIF (16408 bytes)

7294 COPY.GIF (92241 bytes)

8294 COPY.GIF (93369 bytes)

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!