• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumi Nr. 435 "Traktortehnikas un tās piekabju reģistrācijas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.436

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1059 "Noteikumi par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību"

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 435

Pieņemts: 12.05.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.435

Rīgā 2010.gada 12.maijā (prot. Nr.23 27.§)

Traktortehnikas un tās piekabju reģistrācijas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 10.panta 1.4 daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā ceļu satiksmē iesaistītā traktortehnika un tās piekabes reģistrējamas un noņemamas no uzskaites Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā (turpmāk – aģentūra).

2. Traktortehnikas vai tās piekabju uzskaites tehniskos datus un datus par īpašnieku, turētāju un valdītāju iekļauj traktortehnikas, tās piekabju un traktortehnikas vadītāju informatīvajā sistēmā (turpmāk – informatīvā sistēma).

3. Informatīvās sistēmas pārzinis un turētājs ir aģentūra.

4. Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs nodrošina aģentūrai automātisku datu nosūtīšanu no Integrētās iekšlietu informācijas sistēmas par traktortehnikas vai tās piekabju meklēšanu vai meklēšanas pārtraukšanu.

II. Traktortehnikas un tās piekabju reģistrācijas dokumenti un valsts reģistrācijas numura zīmes

5. Reģistrējot traktortehniku vai tās piekabi, aģentūra izsniedz vienu no šādiem traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas dokumentiem:

5.1. reģistrācijas apliecību (1.pielikums);

5.2. tranzīta numura apliecību (2.pielikums);

5.3. speciālās traktortehnikas reģistrācijas apliecību (3.pielikums).

6. Datus reģistrācijas apliecībā (izņemot datus tās iekšējā atvērumā) nepapildina un nelabo. Reģistrācijas apliecībā visām sadaļām un sadaļu rindām jābūt aizpildītām (izņemot sadaļas iekšējā atvērumā). Ja kādai sadaļai vai tās rindai nav atbilstošu datu, to aizpilda ar divām zvaigznītēm. Ja mainās reģistrācijas apliecībā norādītie dati (izņemot datus tās iekšējā atvērumā), nepieciešama jauna reģistrācijas apliecība.

7. Katrai reģistrētai traktortehnikas vai tās piekabes vienībai izsniedz vienu reģistrācijas apliecību bez derīguma termiņa ierobežojuma, izņemot gadījumus, kad traktortehnika vai tās piekabe Latvijas Republikā ievesta uz laiku vai arī kad termiņa ierobežojums ir nepieciešams citu prasību nodrošināšanai (piemēram, turējums, finanšu līzings).

8. Katrai traktortehnikas vai tās piekabes vienībai, reģistrējot to pirmo reizi, piešķir valsts reģistrācijas numuru un izsniedz tam atbilstošu valsts reģistrācijas numura zīmi (turpmāk – numura zīme) saskaņā ar valsts standartu LVS 83 : 2007 "Traktortehnikas un tās piekabju valsts reģistrācijas numura zīmes". Valsts reģistrācijas numuru piešķir pēc kārtas. Numura zīmi izsniedz aģentūras nodaļās.

9. Reģistrējot traktortehniku vai tās piekabi īpašumā, mainot valsts reģistrācijas numuru vai saņemot numura zīmi nozaudētas vai nozagtas zīmes vietā, valsts reģistrācijas numuru var izvēlēties no attiecīgās aģentūras nodaļas rīcībā esošajām numura zīmēm.

10. Traktortehnikai vai tās piekabei var izsniegt šādas speciālas nozīmes numura zīmes:

10.1. tranzīta numura zīmes. Tās izsniedz traktortehnikai vai tās piekabei, ko paredzēts izvest no Latvijas Republikas atsavināšanai vai pastāvīgai ekspluatācijai ārvalstī vai kas piedalās ceļu satiksmē, šķērsojot Latvijas Republikas teritoriju tranzītā, ja, iebraucot Latvijas Republikā, tai nav derīgas numura zīmes. Tranzīta numura piešķiršanu apliecina kopā ar tranzīta numura zīmēm izsniegta tranzīta numura apliecība;

10.2. tirdzniecības numura zīmes. Tās izsniedz tikai noteiktā kārtībā aģentūrā reģistrētiem komersantiem, kas nodarbojas ar traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu tirdzniecību (turpmāk – tirdzniecības uzņēmums). Tirdzniecības numura piešķiršanu apliecina tirdzniecības numura apliecība;

10.3. speciālās traktortehnikas numura zīmes. Tās izsniedz traktortehnikai, ko izgatavotājs nav paredzējis izmantošanai ceļu satiksmē.

III. Traktortehnikas un tās piekabju agregātu numuru salīdzināšana

11. Lai pārliecinātos par reģistrācijas pamatojuma dokumentos norādīto uzskaites datu un citu tehnisko datu atbilstību patiesajam stāvoklim, kā arī noteiktu trūkstošos datus, pirms traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas persona aģentūrā uzrāda traktortehniku vai tās piekabi agregātu numuru salīdzināšanai.

12. Pirms agregātu numuru salīdzināšanas persona uzrāda arī traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus apliecinošus dokumentus (reģistrācijas apliecību, ārvalsts tehnisko pasi). Ja dokumenti netiek uzrādīti, izziņā par traktortehnikas agregātu numuru salīdzināšanu izdara atzīmi, ka dokumenti nav uzrādīti.

13. Lai salīdzinātu traktortehnikas vai tās piekabes numurus, persona nodrošina, lai agregātu numuri ir tīri, neaizkrāsoti un labi saskatāmi.

14. Izziņā par traktortehnikas vai tās piekabes numuru salīdzināšanu (turpmāk – izziņa) norāda traktortehnikas vai tās piekabes:

14.1. marku;

14.2. modeli;

14.3. valsts reģistrācijas numuru;

14.4. reģistrācijas apliecības numuru;

14.5. izgatavotājrūpnīcas piešķirto identifikācijas numuru;

14.6. krāsu;

14.7. izlaiduma gadu;

14.8. nostrādātās motorstundas;

14.9. EK tipa apstiprinājuma numuru;

14.10. reģistrācijai nepieciešamo papildinformāciju;

14.11. izsniegšanas laiku un vietu.

15. Agregātu numuru salīdzināšanā noteiktos datus aģentūra izziņā apliecina ar zīmogu un atbildīgās personas parakstu un izziņu izsniedz personai, kas uzrādījusi traktortehniku vai tās piekabi.

16. Izziņā norādītos datus aģentūra vienas darbdienas laikā ievada informatīvajā sistēmā. Informatīvajā sistēmā ievadītos datus aģentūra izmanto šajos noteikumos noteikto reģistrācijas darbību veikšanai.

17. Aģentūra izziņu izsniedz arī tad, ja:

17.1. reģistrētai traktortehnikai vai tās piekabei informatīvajā sistēmā mainīts identifikācijas numurs saskaņā ar šo noteikumu 19.punktu vai tai nav identifikācijas numura;

17.2. aģentūras darbinieks konstatē datu neatbilstību;

17.3. agregātu numuru salīdzināšanu vēlas traktortehnikas vai tās piekabes jaunais īpašnieks vai ieguvējs.

18. Traktortehnikas vai tās piekabes agregātu numurus nesalīdzina, ja nepieciešams saņemt tirdzniecības numura apliecību un tirdzniecības numura zīmi nozaudētas, nozagtas vai bojātas vietā.

19. Aģentūra identificē traktortehniku vai tās piekabi, ja:

19.1. remontējot traktortehniku vai tās piekabi, ir likvidēts vai bojāts identifikācijas numurs vai arī uzstādīta izgatavotāja marķēta numurēta agregāta detaļa ar citu identifikācijas numuru. Šādā gadījumā izziņā par traktortehnikas vai tās piekabes agregātu numuru salīdzināšanu nepieciešama norāde par šādu remontdarbu nepieciešamību;

19.2. traktortehnikas vai tās piekabes identifikācijas numurs ir daļēji izrūsējis, bet ir iespējams identificēt konkrēto traktortehniku vai tās piekabi;

19.3. traktortehnikas vai tās piekabes identifikācijas numurs ir pilnībā izrūsējis, bet tās reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" iepriekš ir izdarīts ieraksts par to, ka identifikācijas numurs ir daļēji izrūsējis, un iespējams identificēt konkrēto traktortehniku vai tās piekabi;

19.4. traktortehnikai uzstāda izgatavotāja marķētu numurētu agregāta detaļu ar citu identifikācijas numuru.

20. Ja vienas dienas laikā persona veic vienas un tās pašas traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas darbības, agregātu numurus atkārtoti nesalīdzina.

21. Izziņa ir derīga pusgadu pēc tās izsniegšanas. Tā ir derīga arī pēc minētā termiņa beigām, ja nepieciešams reģistrēt jaunu, iepriekš nereģistrētu traktortehniku vai tās piekabi, ko Latvijas Republikā pārdevis traktortehnikas vai tās piekabes izgatavotājs vai tirdzniecības uzņēmums, kurš noslēdzis sadarbības līgumu par informācijas apmaiņu ar aģentūru.

IV. Traktortehnikas un tās piekabju reģistrācijas kārtība

22. Traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijai nepieciešamos dokumentus aģentūrā iesniedz (uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai Latvijas Republikas transportlīdzekļa vadītāja apliecību), traktortehniku vai tās piekabi agregātu numuru salīdzināšanai uzrāda, iesniegumu (4.pielikums) paraksta, kā arī reģistrācijas dokumentu un numura zīmi saņem:

22.1. traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks vai valdītājs:

22.1.1. pilngadīga fiziska persona vai tās pilnvarots pārstāvis;

22.1.2. juridiska persona, iestāde vai tās pilnvarots pārstāvis;

22.1.3. fiziskas personas aizbildnis vai aizgādnis, uzrādot aizbildnību vai aizgādnību apliecinošu dokumentu;

22.1.4. fiziska persona, kas sasniegusi 16 gadu vecumu, ja reģistrējamo traktortehniku atļauts vadīt no 16 gadu vecuma;

22.2. traktortehnikas vai tās piekabes izgatavotāja vai tirdzniecības uzņēmuma (kas noslēdzis atbilstošu līgumu ar aģentūru) pilnvarota persona – ja tiek reģistrēta šā komersanta izgatavota vai izplatīta traktortehnika vai tās piekabe. Šādā gadījumā pilnvarotā persona iesniedz attiecīgā komersanta izdotu noteikta parauga pilnvaru, ko paraksta arī traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks tirdzniecības uzņēmuma pilnvarotās personas klātbūtnē;

22.3. reģistrācijas dokumentā norādītais traktortehnikas vai tās piekabes turētājs;

22.4. reģistrācijas dokumentā norādītais traktortehnikas vai tās piekabes līdzīpašnieks;

22.5. ķīlas ņēmējs – ja no uzskaites noņem ieķīlātu un neizpirktu traktortehniku vai tās piekabi, par kuru izdarīta ķīlas atzīme informatīvajā sistēmā;

22.6. zvērināts tiesu izpildītājs, uzrādot zvērināta tiesu izpildītāja apliecību, vai viņa pilnvarota persona, iesniedzot zvērināta tiesu izpildītāja izdotu ar zīmogu un parakstu apliecinātu pilnvaru, – ja traktortehniku vai tās piekabi noņem no uzskaites, pamatojoties uz izpildu dokumentu;

22.7. tās valsts vai pašvaldības iestādes atbildīgā persona, kura vērš bezstrīdus piedziņu uz traktortehniku vai tās piekabi, vai viņas pilnvarota persona, iesniedzot attiecīgās iestādes izdotu ar zīmogu un atbildīgās personas parakstu apliecinātu pilnvaru, – ja no uzskaites noņem traktortehniku vai tās piekabi, pamatojoties uz izpildu dokumentu;

22.8. pilngadīga fiziska persona vai šo noteikumu 22.1.4.apakšpunktā minētā persona, ja nepieciešama reģistrācijas dokumenta maiņa, jo tajā norādītajos datos konstatēta kļūda, kas radusies tehnisku iemeslu dēļ, vai ja tiek mainīta bojāta numura zīme.

23. Traktortehniku vai tās piekabi reģistrē pēc tam, kad aģentūras darbinieks ir pārliecinājies par reģistrācijas dokumentu iesniedzēja identitāti un ir iesniegtas turējumu apliecinošu dokumentu kopijas.

24. Reģistrējot Latvijas Republikas juridiskai personai traktortehniku vai tās piekabi īpašumā (turējumā, valdījumā), pārbauda, vai par juridisko personu norādītā informācija atbilst aģentūras rīcībā esošajiem datiem.

25. Reģistrējot traktortehnikas vai tās piekabes turētāju, traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks vai viņa pilnvarota persona iesniegumā norāda reģistrācijas apliecības derīguma termiņu (ja tas ir ierobežots), turētāja adresi un:

25.1. vārdu, uzvārdu un personas kodu, ja turētājs ir fiziska persona, kurai piešķirts personas kods;

25.2. vārdu, uzvārdu un dzimšanas datumu, ja turētājs ir fiziska persona, kurai nav piešķirts personas kods;

25.3. nosaukumu un reģistrācijas numuru Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā, ja turētājs ir juridiska persona;

25.4. nosaukumu, ja turētājs ir ārvalsts juridiska persona, kura nav reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā;

25.5. nosaukumu, ja turētājs ir tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestāde.

26. Dokumentus traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijai pieņem, ja tajos norādītie dati ļauj identificēt traktortehniku vai tās piekabi un attiecīgo personu.

27. Lēmuma pieņemšanu par traktortehnikas vai tās piekabes reģistrāciju var atlikt ne ilgāk kā uz 15 dienām. Par pieņemto lēmumu informē personu, kas pieteikusi traktortehniku vai tās piekabi reģistrācijai.

28. Lai saņemtu reģistrācijas apliecību, pirms traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas iesniedz dokumentu, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas valsts nodevas samaksu par attiecīgo reģistrācijas darbību.

29. Lai reģistrētu iepriekš ārvalstīs reģistrētu vai ekspluatētu traktortehniku vai tās piekabi, aģentūrā iesniedz:

29.1. iesniegumu;

29.2. iepriekš izsniegto traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas dokumentu. Dokumentu neiesniedz, ja traktortehniku vai tās piekabi ieved no dalībvalsts, kurā neveic traktortehnikas vai tās piekabes reģistrāciju. Dokuments, kas apliecina, ka traktortehnika vai tās piekabe ir norakstīta vai nav atjaunojama, nav uzskatāms par reģistrācijas dokumentu;

29.3. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu vai rēķinu-uzziņu, ja traktortehnika vai tās piekabe atsavināta Latvijas Republikā, vai arī Civillikuma 1474.pantā minētās personas apliecinātu līgumu;

29.4. dokumentu par to, ka traktortehnikas vai tās piekabes ievešana Eiropas Savienībā no valsts, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts (turpmāk – trešā valsts), ir noformēta normatīvajos aktos par muitas lietām noteiktajā kārtībā;

29.5. Sertifikācijas un testēšanas centra (turpmāk – centrs) izsniegtu atsevišķa transportlīdzekļa apstiprinājumu, kas apliecina atbilstību normatīvajiem aktiem par mašīnu drošību, par autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru radīto piesārņojošo vielu emisiju un par ceļu satiksmes drošību, ja traktortehnika (izņemot traktorus un to piekabes) iegādāta kādā no trešajām valstīm;

29.6. centra izsniegtu atsevišķa transportlīdzekļa apstiprinājumu, kas apliecina atbilstību normatīvajiem aktiem par lauksaimniecībā vai mežsaimniecībā izmantojamo traktoru, to piekabju un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu un par ceļu satiksmes drošību, ja traktors vai tā piekabe iegādāta kādā no trešajām valstīm. 

30. Lai reģistrētu iepriekš nereģistrētu jaunu traktortehniku (izņemot traktorus un to piekabes), aģentūrā iesniedz:

30.1. iesniegumu;

30.2. atbilstības deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par mašīnu drošību un par autoceļiem neparedzētās mobilās tehnikas iekšdedzes motoru radīto piesārņojošo vielu emisiju;

30.3. traktortehnikas izgatavotāja vai tā pilnvarotā pārstāvja izsniegtu dokumentu, kas apliecina traktortehnikas uzskaites tehniskos datus. Traktortehnikas uzskaites tehnisko datu apliecinājuma dokuments var būt arī rēķins-uzziņa, ko izsniedzis tirdzniecības uzņēmums;

30.4. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu;

30.5. dokumentu par to, ka traktortehnikas ievešana Eiropas Savienībā no trešās valsts ir noformēta normatīvajos aktos par muitas lietām noteiktajā kārtībā.

31. Lai reģistrētu iepriekš nereģistrētu jaunu traktoru vai tā piekabi, aģentūrā iesniedz:

31.1. iesniegumu;

31.2. atbilstības sertifikātu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecībā vai mežsaimniecībā izmantojamo traktoru, piekabju un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu, izņemot par T5 kategorijas traktoru;

31.3. T5 kategorijas traktoram – centra izsniegtu atbilstības apliecinājumu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecībā vai mežsaimniecībā izmantojamo traktoru, piekabju un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu;

31.4. traktora vai tā piekabes izgatavotāja vai pilnvarotā pārstāvja dokumentu, kas apliecina traktora vai tā piekabes uzskaites tehniskos datus. Traktora vai tā piekabes uzskaites tehnisko datu apliecinājuma dokuments var būt arī rēķins-uzziņa, ko izsniedzis komersants saskaņā ar normatīvajiem aktiem par traktortehnikas un tās piekabju tirdzniecību;

31.5. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu;

31.6. dokumentu par to, ka traktora vai tā piekabes ievešana Eiropas Savienībā no trešās valsts ir noformēta normatīvajos aktos par muitas lietām noteiktajā kārtībā.

32. Lai reģistrētu jaunu Latvijas Republikā ražotu traktora piekabi, aģentūrā iesniedz:

32.1. iesniegumu;

32.2. ja traktora piekabe ir ražota rūpnieciski:

32.2.1. centra izsniegtu atbilstības apliecinājumu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecībā vai mežsaimniecībā izmantojamo traktoru, piekabju un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu;

32.2.2. izgatavotāja dokumentu, kas apliecina traktora piekabes uzskaites tehniskos datus. Traktora piekabes uzskaites tehnisko datu apliecinājuma dokuments var būt arī rēķins-uzziņa, ko izsniedzis komersants saskaņā ar normatīvajiem aktiem par traktortehnikas un tās piekabju tirdzniecību;

32.2.3. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu;

32.3. ja traktora piekabe ir izgatavota individuāli personiskām vajadzībām:

32.3.1. centra izsniegtu atsevišķa transportlīdzekļa apstiprinājumu par to, ka traktora piekabe ir izgatavota individuāli personiskām vajadzībām un atbilst normatīvo aktu prasībām par transportlīdzekļa konstrukciju un ceļu satiksmes drošību;

32.3.2. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu par galveno sastāvdaļu (rāmja, kravas kastes) piederību.

33. Traktortehniku vai tās piekabi reģistrē uz tās personas vārda, kas iesniegtajā īpašuma tiesības apliecinošajā dokumentā norādīta kā ieguvējs.

34. No ārvalsts ievestas traktortehnikas vai tās piekabes turpmāka atsavināšana ir atļauta tikai pēc tās reģistrācijas Latvijas Republikā, izņemot šādus gadījumus:

34.1. traktortehniku vai tās piekabi kā preci Latvijas Republikā ievedis pats tirdzniecības uzņēmums, kas nodarbojas ar traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu tirdzniecību (turpmāk – tirdzniecības uzņēmums), vai arī cita Latvijas Republikā reģistrēta juridiska persona, kas to nodevusi realizācijai tirdzniecības uzņēmumam;

34.2. persona, kuras pastāvīgā dzīvesvieta vai atrašanās vieta nav Latvijas Republikā, vēlas atsavināt tai piederošu traktortehniku vai tās piekabi, un šī traktortehnika vai tās piekabe ir reģistrēta ārvalstī.

V. Traktortehnikas un tās piekabes īpašnieka maiņas reģistrācija

35. Lai reģistrētu tirdzniecības uzņēmumā iegādātas traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu, aģentūrā iesniedz:

35.1. iesniegumu;

35.2. reģistrācijas apliecību ar atzīmi par noņemšanu no uzskaites un tirdzniecības uzņēmuma atzīmi par pārdošanu;

35.3. rēķinu-uzziņu.

36. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu uz līguma pamata, aģentūrā iesniedz:

36.1. iesniegumu;

36.2. reģistrācijas apliecību ar atzīmi par noņemšanu no uzskaites;

36.3. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu.

37. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu uz tiesas sprieduma pamata, aģentūrā iesniedz:

37.1. iesniegumu;

37.2. reģistrācijas apliecību;

37.3. tiesas spriedumu, ar kuru nodibinātas vai pārgrozītas īpašuma tiesības (iesniedz tiesas apliecinātu norakstu ar atzīmi par sprieduma stāšanos spēkā vai tā noraksta kopiju, uzrādot oriģinālu).

38. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu saistībā ar mantojumu, aģentūrā iesniedz:

38.1. iesniegumu;

38.2. reģistrācijas apliecību;

38.3. mantojuma tiesības apliecinošu dokumentu (piemēram, mantojuma apliecību, tiesas spriedumu par mantošanu).

39. Lai reģistrētu īpašnieka maiņu apķīlātas vai valstij piekritīgas traktortehnikas vai tās piekabes realizācijai, aģentūrā iesniedz:

39.1. iesniegumu;

39.2. reģistrācijas apliecību ar atzīmi par noņemšanu no uzskaites vai aģentūras izsniegtu izziņu par konkrētas traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites. Ja traktortehnika vai tās piekabe nav reģistrēta Latvijas Republikā, iesniedz traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus apliecinošu dokumentu, bet no ārvalsts ievestai traktortehnikai vai tās piekabei – dokumentu par to, ka traktortehnika vai tās piekabes ievešana Eiropas Savienībā no trešās valsts ir noformēta normatīvajos aktos par muitas lietām noteiktajā kārtībā;

39.3. dokumentu par apķīlātas vai valstij piekritīgas mantas – traktortehnikas vai tās piekabes – nodošanu īpašumā vai nodošanu realizācijā (kopā ar ieguvēja īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu). Minēto dokumentu izsniedz zvērināts tiesu izpildītājs vai arī valsts vai pašvaldības iestāde, pamatojoties uz izpildu dokumentu par traktortehnikas vai tās piekabes bezstrīdus piedziņu.

40. Ja apķīlātās vai valstij piekritīgās traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijai neiesniedz traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus apliecinošu dokumentu un par to nav datu informatīvajā sistēmā, aģentūra to nereģistrē.

41. Lai reģistrētu īpašnieka maiņu, kuras pamatā ir akts par juridiskajai personai piederošas aģentūrā reģistrētas traktortehnikas vai tās piekabes nodošanu īpašumā, aģentūrā iesniedz:

41.1. iesniegumu;

41.2. reģistrācijas apliecību;

41.3. aktu par juridiskai personai piederošas aģentūrā reģistrētas traktortehnikas vai tās piekabes nodošanu īpašumā, norādot, ka īpašuma tiesības pāriet ieguvējam. Aktā iekļauj ziņas par atsavinātāju un ieguvēju (nosaukumu vai vārdu un uzvārdu, adresi) un traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus, lai identificētu konkrēto traktortehniku vai tās piekabi, un to apliecina ar atsavinātāja zīmogu un atbildīgās personas parakstu;

41.4. dokumentu, kas apliecina, ka īpašuma tiesības iegūtas no apdrošinājuma ņēmēja – juridiskas vai fiziskas personas –, ja apdrošināšanas sabiedrība ieguvusi īpašumā traktortehniku vai tās piekabi uz apdrošināšanas līguma pamata.

42. Lai reģistrētu īpašnieka maiņu, ja traktortehnika vai tās piekabe vairs nav kopīpašums, aģentūrā iesniedz:

42.1. iesniegumu;

42.2. izziņu par traktortehnikas vai tās piekabes agregātu numuru salīdzināšanu, ja traktortehnika vai tās piekabe netiek iegūta tieši no atsavinātāja;

42.3. reģistrācijas apliecību;

42.4. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu vai, ja traktortehniku vai tās piekabi reģistrē vienam līdzīpašniekam, līdzīpašnieku parakstītu vienošanos par kopīpašuma izbeigšanu un traktortehnikas vai tās piekabes nodošanu vienam līdzīpašniekam. Līdzīpašnieki vienošanos var parakstīt aģentūrā visu līdzīpašnieku vai to pilnvaroto personu klātbūtnē vai arī iesniegt Civillikuma 1474.pantā minētās personas apliecinātu rakstisku līdzīpašnieku piekrišanu;

42.5. ja traktortehnika vai tās piekabe nav reģistrēta kā kopīpašums, papildus iesniedz dokumentu, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes iegūšanu kopīpašumā.

43. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu, ja juridiskā persona tiek reorganizēta, aģentūrā iesniedz:

43.1. iesniegumu;

43.2. reģistrācijas apliecību;

43.3. dokumentu, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes piederību pēc juridiskās personas reorganizācijas (iesniedz kopiju, uzrādot oriģinālu).

44. Lai reģistrētu komersanta pamatkapitālā ieguldītās traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka maiņu, aģentūrā iesniedz:

44.1. iesniegumu;

44.2. reģistrācijas apliecību, ja traktortehnika vai tās piekabe reģistrēta Latvijas Republikā, vai attiecīgi šo noteikumu 29., 30., 31. un 32.punktā minētos dokumentus, ja traktortehnika vai tās piekabe nav reģistrēta Latvijas Republikā;

44.3. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra apliecinātu paziņojumu par traktortehnikas vai tās piekabes ieguldījumu komersanta pamatkapitālā, ja reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" šādas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra apliecinātas atzīmes nav.

VI. Traktortehnikas un tās piekabes īpašnieka, valdītāja vai turētāja datu maiņas reģistrācija

45. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka, valdītāja vai turētāja vārda, uzvārda vai nosaukuma maiņu, aģentūrā iesniedz:

45.1. iesniegumu;

45.2. reģistrācijas apliecību;

45.3. izmaiņas apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), ja aģentūras rīcībā nav informācijas par šādām izmaiņām.

46. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecībā norādītā turētāja vārda, uzvārda, nosaukuma vai adreses maiņu, aģentūrā iesniedz iesniegumu un reģistrācijas apliecību.

VII. Traktortehnikas un tās piekabju uzskaites tehnisko datu maiņas reģistrācija

47. Lai reģistrētu traktortehnikas krāsas maiņu, aģentūrā iesniedz:

47.1. iesniegumu;

47.2. reģistrācijas apliecību.

48. Lai reģistrētu traktortehnikas vai tās piekabes identifikācijas numura maiņu, aģentūrā iesniedz:

48.1. iesniegumu;

48.2. reģistrācijas apliecību;

48.3. dokumentu par izgatavotāja marķēta numurētā agregāta iegādi, izņemot šo noteikumu 19.punktā minētos gadījumus, kad aģentūras darbinieks pieņem lēmumu par traktortehnikas vai tās piekabes identificēšanu.

49. Lai reģistrētu sērijveida traktortehnikas vai tās piekabes pārbūvi, aģentūrā iesniedz:

49.1. iesniegumu;

49.2. nepārbūvētas traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecību vai attiecīgi šo noteikumu 29., 30., 31. un 32.punktā minētos dokumentus, ja traktortehnika vai tās piekabe nav reģistrēta Latvijas Republikā;

49.3. sērijveidā pārbūvētas traktortehnikas vai tās piekabes atbilstības apliecinājumu;

49.4. numurētā agregāta īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu, ja pārbūvē maina numurēto agregātu.

50. Lai reģistrētu individuālu traktortehnikas vai tās piekabes pārbūvi, aģentūrā iesniedz:

50.1. iesniegumu;

50.2. nepārbūvētas traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecību vai attiecīgi šo noteikumu 29., 30., 31. un 32.punktā minētos dokumentus, ja traktortehnika nav reģistrēta Latvijas Republikā;

50.3. traktortehnikas vai tās piekabes tehniskās ekspertīzes aktu, ja vien saskaņā ar normatīvajiem aktiem par traktortehnikas un tās piekabju pārbūvi tehniskā ekspertīze pēc pārbūves nav jāveic;

50.4. numurētā agregāta īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu, ja pārbūvē maina numurēto agregātu.

VIII. Reģistrācijas dokumentu un numura zīmju atjaunošana un maiņa

51. Lai saņemtu traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas dokumentu zuduša, nozaudēta, nozagta vai bojāta reģistrācijas dokumenta vietā, aģentūrā iesniedz:

51.1. iesniegumu;

51.2. bojāto reģistrācijas dokumentu. Reģistrācijas dokumentu maina, ja bojātais dokuments nav viengabala, bet ir iespējams identificēt, ka atsevišķās daļas ir no viena reģistrācijas dokumenta, un dokumentam var noteikt veidlapas numuru;

51.3. policijas izziņu par reģistrācijas dokumenta zādzības faktu vai attiecīgās institūcijas izziņu par reģistrācijas dokumenta bojāeju nepārvaramas varas dēļ (var iesniegt kopiju, uzrādot oriģinālu), ja aģentūras rīcībā nav informācijas par zagta dokumenta atrašanos meklēšanā vai arī reģistrācijas dokuments nozaudēts vai zudis citos apstākļos.

52. Izsniedzot jaunu reģistrācijas dokumentu zudušā, nozaudētā, nozagtā vai bojātā vietā, informatīvajā sistēmā izdara atzīmi par to, ka iepriekšējais reģistrācijas dokuments uzskatāms par nederīgu.

53. Lai reģistrētu valsts reģistrācijas numura maiņu, aģentūrā iesniedz:

53.1. iesniegumu;

53.2. reģistrācijas dokumentu;

53.3. numura zīmi.

54. Lai saņemtu numura zīmi nozaudētas, nozagtas vai bojātas zīmes vietā, aģentūrā iesniedz:

54.1. iesniegumu;

54.2. reģistrācijas dokumentu;

54.3. policijas izziņu par numura zīmes zādzības faktu vai attiecīgās institūcijas izziņu par numura zīmes bojāeju nepārvaramas varas dēļ (var iesniegt kopiju, uzrādot oriģinālu), ja aģentūras rīcībā nav informācijas par zagtas numura zīmes atrašanos meklēšanā vai arī numura zīme ir nozaudēta vai zudusi citos apstākļos.

55. Ja numura zīme ir nozaudēta, nozagta vai bojāta, traktortehnikai vai tās piekabei piešķir citu valsts reģistrācijas numuru un izsniedz jaunu numura zīmi, bet iepriekšējā kļūst nederīga, un tai atbilstošo valsts reģistrācijas numuru turpmāk piešķirt aizliegts.

56. Ja iesniedz policijas izziņu par numura zīmes zādzību vai attiecīgās institūcijas izziņu par numura zīmes bojāeju nepārvaramas varas dēļ vai numura zīme ir nozaudēta vai zudusi citos apstākļos, vai arī aģentūras rīcībā ir informācija par zagtas numura zīmes atrašanos meklēšanā, noteiktās prasības attiecināmas arī uz Latvijas Republikā reģistrētās traktortehnikas vai tās piekabes vecā parauga numura zīmēm.

IX. Traktortehnikas un tās piekabes noņemšana no uzskaites

57. Lai traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites tās atsavināšanai Latvijas Republikā, aģentūrā iesniedz iesniegumu un reģistrācijas apliecību.

58. Lai traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites tās atsavināšanai Latvijas Republikā, reģistrācijas apliecības sadaļā "Atzīme par traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites" norāda "Noņemts no uzskaites atsavināšanai LR. Atļauts piedalīties satiksmē 30 dienas". Šo termiņu var pagarināt par 30 dienām, izdarot reģistrācijas apliecībā ierakstu "Pagarināts uz 30 dienām".

59. Traktortehniku vai tās piekabi atļauts atsavināt arī pēc reģistrācijas apliecībā norādītā termiņa beigām, bet, lai to izmantotu ceļu satiksmē, traktortehnika vai tās piekabe atkārtoti jāreģistrē, mainot reģistrācijas apliecību.

60. No Latvijas Republikas aizliegts izvest traktortehniku vai tās piekabi, kas noņemta no uzskaites atsavināšanai Latvijas Republikā. Lai šādu traktortehniku vai tās piekabi izvestu no Latvijas Republikas, veic šo noteikumu 65.punktā minētās darbības.

61. Lai traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites tās izvešanai no Latvijas Republikas, aģentūrā iesniedz:

61.1. iesniegumu;

61.2. reģistrācijas apliecību. Ja reģistrācijas apliecību nevar iesniegt, saņem jaunu reģistrācijas apliecību šo noteikumu 51.punktā noteiktajā kārtībā, bet, ja reģistrācijas apliecībā, ko nevar uzrādīt, minēts iepriekšējais īpašnieks, vienlaikus reģistrē īpašnieka maiņu;

61.3. numura zīmi. Ja numura zīmi nevar nodot, numura zīmi atjauno šo noteikumu 54.punktā noteiktajā kārtībā, bet, ja reģistrācijas apliecībā minēts iepriekšējais īpašnieks, vienlaikus reģistrē īpašnieka maiņu;

61.4. īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu, ja reģistrācijas apliecībā norādīts iepriekšējais īpašnieks.

62. Ja traktortehniku vai tās piekabi noņem no uzskaites izvešanai no Latvijas Republikas, reģistrācijas apliecības sadaļā "Atzīme par traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites" norāda "Noņemts no uzskaites izvešanai no LR".

63. No ārvalsts ievestas traktortehnikas vai tās piekabes turpmāka atsavināšana ir atļauta tikai pēc tās reģistrācijas Latvijā, izņemot šādus gadījumus:

63.1. traktortehniku vai tās piekabi kā preci Latvijā ievedis pats tirdzniecības uzņēmums vai arī cita Latvijā reģistrēta juridiska persona, kas to nodevusi realizācijai tirdzniecības uzņēmumam;

63.2. persona, kuras pastāvīgā dzīvesvieta vai atrašanās vieta nav Latvijā, vēlas atsavināt tai piederošu traktortehniku vai tās piekabi, un šī traktortehnika vai tās piekabe ir reģistrēta ārvalstī.

64. Lai ar traktortehniku vai tās piekabi, kas noņemta no uzskaites izvešanai no Latvijas Republikas, piedalītos ceļu satiksmē, veic šo noteikumu 65.punktā minētās darbības.

65. Lai saņemtu tranzīta numura zīmi Latvijas Republikā reģistrētai traktortehnikai vai tās piekabei, aģentūrā iesniedz:

65.1. iesniegumu;

65.2. īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu, ja reģistrācijas apliecībā norādīts iepriekšējais īpašnieks.

66. Lai saņemtu tranzīta numura zīmi Latvijas Republikā nereģistrētai traktortehnikai vai tās piekabei, aģentūrā iesniedz:

66.1. iesniegumu;

66.2. dokumentu, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus (iesniedz kopiju, uzrādot oriģinālu);

66.3. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu (iesniedz kopiju, uzrādot oriģinālu), ja dokumentā, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus, norādīts iepriekšējais īpašnieks.

67. Tranzīta numura zīmju derīguma termiņš ir 30 dienas. Ja traktortehnika vai tās piekabe šajā termiņā nav izvesta no valsts, pēc atkārtotas agregātu numuru salīdzināšanas tranzīta numura zīmes derīguma termiņu var pagarināt līdz 30 dienām, izsniedzot jaunu reģistrācijas apliecību.

68. Lai ieķīlātu un neizpirktu traktortehniku vai tās piekabi, kuras ieķīlājums noteiktā kārtībā reģistrēts informatīvajā sistēmā, noņemtu no uzskaites atsavināšanai Latvijas Republikā, aģentūrā iesniedz:

68.1. iesniegumu;

68.2. reģistrācijas apliecību. Ja reģistrācijas apliecību nevar iesniegt, saņem jaunu reģistrācijas apliecību šo noteikumu 51.punktā noteiktajā kārtībā, papildus iesniedzot ķīlas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu);

68.3. ķīlas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu). Ja komercķīlas tiesības ir izlietotas, iesniedz Komercķīlu reģistra lēmumu par komercķīlas tiesību izlietošanas reģistrēšanu.

69. Ieķīlātu un neizpirktu traktortehniku vai tās piekabi noņem no uzskaites, ja beidzies ķīlas līgumā noteiktais samaksas termiņš un ķīlas līgumā norādīts, ka traktortehniku vai tās piekabi ķīlas ņēmējs drīkst pārdot bez īpašnieka piekrišanas par brīvu cenu. Ja šādas tiesības ķīlas ņēmējam nav piešķirtas, traktortehniku vai tās piekabi var pārdot izsolē ar tiesas starpniecību. Šādā gadījumā traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanai no uzskaites papildus iesniedz izsoles aktu (vai izsoles akta kopiju, uzrādot oriģinālu, ja iegūti vairāki īpašuma objekti).

70. Ķīlā ņemto traktortehniku vai tās piekabi nereģistrē uz ķīlas ņēmēja vārda, bet to var atsavināt, nododot realizācijai tirdzniecības uzņēmumam vai izsniedzot ieguvējam aktu par ieķīlātās un neizpirktās traktortehnikas vai tās piekabes nodošanu īpašumā ieguvējam. Ja ķīlas ņēmējs ir fiziska persona, aktam nepieciešams Civillikuma 1474.pantā minētās personas apliecinājums. Ja ķīlas ņēmējs ir juridiska persona, aktu apliecina ar juridiskās personas zīmogu un atbildīgās personas parakstu.

71. Noņemot no uzskaites ieķīlātu un neizpirktu traktortehniku vai tās piekabi, reģistrācijas apliecības sadaļā "Atzīme par traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites" norāda "Noņemts no uzskaites atsavināšanai LR. Atļauts piedalīties ceļu satiksmē 30 dienas".

72. Lai, pamatojoties uz izpildu dokumentu, traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites atsavināšanai Latvijas Republikā, aģentūrā iesniedz:

72.1. iesniegumu;

72.2. reģistrācijas apliecību. Ja reģistrācijas apliecība nozaudēta vai to nav iespējams iegūt no iepriekšējā īpašnieka, iesniedz zvērināta tiesu izpildītāja vai valsts vai pašvaldības iestādes (kas vērš bezstrīdus piedziņu uz traktortehniku vai tās piekabi) iesniegumu. Tad izsniedz izziņu par konkrētas traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites;

72.3. izpildu dokumentu vai tā izdevēja apliecinātu kopiju vai arī zvērināta tiesu izpildītāja vai attiecīgās valsts vai pašvaldības iestādes (kas vērš bezstrīdus piedziņu uz traktortehniku vai tās piekabi) izsniegtu dokumentu, kurā ir atsauce uz konkrēto izpildu dokumentu.

73. Ja traktortehniku vai tās piekabi noņem no uzskaites, pamatojoties uz izpildu dokumentu, reģistrācijas apliecības sadaļā "Atzīme par traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites" norāda "Noņemts no uzskaites atsavināšanai LR. Atļauts piedalīties ceļu satiksmē 30 dienas".

74. Lai traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites norakstīšanai, aģentūrā iesniedz:

74.1. iesniegumu;

74.2. reģistrācijas apliecību;

74.3. numura zīmi;

74.4. īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu, ja reģistrācijas apliecībā norādīts iepriekšējais īpašnieks.

75. Noņemot traktortehniku no uzskaites norakstīšanai, traktortehnikas īpašnieks var saņemt izziņu par numurētā agregāta piederību vai arī reģistrēt numurēto agregātu citai traktortehnikai, kas viņam pieder (saņemt izziņu vai reģistrēt numurēto agregātu var arī vēlāk).

76. Ja reģistrācijas apliecība vai numura zīme ir nozaudēta, nozagta vai bojāta, īpašnieks, noņemot traktortehniku vai tās piekabi no uzskaites norakstīšanai, šo faktu norāda iesniegumā.

77. Ja traktortehniku vai tās piekabi noņem no uzskaites, atvērtai reģistrācijas apliecībai nogriež apakšējos stūrus.

X. Traktortehnikas un tās piekabju reģistrācijas īpašie gadījumi

78. Lai reģistrētu no ārvalstīm uz laiku ievestu traktortehniku vai tās piekabi, aģentūrā iesniedz:

78.1. iesniegumu;

78.2. ārvalsts reģistrācijas dokumentu vai, ja traktortehnika vai tās piekabe ir jauna, iepriekš nereģistrēta, traktortehnikas vai tās piekabes izgatavotāja vai tā pilnvarotā pārstāvja izdotu dokumentu, kas apliecina traktortehnikas vai tās piekabes uzskaites tehniskos datus;

78.3. īpašuma vai turējuma tiesības apliecinošu dokumentu, ja persona ievedusi traktortehniku, kas nav reģistrēta uz šīs personas vārda;

78.4. dokumentu par to, ka traktortehnikas vai tās piekabes ievešana Eiropas Savienībā no trešās valsts ir noformēta normatīvajos aktos par muitas lietām noteiktajā kārtībā;

78.5. nomas līgumu vai pilnvaru traktortehnikas vai tās piekabes lietošanai (iesniedz kopiju, uzrādot oriģinālu), ja traktortehnika vai tās piekabe ir turējumā. Ja ārvalstīs reģistrētās traktortehnikas vai tās piekabes turētājs ir persona, kuras pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijas Republikā, pilnvarojumam lietot fiziskai personai piederošu traktortehniku nepieciešams Civillikuma 1474.pantā minētās personas apliecinājums. Pilnvarojumu lietot juridiskai personai piederošu traktortehniku vai tās piekabi var apliecināt arī pats īpašnieks;

78.6. numura zīmes, ja tādas ir.

79. Ja traktortehnika vai tās piekabe pastāvīgi ir vai tiks reģistrēta ārvalstī un tā ievesta Latvijas Republikā uz laiku bez nodoma to reģistrēt Latvijas Republikā pastāvīgi, traktortehniku vai tās piekabi reģistrē uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem. Reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" norāda "Ievests uz laiku".

80. Ja traktortehnikai vai tās piekabei, kas reģistrēta uz laiku, nepieciešama atbilstības novērtēšanas procedūras pabeigšana, aģentūrā papildus iesniedz centra atzinumu par šādas reģistrācijas pamatotību. Reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" norāda "Ievests uz laiku bez atbilstības apliecinājuma".

81. Šo noteikumu 78.punktā minētos dokumentus un numura zīmi glabā tajā aģentūras nodaļā, kurā reģistrēta traktortehnika. Lietā saglabā dokumentu kopijas, kas pamato reģistrāciju.

82. Lai traktortehniku vai tās piekabi noņemtu no uzskaites izvešanai no Latvijas Republikas, tajā aģentūras nodaļā, kurā nodoti ārvalsts dokumenti un numura zīme, iesniedz šo noteikumu 61.punktā minētos dokumentus, pretim saņemot glabāšanā nodotos dokumentus un numura zīmi.

83. Traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijai iesniegtos dokumentus glabā tajā aģentūras nodaļā, kurā reģistrēta traktortehnika, tās piekabe vai numurētais agregāts.

XI. Noslēguma jautājums

84. Šo noteikumu 16.punkts stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.maija
noteikumiem Nr.435

Traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecības paraugs un tajā norādāmā informācija

Apliecības priekšpuse (averss)

1. Traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecības priekšpusē (aversā) norādīts:

1.1. "Reģistrācijas numurs" – traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numurs;

1.2. "Grupa" – traktortehnikas vai tās piekabes grupa;

1.3. "Marka" – traktortehnikas vai tās piekabes marka;

1.4. "Rūpnīcas numurs" – izgatavotājrūpnīcas piešķirtais identifikācijas numurs;

1.5. "Izlaiduma gads" – traktortehnikas vai tās piekabes izlaiduma gads;

1.6. "Krāsa" – traktortehnikas vai tās piekabes krāsa;

1.7. "Turētājs" – turētāja vārds un uzvārds vai nosaukums. Ja traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks vai valdītājs ir arī tās turētājs, norāda traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka vai valdītāja datus. Šajos noteikumos noteiktajos gadījumos norāda aizbildņa vai aizgādņa datus;

1.8. "Adrese" – traktortehnikas vai tās piekabes turētāja adrese;

1.9. "Īpašnieks" – traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieka vai valdītāja vārds un uzvārds vai nosaukums;

1.10. "Reģ. datums" – traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas datums;

1.11. "Derīga līdz" – reģistrācijas apliecības derīguma termiņš, ja tas ir ierobežots;

1.12. "Z.v. /paraksts/" – aģentūras darbinieka paraksts un aģentūras nodaļas zīmogs;

1.13. "Pilna masa (kg)" – traktortehnikas vai tās piekabes pilna masa kilogramos;

1.14. "Jauda (ZS)" – traktortehnikas nominālā jauda zirgspēkos;

1.15. "Piezīmes" – piezīmes par atsavināšanas aizliegumu vai ierobežojumu, atzīme par valdītāju, aizbildnību un aizgādnību, valdītāja deklarētā dzīvesvieta (atrašanās vieta), kā arī cita nepieciešamā informācija.

Apliecības otra puse (reverss)

2. Traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecības otrā pusē (reversā) norāda atzīmi par traktortehnikas vai tās piekabes noņemšanu no uzskaites un ieraksta attiecīgu datumu (minēto informāciju aģentūras darbinieks apliecina ar parakstu un attiecīgās aģentūras nodaļas zīmogu).

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.maija
noteikumiem Nr.435

Traktortehnikas vai tās piekabes tranzīta numura apliecības paraugs

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

3.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.maija
noteikumiem Nr.435

Speciālās traktortehnikas reģistrācijas apliecības paraugs

Apliecības priekšpuse (averss)

Apliecības otra puse (reverss)

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 12.maija
noteikumiem Nr.435

Iesnieguma paraugs

Valsts aģentūrai
"Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra"

 

(fiziskas personas vārds, uzvārds, juridiskas personas vai iestādes nosaukums)

 

(personas kods vai reģistrācijas numurs)

iesniegums

Lūdzu

reģistrēt traktortehniku vai tās piekabi

izsniegt traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numura zīmi

izsniegt traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecību

izsniegt traktortehnikas vai tās piekabes tranzīta numuru un tranzīta numura apliecību

izsniegt speciālās traktortehnikas numura zīmi un reģistrācijas apliecību

cits  
 

(atzīmēt vajadzīgo darbību)

 

 

(traktortehnikas vai tās piekabes nosaukums, modelis, marka)

 

Valsts reģistrācijas numura zīme  
Rūpnīcas (šasijas) Nr.  
Pilna masa   kg, jauda   kW/ZS, krāsa  

Izlaiduma gads _________

Iegādāta _____.gada ___. ____________________ no ____________________
 
 
Pievienoju  
 
 

 

Iesniedzējs

 

Datums

   
 

(vārds, uzvārds un paraksts)

   

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!